Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaa

Tervetuloa oman alueyhtiösi sivuille! LähiTapiola Pirkanmaa palvelee henkilökohtaisesti ja paikallisesti, lähellä sinua. Tule toimistollemme tai varaa aika tapaamiseen, soita puhelinpalveluumme tai asioi helposti verkkopalvelussa.

Avaa kartta

Ajankohtaista

LähiTapiola Pirkanmaan vierailu Orneule Oy:n luona

Orneule Oy innovoi aina uutta!

Orneule Oy on vuonna 1978 perustettu Suomen suurin neulosten valmistaja. Tehdas sijaitsee Orivedellä, jossa neulotaan vuosittain yli 0,5 miljoonaa kiloa neulosta. ”Asiakkaitamme ovat sekä kotimaiset että ulkomaiset yritykset ja laitokset”, kiteyttää perheyrityksen toimitusjohtaja Jyrki Uotila. Viennin osuus myynnistä on noin 20 % ja tärkeimpiä vientimaita ovat Venäjä, Baltian maat, Ruotsi ja Saksa. Monipuolinen konekanta mahdollistaa hyvin erityyppisten neulosten valmistamisen kestovaippamateriaalista moottorisahan terän pysäyttävään neulokseen.

Muuttuvat ajat vaativat nopeaa reagointia

Vuosien saatossa Oriveden tehtaalla valmistettavien materiaalien luonne on muuttunut. Uusia ideoita saadaan muun muassa asiakkailta sekä lankatehtailta ja niihin vastataan ketterästi. Nykyään Orneuleen neuloksissa korostuvat teknisyys sekä ekologiset näkökulmat. ”Uudet innovaatiot ja onnistumiset saavat jatkamaan alalla”, pohtii myyntipäällikkö Timo Uotila.

Koronavirusepidemian myötä Orneuleen tehtaalla valmistetaan nyt myös uudenlaista, vettä ja likaa hylkivää neulosta. Tavoitteena on, että kotimaiset valmistajat voisivat valmistaa erikoisneuloksesta terveydenhuollon suojavaatteita. Huoltovarmuuskysymykset ohittavat tärkeysjärjestyksessä muita asioita ja toki pääasiallisten tuotteiden kysyntä on hieman hiljentynyt tilanteen vuoksi, joten poikkeusolojen vaatima tuotanto on siinäkin mielessä mahdollista.

Neulos viilto-onnettomuuksien ehkäisyyn

Mielenkiintoinen uutuus on viranomaistyössäkin hyödynnettävä materiaali, joka estää viiltojen aiheuttamia onnettomuuksia. Idea Cutloniin sai alkunsa jo vuonna 2011 ammattilaisjääkiekkoon liittyneen vakavan onnettomuuden seurauksena. Tarkoituksena oli kehittää ohut ja joustava suojamateriaali, joka estää luistintin terien aiheuttamia viilto-onnettomuuksia. ”Kehitystyön jälkeen tuotteesta tuli niin hyvä, että Cutlonin käyttötarkoitusta ei enää voinut rajata vain jääkiekkoon. Neulosmateriaalille löytyy rajattomasti käyttökohteita parantamaan turvallisuutta esimerkiksi pelastuslaitoksilla, muissa viranomaistöissä, teollisuudessa ja urheiluvaatteissa”, iloitsee yrittäjä Toni Nieminen. Cutlon on täysin kotimainen tuote materiaalista valmistukseen.

Cutlonin käyttäjäkokemukset ovat erinomaisia. Tuotteita on miellyttävä käyttää ja suuri hyöty työnantajille on tuotteiden vähentämät sairauslomapäivät. Esimerkiksi teollisuuden alalla on jo nyt pystytty ehkäisemään useita satoja työtapaturmia Cutlonin avulla, vaikka tuote on ollut markkinoilla vasta hetken.

Kansainvälinen päänavaus tapahtui tänä keväänä, kun suuri pohjoisamerikkalainen urheiluyritys otti tuotteen testiin ja suurempi lanseeraus siintelee tulevana syksynä. ”Intohimoisena jääkiekkoilijana sydäntä sykähdyttää, että vaikken päässyt koskaan pelaamaan NHL:ään, on meillä nyt mahdollisuus päästä sinne oman tuotteen kautta”, myhäilee Toni Nieminen.

