Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-Häme4.7.2024

Suomesta lähetetään Ukrainaan kahdeksan jämerää suojakonttia pelastajien avuksi – LähiTapiola Loimi-Häme mukana 15 000 euron lahjoituksella

LähiTapiola Loimi-Hämeen lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden lahjoituskokonaisuutta, jolla mahdollistetaan yhteensä kahdeksan suojakontin toimitus Ukrainaan pelastajien avuksi. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) koordinoi konttien tilausta. Kontit toimitetaan Ukrainaan EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta sisäministeriön tuella.

Ukrainan pelastustoimelle toimitettavat suojakontit ovat erityisvarusteltuja tilapäisiä suojautumistiloja, jotka toimivat pelastajien väliaikaisina majoitus- ja suojapaikkoina rintamaolosuhteissa. Ensimmäisessä, 26.6. lähteneessä toimituserässä lähetettiin kaksi suojakonttia. Loput kuusi konttia toimitetaan Ukrainaan kesän jälkeen.

Tarve pelastustoimen infrastruktuurille on Ukrainassa erittäin suuri, sillä monilla alueilla pelastustoimi on kärsinyt Venäjän hyökkäyksissä huomattavia materiaalitappioita ja paloasemien menetyksiä.

- Venäjän hyökkäyssota on jo yli kahden vuoden ajan koetellut Ukrainaa. Monet ukrainalaiset ovat joutuneet jättämään kotinsa, ja osa on saapunut myös meidän toiminta-alueellemme. Pitkittyneessä kriisissä tarvitaan konkreettista apua, ja suojakontit ovat yksi tapa tarjota tätä tukea. Haluamme olla mukana antamassa heille turvaa sekä kotimaassaan että täällä uudessa ympäristössä, kertoo LähiTapiola Loimi-Hämeen hallintojohtaja Eija Torvela.

Suojakontit valmistaa suomalainen perheyritys Nokian metallirakenne. Suomen ulkoministeriö on aiemmin toimittanut samanlaisia kontteja Ukrainaan kymmenen kappaletta, ja ne ovat Ukrainan pelastustoimen jatkuvassa käytössä. Yhden kontin arvo on noin 100 000 €.

Asiakkaidensa omistamana yhtiönä LähiTapiola Loimi-Häme vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Vuoden 2024 aikana yhtiö on tukenut lahjoituksillaan muun muassa Välkky -suojatievaroittimien asennusta Etelä-Pirkanmaalla, teatteriesityksen järjestämistä Forssassa Ukrainan sodan uhrien hyväksi sekä Kanta-Hämeen muistiyhdistyksen muistipelimannien ja talokuoron toimintaa.