Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjanmaa27.6.2024

Suomesta lähetetään Ukrainaan kahdeksan jämerää suojakonttia pelastajien avuksi – LähiTapiola Pohjanmaa mukana 10 000 euron lahjoituksella

LähiTapiola Pohjanmaan lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden lahjoituskokonaisuutta, jolla mahdollistetaan yhteensä kahdeksan suojakontin toimitus Ukrainaan pelastajien avuksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) koordinoi konttien tilausta. Kontit toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta sisäministeriön tuella.

Ukrainan pelastustoimelle toimitettavat suojakontit ovat erityisvarusteltuja tilapäisiä suojautumistiloja, jotka toimivat pelastajien väliaikaisina majoitus- ja suojapaikkoina rintamaolosuhteissa. Ensimmäisessä, 26.6. lähtevässä toimituserässä lähetetään kaksi suojakonttia. Loput kuusi konttia toimitetaan Ukrainaan kesän jälkeen.

Tarve pelastustoimen infrastruktuurille on Ukrainassa erittäin suuri, sillä monilla alueilla pelastustoimi on kärsinyt Venäjän hyökkäyksissä huomattavia materiaalitappioita ja paloasemien menetyksiä.

- Jo yli kahden vuoden ajan kestäneen Venäjän hyökkäyssodan aikana ukrainalaiset ovat urheasti puolustaneet maataan ja koko demokraattisen maailman arvoja ja vapautta. Useat ukrainalaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, joista osa on myös saapunut tänne meille Pohjanmaalle. Monilla heistä on edelleen läheisiä Ukrainassa ja huoli heidän sekä kotimaan tilanteesta on suuri. Ukrainalaiset tarvitsevat tukeamme ja haluamme olla mukana tarjoamassa heille konkreettista apua. Pelastustoiminnalla on tärkeä rooli pitkittyneessä sotatilanteessa, ja suojakontit tuovat apua tähän toimintaan, kertoo LähiTapiola Pohjanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Lauri Laaksonen.

Suojakontit valmistaa suomalainen perheyritys Nokian metallirakenne. Suomen ulkoministeriö on aiemmin toimittanut samanlaisia kontteja Ukrainaan kymmenen kappaletta, ja ne ovat Ukrainan pelastustoimen jatkuvassa käytössä. Yhden kontin arvo on noin 100 000 €.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Pohjanmaa vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Tärkeitä teemoja ovat etenkin henkisen hyvinvoinnin, arjen turvallisuuden ja pelastustoiminnan sekä kestävän ja elinvoimaisen lähiympäristön edistäminen. Vuoden 2024 aikana yhtiö on muun muassa sitoutunut tukemaan rahallisesti kaikkia alueen juniorijoukkueita, joiden valmentajat ja muut joukkueenjohdossa olevat ovat suorittaneet MIELI ry:n tarjoaman Nuori mieli urheilussa -verkkokurssin.

Lisätietoja
Lauri Laaksonen, vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö, LähiTapiola Pohjanmaa, 045 136 6834, lauri.laaksonen@lahitapiola.fi