Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo-Karjala18.6.2024

LähiTapiola Savo-Karjala tukee vesiturvallisuutta merkittävillä lahjoituksilla

LähiTapiola Savo-Karjala on panostanut erityisesti kesää 2024 ajatellen vesiturvallisuuteen. Lahjoitukset on suunnattu paikallisille veneilyseuroille ja järjestöille, jotka tekevät tärkeää työtä vesillä liikkujien turvallisuuden parantamiseksi.

Meille LähiTapiola Savo-Karjalassa on tärkeää ennaltaehkäistä monenlaisia riskejä, ja varsinkin näin kesäaikana vesillä liikkuessa ja vesistöjen äärellä aikaa viettäessä saatamme kohdata vaaratilanteita joihin emme muuten törmäisi. Me haluamme ennakoida näitä riskejä mahdollistamalla erilaisten pelastusvälineiden hankkimista, mutta myös tarjoamalla oppia turvalliseen vesillä liikkumiseen.

Lahjoituksilla mahdollistetaan vesiturvallisuutta monipuolisesti

Mikkelin Pursiseuralle myönnettiin 5 000 € lahjoitus, jolla hankitaan muun muassa Pursituulen ja Ristisaaren tukikohtiin yleispelastusvälineitä, kuten pelastusliivejä, pelastusrenkaat, heittoliinat sekä pelastushaat. Lisäksi lahjoituksella hankitaan myös Purjehduskoulu 2025-koulutusmateriaali ja jo kauemmin tarpeena ollut kiinnittymissilta, jolla isommat alukset pääsevät turvallisemmin rantautumaan. Lahjoituksella saadaan hankittua Pönnön tukikohtaan myös sydäniskuri. Sydäniskuri on saaritukikohdassa tärkeä ensiapulaite hätätilanteita varten, varsinkin kun vesillä apua ei ole aivan yhtä nopeasti saatavilla kuin maissa.

Savonlinnan Pursiseura sai 2 500 € maksuttoman alkeispurjehdusleirin tukemiseen, joka järjestetään Iso-Kankaisen tukikohdassa 31.7.-2.8. Leirin tarkoituksena on pitää hauskaa kauniissa järviluonnossa Savonlinnan eteläpuolella ja opetella purjehduksen alkeita helposti hallittavilla jollaveneillä. Täysihoidon sisältävä leiri on tarkoitettu 3.-6. luokkalaisille, ja sinne mahtuu 15 osallistujaa.

Pidä Saaristo Siistinä ry:lle LähiTapiola Savo-Karjala lahjoitti 2 000 €, ja lahjoituksella hankitaan Insta 360-kamera retkisatamakohteiden kuvaamista varten. Kuvat auttavat retkeilijöitä ja vesillä liikkujia tutustumaan kohteisiin ennakkoon, jotta reittisuunnittelu ja rantautuminen on helpompaa ja turvallisempaa. Lahjoituksella hankitaan myös laadukkaita roskapihtejä toimitettavaksi alueen kirjastoihin, kouluihin, päiväkoteihin sekä asukasyhdistyksiin, ja joita voidaan hyödyntää rantojen siivoustalkoissa.

Edellä mainittujen lahjoitusten lisäksi lahjoitamme 2 pelastusrengasta asiakkaidemme ehdottamiin paikkoihin. Käy katsomassa somekanavistamme ohjeet, kuinka voit ehdottaa meille sopivaa paikkaa pelastusrenkaalle!

SMPS Savonlinnan Järvipelastajat ry:lle myönnettiin 10 000 € lahjoitus toiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Vapaaehtoisuuteen perustuva ja Suomen Meripelastusseuran alaisuuteen kuuluva yhdistys vastaa järvipelastustoiminnasta Saimaan vilkkailla veneilyalueilla, jota on yhdistyksen vastuualueella noin 2500 neliökilometriä. Yhdistyksen hälytysmiehistöön kuuluu noin 25 henkilöä, ja esimerkiksi vuonna 2022 yhdistys suoritti lähes 90 pelastustehtävää. Lisäksi Lähi-Tapiola Savo-Karjala lahjoitti yhdistykselle 8 pelastusrengasta sijoitettavaksi Savonlinnan alueen vesistöjen äärelle sekä koulutus- ja harjoituskäyttöön.

Savonlinnan Järvipelastajat testasivat uudet pelastusrenkaat samantien hymyssä suin.

Juhannus - Operaatio Meritähti

Savonlinnan Järvipelastajat osallistuu juhannuksen aikana myös pelastusvalmiutta kohottavaan Operaatio Meritähteen, joka kestää torstai-illasta sunnuntai-iltaan. Operaatiossa on mukana lähes 130 pelastusvenettä ja 1000 vapaaehtoista meripelastajaa niin rannikolla kuin sisävesilläkin Hangosta Inariin. Vaikka pelastusvalmiutta kohotetaankin keskikesän juhlien ajaksi, Savonlinnan järvipelastajat ry vinkkaa kolmen kohdan check-listin kaikille veneilijöille:

  • Veneen kuljettajan ja kaluston kunto – tarkasta veneen ja pelastusvälineiden kunto ja veneilee selvänä.

  • Älä anna sään yllättää – tarkasta alueen sääennuste, ja älä aliarvioi esimerkiksi kovan tuulen vaikutusta vesillä

  • Tunne reitti – tutustu kuljettavaan reittiin etukäteen ja huomioi veden pinnan korkeusvaihtelut

LähiTapiola Savo-Karjala on ylpeä voidessaan tukea paikallisia toimijoita ja edistää vesiturvallisuutta alueellamme. Toivotamme kaikille turvallista ja iloista juhannusta!