Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa 15.5.2024

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaasta nautitaan jälleen Provinssissa 2024!

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voit rentoutua festarihumun keskellä rantatuoleissa äänimaailmoja kuunnellen ja kerätä energiaa seuraavia keikkoja varten. Rauhoittumiskeitaalla pääset halutessasi myös keskustelemaan MIELI Kriisikeskus Seinäjoen asiantuntijoiden kanssa, jos joku painaa mieltäsi.

LähiTapiolan Rauhoittumiskeidas tulee Provinssiin jälleen rantatunnelmissa. Rauhoittumiskeidas kalustetaan rennosti rantatuoleilla, riippumatoilla, tyynyillä, raheilla, säkkituoleilla ja palmuilla. Tänä vuonna istumapaikkoja ja kuulokkeita on luvassa isompi määrä. Telttakatos antaa suojaa ja varpaat voi upottaa rantahiekkaan. Voit istahtaa kuuntelemaan rauhoittavia äänimaailmoja vastamelukuulokkeista ja ottaa hetken itsellesi.

MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toteuttaa Rauhoittumiskeitaan yhteyteen Huolituolin, jossa voi keventää mieltään keskustelulla koulutetun vapaaehtoisen tai ammattilaisen kanssa. VW-pakettiauto sai viime vuonna paljon ihastelua upealla ulkomuodollaan, mutta käytännöllisesti se ei ollut paras vaihtoehto. Tänä vuonna luvassa onkin ihan oikea huone keskellä keidasta, johon voi tulla juttelemaan.

Keitaalta löytyy jälleen myös 360-astetta selfie –piste festaritunnelman tallentamiseen. LähiTapiolan Rauhoittumiskeidas sijaitsee Mainlandin ja Woodlandin välisellä alueella.

LähiTapiola kumppaneineen tukee jälleen mielen hyvinvointia kesän 2024 Provinssissa

- Nuorten mielen hyvinvoinnin edistäminen on ollut jo pidempään LähiTapiolalle läheinen teema. Viime kesän kokemukset Provinssista ja yleisön palautteet vahvistivat sen, että meillä on paikkamme Provinssissa. Rauhoittumiskeidas on se mitä haluamme tarjota tässä tapahtumassa. Vakuutukset osaltaan tuovat ihmisille mielenrauhaa, mutta tarvitaan myös muuta. Tapahtumakonseptimme on uusi, vasta toinen vuosi edessä, toteutus omin voimin on meille melkoinen voimainponnistus, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan markkinointi- ja viestintäjohtaja Sirpa Hakala-Ostensen.

- Olemme jälleen iloksemme saaneet kumppaneiksemme tutut paikalliset yhteistyökumppanit, MIELI Kriisikeskus Seinäjoki ja Kulttuurityöpaja Preppaamo, joiden kanssa tuoda festarikansalle mielen hyvinvointia tukevia kokemuksia, toteaa kumppanuusjohtaja Teemu Virtanen.

- Me jokainen kohtaamme haasteita ja kriisejä elämämme eri vaiheissa. Huolituolissa voit keventää omaa taakkaasi jakamalla sen turvallisen aikuisen kanssa. Jaettu huoli keventää omaa taakkaa ja joskus riittää mielensä keventääkseen asian sanoittaminen ulkopuoliselle. Kenenkään ei tarvitse pärjätä yksin. Me olemme yksi vaihtoehto kulkemaan rinnalla haastavissa elämänvaiheissa, lupaa MIELI Kriisikeskus Seinäjoki toiminnanjohtaja Elina Anttila-Varpula.

LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaan rentouttavat äänimaailmat toteuttavat tänäkin vuonna Kulttuurityöpaja Preppaamo. Luvassa on ainakin metsän ääniä, laineiden liplatusta ja äänimaljojen kuminaa. LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla voi valita itselleen mieluisan äänimaailman, jonka pariin voi rauhoittua. Kulttuurityöpajan hallinnoinnista vastaa Selmu ry. Selmun työntekijät ovat paikalla Provinssissa huolehtimassa tekniikan toimivuudesta ja palvelun sujuvuudesta.

- Kulttuurityöpaja Preppaamo on nuorten työpaja, joka tukee alueellista työllistymistä kulttuurialalla. Preppaamo tarjoaa alasta kiinnostuneille nuorille mahdollisuuden kerryttää työkokemusta, verkostoitua ja saada mielenkiintoisia näyttöpaikkoja, kertoo Selmu ry:n toiminnanjohtaja Petteri Lehtola. Tulemme todella hyvillä mielin jälleen toteuttamaan tätä hienoa kokonaisuutta Provinssissa ja on hienoa, että yhteistyömme jatkuu LähiTapiolan kanssa, toteaa Lehtola.

-Hyvinvointi, ja niin fyysinen kuin henkinenkin rauhoittuminen on festarikokemuksen tärkein palanen Provinssin festivaalijohtaja Ville Koivisto. Onkin hienoa, että Provinssissa saadaan jatkaa yhteistyötä LähiTapiolan kanssa. Rauhoittumiskeidas oli viime vuonna suuri hitti ja olemme varmoja, että festivaalikävijät löytävät keitaalle tänäkin vuonna!

LähiTapiolan väki innolla mukana Provinssin festaritunnelmassa

- Meillä on tulossa jälleen aivan mahtava porukka töihin LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalle. Kaikkiaan 13 henkilöä on ilmoittautunut työvuoroihin kolmen päivän ajalle. Työntekijät perehdytetään hyvin työtehtäviinsä LähiTapiolan Rauhoittumiskeitaalla. Kaikki ovat täysillä mukana ja sitoutuneita, iloitsee LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan palvelujohtaja Henna-Riikka Huhtala, joka vastaa Rauhoittumiskeitaan toiminnasta Provinssissa.

- Puolentoista kuukauden päästä onkin Provinssi jo täydessä vauhdissa. Olemme innolla mukana tarjoamassa omalta osaltamme festarikävijöille hyvää mieltä. Työntekijämme ovat valmiita keskustelemaan myös vakuutuksista, jos jokin asia festarihumussa niiden osalta askarruttaa. Tulkaa ihmeessä tutustumaan Rauhoittumiskeitaaseen ja tapaamaan meitä, kannustaa Huhtala.

Kesä-heinäkuun vaihteessa 27.6.-29.6.2024 Seinäjoen Törnävänsaaren luonnonkauniissa ympäristössä järjestettävä Provinssi tunnetaan mittavan ja genrevapaan ohjelmistonsa lisäksi korkeatasoisista palveluistaan, monimuotoisesta oheisohjelmastaan, ja yhdenvertaisesta ja ekologisesta arvopohjastaan.