Paikallinen vakuutuskumppani helpottaa arkea

Orneule Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Uotila arvostaa yhteistyötä LähiTapiola Pirkanmaan kanssa: ”Paikallinen kumppani helpottaa asiointia ja erityisen tärkeää on se, että saan avun yhteen numeroon soittamalla. En voisi kuvitellakaan asioivani esimerkiksi helsinkiläisen toimijan kanssa. Paikallisuus, nopeus ja helppous ovat ehdottomia valtteja”. Orneule Oy:n asiakkuuspäällikkönä LähiTapiola Pirkanmaalla toimii Kirsti Syvänen.

Aloitteleville yrittäjille Cutlonin Toni Nieminen antaa lopuksi muutaman tärkeän neuvon: ”Käytä aikaa siihen, että liiketoimintamalli ja liikeidea ovat selkeät, pyri minimoimaan riskit, tee taustatyöt erinomaisesti, äläkä lähde soitellen sotaan.”


Sammutintarkastus on LähiTapiola Pirkanmaan maksuton asiakasetu

Käsisammuttimien tarkastus on maksuton asiakasetu LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaille.

Tervetuloa LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaiden
kesähuoltoon ja sammutintarkastuspäiville.

KESÄHUOLLON JA SAMMUTINTARKASTUSTEN PAIKAT JA AJAT:

Hämeenkyrö, S-market ti 9.6. klo 9-14
Juupajoki, Korkeakosken VPK:n paloasema, Koskitie 65 ke 24.6. klo 14-16
Jämsä - Länkipohja, Kylätila, Länkipohjantie 15 ke 24.6. klo 9-12
Kangasala, Prisma Kangasala pe 26.6. klo 9-14
Kihniö, paloasema, Kihniöntie 48 ti 23.6. klo 9-12
Mänttä-Vilppula, LähiTapiolan toimisto, Ratakatu 6 ti 16.6. klo 9-15
Nokia, Prisma Nokia ti 23.6. klo 9-12
Orivesi, S-market ti 9.6. klo 9-15
Punkalaidun, tori, Lauttakyläntie 2 to 25.6. klo 9-14
Pälkäne, Onkkaalan VPK:n paloasema, Koulutie 3 ma 15.6. klo 9-12
Pälkäne - Rautajärvi, VPK:n paloasema, Vaahterakuja 24 ma 15.6. klo 13-16
Ruovesi - Murole, Muroleen kylätalo, Muroleenkanavantie to 25.6. klo 15-18
Ruovesi, S-market to 11.6. klo 9-15
Sastamala - Mouhijärvi, LähiTapiolan toimisto, Uotsolantie 39 ke 10.6. klo 9-12
Sastamala - Suodenniemi, VPK:n paloasema, Lehtotie 5 ke 10.6. klo 13.30-16.30
Sastamala - Vammala, S-market ma 15.6. klo 9-15
Tampere - Kämmenniemi, Teiskon VPK:n paloasema, Taavankuja 1 to 25.6. klo 9-14
Tampere, Tammelan tori ke 24.6. klo 9-14
Virrat, Virtain Kisapirtti, Virtaintie 15 pe 12.6. klo 9-15
Virrat, LähiTapiolan toimisto, Virtaintie 31 ke 17.6. klo 9-12
Ylöjärvi, ABC Teivo ti 23.6. klo 13-17
Ylöjärvi – Kuru, paloasema, Kauppatie 6-9 ti 23.6 klo 13.30-16.30


LähiKulmasta tuli LähiTapiola Pirkanmaan uusi pääkonttori

Kuvassa vasemmalta oikealle: LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela ja talousjohtaja Tomi Saarinen sekä Sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & Ko Ab:n suunnittelijat Karita Korhonen ja Jacce Karja.

- Olemme toimineet Rautatienkatu 10:ssä pitkään, mutta sijaintimme tässä kiinteistössä oli verrattain huonosti tunnettu. Tilat olivat ajan myötä käyneet myös epäkäytännöllisiksi, eikä vuokratilojen perusteellinen saneeraus olisi ollut enää taloudellisesti järkevää. Aloimme jo vuonna 2014 vaihtoehtoisten tilojen kartoittamisen. Toiveenamme oli hyvällä sijainnilla olevat nykyaikaiset tilat. Loppuvuodesta 2017 meille tarjottiin OP-Kulma nimellä toiminutta kiinteistöä. Tilat vastasivat sekä sijaintinsa että potentiaalinsa perusteella meidän tarpeisiin sopivaa kokonaisuutta, LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela kuvailee hankkeen alkuvaiheita.

