Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa 14.5.2024

Veneilykausi on täällä - onko sinulla nämä 10 asiaa valmiina kesän veneilyretkiä varten?

Veneen huippukunnossa pitäminen on avain turvalliseen ja huolettomaan vesilläoloon. Kesäkauden lähestyessä on aika tarkistaa veneesi toimivuus, turvallisuus ja varusteet, mieluiten jo ennen veneen vesillelaskua.

Veneilykauden kynnyksellä on aika tarkistaa jokaisen purje- ja moottoriveneen varusteet. Parannettu turvallisuus veneessä ei ainoastaan tarkoita turvallista matkaa kaikille matkustajille, vaan sillä on myös myönteinen vaikutus lompakkoosi.

- Veneenomistajat, joilla on hyvä huoltohistoria ja säännölliset tarkastukset, voivat saada venevakuutuksensa edullisempaan hintaan. Kun vene on hyvin huollettu, sillä on pienempi riski vauroitua, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan palvelupäällikkö Simon Backlund .

Vaikka monet jo odottavat veneensä vesillelaskua, on useita asioita jotka on tarkistettava. On hyvä tarkistaa vene jo maalla ollessaan, jotta kaikki on kunnossa ennen veneen vesillelaskua. Vesille päästyään hyvä valmistautuminen auttaa usein pitkälle ja mahdollistaa huolettoman ajon.

10 asiaa veneilykautta varten

 1. 1.

  Varmista, että kaikille veneessä oleville on riittävästi pelastusliivejä. Huolehdi myös, että palosammutin on tarkistettu ja valmiina käytettäväksi tarvittaessa.

 2. 2.

  Pidä huoli että veneessä on hätäraketteja, ensiapupakkaus sekä hätälähetin. Varmista, että matkustajatkin osaavat käyttää hätävarusteita.

 3. 3.

  Tarkista, että sinulla on toimiva kartta ja luotettava ankkuri.

 4. 4.

  Katsasta säännöllisesti: Katsastus auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ennen kuin ne kehittyvät suuremmiksi vaurioiksi. Katsastuksessa huomataan esimerkiksi aikaiset kulumisen merkit moottorissa tai muissa järjestelmissä ja turvavarusteiden asianmukainen toiminta varmistetaan.

 5. 5.

  Tee ennen lähtöäsi lyhyt koeajo laiturin lähellä varmistaaksesi, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

 6. 6.

  Suunnittele reittisi etukäteen ja ilmoita jollekulle reitistäsi ja arvioitu paluuaikasi.

 7. 7.

  Tarkista runko halkeamisen varalta ja testaa valaistus ja navigointilaitteet.

 8. 8.

  Myrskyyn valmistautuminen: Käy veneellä tarkistamassa tilanne sekä ennen myrskyä että sen jälkeen minimoidaksesi vahingot.

 9. 9.

  Laadi itsellesi kunnossapitosuunnitelma, joka sisältää säännölliset katsastukset ja korjausten dokumentoinnin.

 10. 10.

  Vakuuta veneesi investointisi suojelemiseksi ja jotta voit nauttia veneilystä koko kesän huoletta!

Säännölliset tarkastukset ovat tärkeitä

Kun vene on laskettu vesille ja käyttövalmis, on tärkeää muistaa tarkistaa veneen kunto myös kauden aikana. Esimerkiksi myrskyjen aikana ja jos vene törmää johonkin matkan aikana, on hyvä varmistaa, ettei ole syntynyt vaurioita, jotka voisivat haitata tulevia matkoja. Tämän lisäksi on myös tärkeää säännöllisesti tarkistaa veneen kunto, jotta voit varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

- Jos huollat veneesi säännöllisesti ja korjaat sen heti tarpeen vaatiessa, vältyt siltä, että veneesi tarvitsisi huoltoa hienoimpina kesäpäivinä, Simon toteaa lopuksi.

Venevakuutus auttaa onnettomuuden sattuessa, ja se on voimassa ympäri vuoden. Venevakuutus kattaa sekä veneesi että mahdolliset vahingot, kuten törmäykset. LähiTapiola Pohjanmaa tarjoaa juuri nyt 30 %:n alennuksen uusista venevakuutuksista, lue lisää alta.