Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa 6.5.2024

Varma kevään merkki on kiveniskemä tuulilasissa – tuulilasivakuutuksella suojaat kaikki autosi lasiosat

Kun lumi ja jää sulavat pois, irtoavat kiveniskemiä helposti aiheuttavat kivet ja hiekka teiden pinnalle. LähiTapiola Pohjanmaan palvelupäällikkö Simon Backlund kertoo mitä tehdä, jos autoosi tulee pieni mutta ärsyttävä kiveniskemä.

Tuulilasin kiveniskemät kannattaa aina tarkastaa

Riippumatta siitä, sisältyykö kaskovakuutukseesi tuulilasivakuutus vai ei, on aina hyvä antaa ammattilaisen tarkastaa kiveniskemä.

- Jos sinulla on laaja- tai loistokasko, sisältyy kiveniskemän korjaus vakuutukseen ilman omavastuuta. Sama pätee, jos olet valinnut lisätä lasivakuutuksen peruskaskoon. On siis paljon halvempaa korjata kiveniskemä heti odottamisen sijaan, jolloin voi pahimmassa tapauksessa joutua vaihtamaan koko tuulilasin, ja silloin joutuu maksamaan omavastuun, toteaa Simon.

Uusi tekniikka tarkoittaa laajempaa tuulilasin korjausta

Uudemmissa automalleissa voi olla tuulilasin integroitua tekniikkaa. Tämä tekniikka parantaa liikenneturvallisuutta ja on avuksi kuljettajalle. Kuljettaja voi tuulilasista esimerkiksi nähdä ajonopeutensa tai kuinka lähellä edessä oleva auto on. Näitä ohjaavat kamerat on kalibroitava, jos tuulilasi vaihdetaan, ja tämä tulee tehdä ammattitaitoisella korjaamolla.

- Tuulilasin vaihtokustannukset riippuvat suuresti siitä, minkälaista tekniikkaa autossa on. Vanhemman mallisessa autossa kustannukset ovat keskimäärin 600 euroa, kun taas uudemmissa autoissa summa voi nousta jopa 1500 euroon, kertoo Simon.

Lasinkorjaaja korjaa kiveniskemän poraamalla reiän, joka täytetään hartsilla lasin halkeamisriskin vähentämiseksi. Tuulilasia ei tällöin tarvitse vaihtaa, kunhan kiveniskemä ei ole suoraan näkökentässä. Kun korjauksen tekee ammattilainen, ei porauksen jälkeä näy.

Kumppaneita löytyy ympäri Pohjanmaan

Pohjalaiset löytävät helpoiten LähiTapiola Pohjanmaan korjauskumppanit verkosta. Syöttämällä rekisterinumerosi ja paikkakuntasi saat suosituksen oikealle kumppanille tuulilasin korjausta varten. Sama pätee, kun olet matkalla: tuulilasisi voidaan korjata missä päin Suomea tahansa.

- Tuulilasivakuutus kattaa kiveniskemien lisäksi kaikki muut mahdolliset vahingot, jotka voivat syntyä auton tuulilasille tai muille lasiosille ulkoa päin tulleesta iskusta. Poikkeuksena ovat kuitenkin auton ajovalot, jotka kolarointivakuutus kattaa, päättää Simon.

Eikö sinulla vielä ole tuulilasivakuutusta kesän ajomatkoihin? Tutustu LähiTapiolan autovakuutukseen alla olevasta linkistä.