LähiKulman hankekokonaisuudesta vastasi LähiTapiola Pirkanmaan talousjohtaja Tomi Saarinen. Pitkän aikavälin tavoitteena oli saada aikaan säästöjä liikekuluissa, joita tehokkaammalla omalla tilalla on mahdollista saavuttaa. Lisäksi tilojen tuli mahdollistaa parempaa asiakaskokemusta sekä tukea henkilöstön kehittymistä ja viihtyvyyttä.

- Suunnittelijaksi valitsimme Sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & Ko Ab:n. Kartoitimme heti hankkeen aluksi henkilöstön ajankäyttöä eri tehtävissä, jotta ymmärsimme minkälaisia tiloja tulee olla käytettävissä. Tehokkuuden ja työtehtävien monipuolisuuden kautta päädyimme nykyaikaiseen monitilatoimistoratkaisuun, talousjohtaja Saarinen kertoo.

Urakkasopimukset allekirjoitettiin 28.5.2019 ja remontti pääsi käynnistymään elokuussa. Kohteen remontti eteni aikataulun mukaisesti ja valmistui luovutettavaksi 30.4. Pääurakoitsijana toimi RJP Rakennus Oy, sähköurakoitsijana Epilän Sähkökone Oy, LVIA-urakoitsijana LVI-Kurikka Oy. Puusepän töistä vastasi Puutyöliike Ojanen Oy. Kaikki ovat perinteikkäitä pirkanmaalaisia toimijoita.

- Meille oli tärkeää löytää kohteen saneeraukseen pirkanmaalaiset toimijat, sillä asiakkaiden omistamana paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme olla edistämässä myös alueemme elinkeinoelämää. Muutoksen myötä siirryimme nykyaikaiseen ja tehokkaaseen monitilatoimistoon, paikallinen näkyvyytemme paranee ja liikekulumme pienenevät. Nyt toivomme, että kauan kaivattu muutos näkyy positiivisena asiakaskokemuksena ja henkilöstön viihtyvyytenä, Kuusela sanoo.

- LähiKulma oli toimitilasaneerauskohteena meille erittäin mieluisa ja samalla haastava. Pääsimme käymään läpi tilat pohjasta kattoon uusine pintamateriaaleineen ja akustiikka-ratkaisuineen, mikä on urakoitsijalle aina mieluista. Remonttikohteissa yleensä haasteensa tuo uuden tekniikan tuominen olemassa olevaan tilaan ja rakenteeseen. Myös julkisivun siistiminen keskellä vilkasta Tampereen keskustaa ja raitiotietyömaata toi omat haasteensa, pääurakoitsija RJP Rakennuksen toimitusjohtaja Miikka Seppänen kuvailee hanketta.

- Kohteen saneeraus kesti kokonaisuudessaan yhdeksän kuukautta. Työmaakokouksia meillä oli kuukausittain ja itse kävin kohteessa lisäksi vähintään viikoittain. Hanke eteni aikataulussa, mutta toki paljon ratkottavia asioita tuli matkan varrella eteen. Oli hieno viedä hanketta eteenpäin ammattilaisten kanssa. Odotin käyttöönotossa alkukankeutta, mutta sitäkään ei ole juurikaan ollut, Saarinen kiittelee hankkeen onnistumista kaikilta osin.

Lisätietoja:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342

Tomi Saarinen
talousjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 050 491 0471


Uusi toimisto avattu Mänttä-Vilppulaan!

Mänttä-Vilppulan toimistolla teitä palvelee ajanvarauksella vakuutusedustaja Kai Periviita. Hänet tavoittaa puhelimitse numerosta 050 516 8818 ja sähköpostitse kai.periviita@lahitapiola.fi


Toimisto sijaitsee osoitteessa Ratakatu 6, 35800 Mänttä. Ajan voit varata täältä.

Lämpimästi tervetuloa!


Valitse laajempi urheiluvakuutus ilman terveysselvitystä

Kysy meiltä laajempaa urheiluvakuutusta!

LähiTapiola Pirkanmaa on kehittänyt urheilijoille ja aktiivisille kuntoilijoille laajemman urheiluvakuutuksen ja palvelukonseptin, jossa yhdistyvät

• Laaja urheiluvakuutus ilman terveysselvitystä
• Lääketieteen ammattilaisen antama terveysneuvonta ja hoitoonohjaus
• Korvauskäsittely ja suoralaskutus vireille samalla yhteydenotolla
• Ensiluokkainen hoito urheiluvammoihin erikoistuneilla lääkärillä

Junioriurheilijoille tarjoamme tapaturmavakuutusta, joka on voimassa kaikessa kilpaurheilussa ilman omavastuuta. Vakuutusta on mahdollista laajentaa kattamaan tyypillisimpiä urheilusairauksia, kuten akillesjänteen repeämiä ja rasitusmurtumia.

