Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Vellamo

Hyvä asiakkaamme, tervetuloa asioimaan toimistoillamme. Toimistokohtaiset aukioloajat löydät valitsemalla valikosta haluamasi toimiston.
Huom! Sekä vakuutus- että korvausasiat hoituvat kätevästi verkkopalvelussamme tai puhelimitse 020 692 800.
Asioidessasi kanssamme, pyydämme huomioimaan THL:n asettamat suositukset. Tervetuloa!

Ajankohtaista

LähiTapiola Vellamo mukana miljoonan euron korona-avustuksessa

LähiTapiola Vellamo osallistuu LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tukeen koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön 30 000 eurolla.

Lue lisää

Lataa Elämänturvasovellus

Sujuvampaa asiointia puhelimellasi. Lataa sovellus sovelluskaupasta puhelimeesi.

Lisää Elämänturvasovelluksesta

LähiTapiola Vellamo mukana miljoonan euron korona-avustuksessa

- Asiakkaidemme omistamana, paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme vaikean tilanteen helpottamiseksi.

Punainen Risti on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä. Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä ja haluamme osaltamme olla rakentamassa turvallisuutta ja hyvinvointia lähiyhteisöjemme arjessa, kertoo LähiTapiola Vellamon toimitusjohtaja Ahti Haataja.

Myös LähiTapiola Vellamon tuen avulla vahvistetaan Suomen Punaisen Ristin auttamisvalmiuksia. Varoja käytetään avustustyön koordinoimiseen, Punaisen Ristin vapaaehtoisten tukemiseen sekä sen varmistamiseen, että apua tarvitsevia voidaan auttaa koronakriisissä.

Poikkeuksellisessa tilanteessa Punaisen Ristin tavat auttaa muuttavat muotoaan. LähiTapiola tukee vapaaehtoisten rekrytointia, koulutusta ja työtä poikkeuksellisessa tilanteessa, missä avun perille saaminen on haastavaa ihmisten eläessä eristyksissä ja vältellessä kasvokkain kohtaamisia. Tuen avulla huolehditaan myös vapaaehtoisten jaksamisesta ja siitä, että apua saavat ne, jotka sitä tarvitsevat.


- LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.


LähiTapiolan tukea suunnataan muun muassa valtakunnallisen auttavan puhelimen toimintaan, jonka Suomen Punainen Risti avaa tänään 1. huhtikuuta.

Henkiseen tukeen koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea vastaavat auttavassa puhelimessa ihmisten koronaepidemiaan liittyviin kysymyksiin. Puhelimen aloittaessa toimintansa vapaaehtoisia on noin sata ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan tarvittaessa lisää. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä huolien kasvamista liian suuriksi.

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin vastaa ma-pe klo 9-21 numerossa 0800 100 200, palvelu on suomeksi ja puhelu on soittajalle maksuton.

LähiTapiola Vellamo on asiakkaidensa omistama, paikallinen elämänturvayhtiö, jonka tulos käytetään oman alueen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Lahjoitus tehdään LähiTapiola Vellamon käyttörahastosta.

LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tuki koronaviruksen synnyttämään avustustarpeeseen kanavoidaan ensisijaisesti Suomen Punaiselle Ristille. Tukea antavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö sekä ryhmän alueyhtiöt.


Lataa Elämänturvasovellus

Löydät helposti omat palvelusi ja asioit sujuvasti kanssamme:

  • tarkastelet omia vakuutustietojasi
  • näet laskut ja hoidat laskutusasioita, esimerkiksi siirrät eräpäivää
  • digitaalinen matkavakuutuskortti on aina mukanasi
  • löydät oman LähiTapiola alueyhtiösi yhteystiedot ja saat apua hätä- ja vahinkotilanteisiin
  • ​saat kiinnostavaa ja hyödyllistä sisältöä elämän eri osa-alueilta.

Ota yhteyttä

Vakuutus- ja korvauspalvelut Ark. 8-18, la 9-15
020 692 800
TerveysHelppi chat ma-su 7-23
Hätäpalvelu 24 h / vrk
+358 800 0 4531