Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varsinais-Suomi 8.5.2024

Vahingot kuin klikkiotsikot

Mitä tulee mieleen sarjatulituksesta moottoritiellä? Meillä LähiTapiola Varsinais-Suomessa se on tarkoittanut korvaustapausta, jossa asiakkaan tuulilasiin ropisi edellä ajavasta autosta varsinainen sarjatulitus nastoja ja soraa moottoritiellä. Olemme myös käsitelleet tapausta, jossa taikauskoinen rouva väisti mustaa kissaa, päätyen autollaan naapurin aidasta läpi.

Liikenteessä sattuu ja tapahtuu. Ennakointi on erittäin tärkeää, mutta aina sekään ei auta. Vahinko on joka kerta ikävä asia, mutta jos vältytään suuremmilta vahingoilta, voivat tapahtumat kuitenkin joskus jopa huvittaa tapausta jälkikäteen muistellessa.

Lasivahingot kaskon korvausten kärjessä Varsinais-Suomessa

Korvauspuolen palvelujohtaja Markus Heiskanen LähiTapiola Varsinais-Suomesta kertoo, että yhtiö korvasi vuonna 2023 kaskovakuutuksesta eniten lasivahinkoja ja hinauksia.

- Aina joskus sattuu kuitenkin myös erikoisempia vahinkoja, joista voisi tehdä jopa niin sanottuja klikkiotsikoita, toteaa Heiskanen.

Puhumme vakavista asioista, mutta kun tietää, että henkilövahingoilta on vältytty, saattavat vahingot nostaa myös humoristisia piirteitä tapahtumista esille jälkeenpäin.

Eläinvahingot olivat viime vuonna kaskovahinkojen TOP5-listalla LähiTapiola Varsinais-Suomessa. Hieman erikoisempia ongelmia aiheuttivat esimerkiksi Lapin reissulla auton kylkeä nuoleskeleva poro sekä joutsen, joka luuli kilpailijan tulleen reviirilleen - kyseessä ollessa kuitenkin vain oma peilikuva auton kyljessä. Oletettu "kilpailija" sai kyytiä ja tämän jälkeen auton kylki olikin kolhuilla. Yhtenä tapauksena mainittakoon auton maskista kurkisteleva rusakko. Tämän rusakon kohtalo oli valitettavasti vähän surullisempi. Myös peuran pakara aiheutti erään asiakkaan autoon lommon, mutta peura selvisi tilanteesta onneksi säikähdyksellä ja lommokin saatiin kumppanikorjaamolla suoristettua.

Miten toimia, jos auto jättää tielle?

Palataan vielä ihan niihin tavallisimpiin vahinkoihin, joita tien päällä sattuu. Etenkin kesälomien aikaan automatkailu lisääntyy ja saatetaan ajella pitkiäkin matkoja kesälomareissuilla.

Jos auto jostain syystä jättää tien päälle, saa avun helpoiten soittamalla hätäpalvelun numeroon 0800 04531. Ajoneuvovahinkojen lisäksi numero palvelee kodin palo- ja vuotovahingoissa sekä ulkomaan matkavahingoissa. Palvelusta saa aina apua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

- Lisäksi korvausasiat lähtevät useimmissa tapauksissa automaattisesti käsittelyyn heti puhelun jälkeen LähiTapiolassa eikä välttämättä vaadi ilmoitusta ollenkaan. Numero kannattaa siis ehdottomasti laittaa itselleen talteen pahan päivän varalle, muistuttaa Heiskanen.