Laajempi urheiluvakuutus ilman terveysselvitystä on tarjolla myös aikuisille.

Lue lisää täältä ja jätä meille yhteydenottopyyntö.


Ilmoittaudu webinaareihimme

Webinaari on verkossa toteutettava tilaisuus, jota pystyy seuraamaan verkon välityksellä mistä tahansa. Tutustu LähiTapiolan tuleviin webinaareihin ja ilmoittaudu mukaan! Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tai katso tallenteita.


Hole in one -turva, kotivakuutuksen maksuton asiakasetu

Hole in one -turvassa ei ole omavastuuta ja se on voimassa kaikkialla maailmassa ja kaikilla pelikierroksilla, myös virallisten kilpailujen ulkopuolella. Vakuutus korvaa onnistuneen holarin tai albatrossin tehneelle pelaajalle juomatarjoilukustannukset 800 euroon saakka. Edellytyksenä on, että juoma tarjotaan pelipäivänä sen klubin / seuran ravintolassa, jonka kentällä holari tai albatrossi tehtiin. Vakuutettuja ovat vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet.

Kotivakuutuksesi voimassaolon voit tarkistaa helposti Elämänturvasovelluksen tai verkkopalvelun kautta sekä soittamalla numeroon 03 3391 1200.


Kyseessä on LähiTapiola Pirkanmaan tarjoama maksuton omistaja-asiakasetu, joka sisältyy kaikkiin kotivakuutuksiin korvauskäytäntönä. LähiTapiola Pirkanmaalla on oikeus julkistaa holarin tehneen tiedot sivustollaan.

Toimintaohjeet, kun hole in one tai albatrossi on tehty:

1. Säästä tarjoilusta saatu kuitti.
2. Soita numeroon 03 3391 1200 arkisin klo 8-17, valitse palveluvalikosta 1 ja tee vahinkoilmoitus puhelimitse.
3. Tarvittavat tiedot: nimi, osoite, syntymäaika, tapahtumapaikka ja -aika, väylän numero, maila jolla holari tehtiin, merkitsijän nimi ja pankkiyhteystiedot.


Kalastusturvalla voit vakuuttaa kalastustarvikkeesi!

On päiviä, jolloin kala ei nappaa. Toisinaan taas saalista nousee. Varusteisiin ja välineisiin on panostettu aikaa ja rahaa.

KALASTUSVÄLINEET

LähiTapiolan kotivakuutus korvaa lukitusta moottoriajoneuvosta, perävaunusta, matkailuautosta (tai –perävaunusta) tai veneestä anastettua irtainta omaisuutta, esimerkiksi kalastusvälineitä. Tällaisia ovat mm.:
• Irralliset ja irroitettavaksi tarkoitetut kalastusvälineet kuten vavat, takilat, kaikuluotaimet, vieheet, haavit jne.

Tavallisesti näissä varkaus- ja murtovahingoissa irtaimiston enimmäiskorvausmääränä kotivakuutuksessa on 2 000 euroa. Kalastusturvalla ja LähiTapiola Pirkanmaan asiakkaana sinulla on mahdollisuus korottaa tätä vakuutusmäärää aina 10.000 euroon saakka. Vakuutusturva on voimassa kaikkialla maailmassa. Omavastuun voit valita sinulle sopivaksi (150 € - 1000 €).

VENEEN VAKUUTTAMINEN

Kun vakuutat veneesi LähiTapiolassa, venevakuutukseen sisältyy:
• Veneen runko, moottori ja veneen varusteet
• Kiinteästi asennettu vesillä liikkumiseen käytettävä elektroniikka ja kiinteästi asennetut kalastusvälineet esim. kaikuluotaimet (pulpettiin kiinnitettynä), navigointilaitteet, radiopuhelimet, takilajalustat ja vapatelineet. Huomioithan nämä myös veneen vakuutusmäärää arvioidessasi!
• Toiselle veneilijälle tai veneelle aiheutetut vahingot
Venevakuutuksen omavastuun voit valita sinulle sopivaksi (150 € - 1600 €). Omavastuuta ei ole lainkaan, jos vakuutettua omaisuutta on anastettu tai sille on tehty ilkivaltaa veneseuran aidatulla alueella, kun vartija on ollut paikalla.

