Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo 1.3.2024

Myrskyt ovat moukaroineet Timon mökkipaikkaa jo kahdesti

Kun kokemusta asiakkuudesta on kertynyt jo kymmenien vuosien ajalta ja jopa toisessa polvessa, tutun yhteyshenkilön tukea vakuutusyhtiössä arvostaa. Hän tietää ja tuntee olosuhteet missä mennään.

Leppävirtalainen sahayrittäjä Timo Ripatti kertoo miettineensä silloin tällöin kysymystä, millainen on hyvä vakuutusyhtiö?

-Varsinkin silloin, kun eri vakuutusyhtiöiden edustajat aktivoituvat soittamaan ja tarjoamaan toinen toistaan parempia sopimuksia ehtoineen, jos vain aktivoidun ja vaihdan vakuutukset heidän yhtiöönsä, kertoo Ripatti.

Asioilla ja varsinkin vakuutusasioilla on yleensä monta näkökulmaa. Sitä miettii, saanko varmasti saman palvelutason ja ennen kaikkea saman palvelun laadun uudessa yhtiössä tai onko kilpailijoiden vakuutustarjonta varmasti kattavaa, jos jotain ikävää sattuu? Entä kiinnostaako uutta yhtiötä minun asiani sen jälkeen, kun maksulappu vakuutuksista on maksettu tai onko muutamien eurojen alennus vakuutusmaksuissa minulle loppujen lopuksi kannattavaa toimintaa, Ripatti pohtii.

Riskejä ennakoimalla turvallisuuden tunnetta

Talouden reunaehdot ovat olleet käsittelyssä vuosittain, kun perheen vakuutuksia ja niiden ajanmukaisuutta tarkastellaan. Tuttu yhteyshenkilö tietää ja tuntee olosuhteet missä mennään.

- LähiTapiolan kanssa toimiessani olen kokenut turvallisuuden tunnetta. Tunnetta siitä, että perheeni, yritystoimintani ja kiinteistöt on vakuutettu asiantuntevalla ja järkevällä konseptilla. Siitä on turvaa esimerkiksi silloin, kun tuuli yltyy mökkirannassa.

Perheemme kesämökki tai paremmin sanoitettuna rantasaunamme on kokenut viimeisten vuosien saatossa kovia. Kesämyrskyt ovat jo kahteen otteeseen moukaroineet saunaa oikein urakalla.

Viimeisin myräkkä osui kohdalle pari päivää ennen juhannusta, vuonna 2021. Reilun kokoista, yli 100-vuotiasta tukkipuuta oli myräkän jälkeen kaatuneena rakennuksen päälle sikin sokin.
Isokokoiset tukkipuut, jotka olivat kokeneet ennenkin kohtuullisen kovia tuulenpuuskia, kohtasivat nyt voittajansa - suihkuvirtauksen muodossa, Ripatti muistelee.

-Naapureiden apujoukkojen avustamana saimme samaisena iltana raivattua tukit rakennuksen päältä pois ja näky mökkirannassa oli kokonaisuudessaan lohduton, katto säpäleinä ja piippu palasina.

Soitto LähiTapiola Savon maatila-asiantuntija Ryynäsen Terholle antoi kuitenkin valonsäteitä muuten niin myrskyn runtelemaan ja harmaaseen iltaan. Vakuutukset olivat meillä kunnossa ja toimintaohjeet lisävahinkojen estämiseksi tulivat häneltä kuin apteekin hyllyltä, Ripatti kiittää.

Seuraavana aamuna alettiin selvittelemään rantasaunan korjaustoimenpiteisiin eri vaihtoehtoja. Yhdessä LähiTapiolan rakennuspuolen ammattilaisen kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen siitä, miten projektissa kannattaa edetä.

-Lopputuloksena rantasauna ja patio rannassamme ovat nyt entistä ehompia. Saunan terassilla kelpaa kesäiltana istuskella ja miettiä samalla, että onneksi oli vakuutukset kunnossa, kun eihän tuotakaan vahinkoa osannut ennakolta odottaa, tuumaa Ripatti.

Katso Timo Ripatin kommentit videolta.