Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa pelastusrenkaat Haapavedelle, Haapajärvelle ja Pudasjärvelle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa yhteensä kolme pelastusrengasta eri puolille Pohjois- ja Keskipohjanmaata. Ehdotuksia pelastusrenkaiden paikoiksi kerättiin kansalaisilta yhteisöpalvelu Facebookin kautta, ja niiden perusteella renkaat lahjoitetaan Haapajärvelle, Haapavedelle sekä Pudasjärvelle. Renkaat toimitetaan valituille uimarannoille syyskuun alussa.

Suomessa hukkuu vuosittain edelleen 150–200 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Lähes kolmasosa hukkuu putoamisen tai veteen luiskahtamisen seurauksena. Uimataidon lisäksi hyvät vesiturvallisuustaidot ja varusteet, kuten oikein sijoitettu pelastusrengas, ovat tärkeässä roolissa näiden hukkumiskuolemien ennaltaehkäisemisessä.

- Suomessa vietetään erittäin paljon aikaa vesillä ja niiden äärellä. Vesistöt ovat iso osa identiteettiämme. On hienoa, että tämän lahjoituskampanjan myötä voimme konkreettisesti edistää jokaisen täällä asuvan vapautta liikkua vesillä ja veden äärellä turvallisesti, sanoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

- Elämänturvayhtiö LähiTapiola haluaa tehdä suomalaisten elämästä turvallisempaa. Lahjoittamalla pelastusrenkaita haluamme omalta osaltamme turvata vesistöjen äärellä liikkumisen. Konkreettinen turvallisen ympäristön edistäminen on tärkeää LähiTapiola Pohjoiselle.