VENETRAILERI JA MUU VAKUUTUSTURVA

Veneesi trailerin voit helposti vakuuttaa LähiTapiolan kaskovakuutuksella. Myös matkustajavakuutus tulee tarpeeseen, jos sairaus tai tapaturma aiheuttaa yllättävän tilanteen kalareissullasi.

Tule käymään lähimmällä toimistollasi tai ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella ja puhelimitse 03 3391 1200 (ma-pe klo 8-18).


Vinkit turvalliseen asumiseen

Kodin turvaopas, asumisturvallisuuden muistilista

Asumisturvallisuuden tarkastuslista

 1. Kodissani on palovaroitin jokaisessa kerroksessa, 1 kpl / kerroksen alkava 60 m.
 2. Kodissani on sammutuspeite ja käsisammutin. Olen harjoitellut niiden käyttämistä.
 3. Tiedän, että savuiseen rappukäytävään ei saa mennä, vaan odotan palokunnan saapumista asunnossani.
 4. Tarkista 2-kerroksisissa asunnoissa turvatikkaiden toimivuus ja että portaissa on liukuesteet.
 5. Huolehdin tulisijojen säännöllisestä nuohouksesta.
 6. En säilytä tai kuivata mitään tavaraa saunassa.
 7. Huolehdin, että liettä ei käytetä säilytystasona.
 8. Huolehdin, että kodissani ei ole viallisia sähkölaitteita.
 9. Huolehdin, että keittiössä on vesivuotovahti putkiston ja astianpesukoneen alla.
 10. Huolehdin, että jääkaapin ja astianpesukoneen alla on valuma-allas.
 11. Suljen vesihanat pesukoneista, kun niitä ei käytetä.
 12. Huolehdin palovaroittimien ja vesivuotovahtien paristonvaihdosta.
 13. En kurkota tavaroita huonolta jalustalta. Kodissani on tukeva A-tikas / apuporras, jossa on suuret ja liukumattomat askelmat.
 14. Säilytän omaisuuttani aina sisätiloissa, kun se on mahdollista.
 15. Lukitsen polkupyöräni aina kaarilukolla pyörän rungosta kiinteään esineeseen.

Huolehdin myös näistä iäkkäämpien läheisteni turvallisuusasioista

 1. Palovaroittimen asennuksesta ja paristojen vaihdosta.
 2. Mattojen alla on liukuesteitä.
 3. Suihkuun on asennettu tukikahva.
 4. Liedessä on liesiturvalaitteet.

Tietoturvallisuuden muistilista

 1. Huolehdin riittävistä salasanoista.
 2. Käytän kaksi- tai monivaiheista tunnistautumista.
 3. Klikkailen harkiten.
 4. Varmuuskopioin tärkeät tiedostot.
 5. Ilmoitan tietoturvahavainnoista internet-palveluntarjoajalleni.

Olemme talouden, terveyden ja turvan asialla siellä, missä on elämää

Monille tärkeintä elämässä on läheisten turvattu elämä. Kun tuntee olonsa turvatuksi, uskaltaa elää enemmän, täydemmin. Ja täyttä elämää eläessä onnellisuuskin on lähempänä. Me olemme asiakkaiden omistama elämänturvayhtiö. Se tarkoittaa, että olemme asiakkaidemme ja heidän läheistensä talouden, terveyden ja turvan asialla siellä, missä on elämää.

Lue lisää


Tärkeimpien vuoksi saattaa unohtua yksi: Sinä itse.

Sosiaaliturva kattaa vain minimitoimeentulon ja tämän vuoksi on tärkeää varmistaa, että sinä ja läheisesi pärjäätte myös, jos jotain sattuu. Henkivakuuttaminen ei ole vain turvaa kuoleman varalle vaan sillä saat turvaa myös työkyvyttömyyden ja vakavan sairastumisen varalle. Voit ottaa henkivakuutuksen itsesi tai lähimmäistesi turvaksi. Se auttaa sinua, jos et pysty enää töihin. Se auttaa läheisiäsi selviämään taloudellisesti, jos sinua ei enää ole.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Henkilöasiakkaat ma-pe 8-18, la 10-16
03 3391 1200
Yritys- ja maatila-asiakkaat ma-pe 8.30-16.30
03 3391 1200
Korvaukset ma-pe 8-17
03 3391 1200
Koti-, ajoneuvo- ja matkahätäpalvelu 24 h
+358 800 0 4531