Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo-Karjala25.6.2024

LähiTapiola Savo-Karjala mukana mahdollistamassa Mikkeli Games - yleisurheilun huippukisoja!

Viime vuonna huikean kisayleisön kerännyt yleisurheilun huipputapahtuma Mikkeli Games järjestetään jälleen Mikkelin Urheilupuistossa perjantaina 12.7.2024. Mikkelin Kilpa-Veikkojen järjestämään tapahtumaan odotetaan viime kesän tavoin useampaa tuhatta katselijaa.

Mikkeli Games järjestetään tänä vuonna heinäkuun puolessa välissä, kesäkuun Rooman EM-kilpailuiden ja elokuun Pariisin Olympialaisten välissä. Paikan päälle odotetaan ainakin saman verran katsojia kuin viime vuonna eli noin 3000 kisakävijää. Pääyhteistyökumppaneina tapahtumaa mahdollistamassa ovat LähiTapiola-Savo-Karjalan lisäksi Osuuskauppa Suur-Savo, Hoviruoka Oy, Mikkelin kaupunki ja Pitkämäki & Ruuskanen Forest Oy.

Suurin mielenkiinto urheilutapahtumassa kohdistuu keihäänheiton lisäksi naisten pituushyppyyn, 100 metrin aitajuoksuun sekä miesten 200 metriin. Suurien palkintopottien myötä näihin odotetaan mukaan kaikkia Suomen huippuja. Viime vuonna katsomoja villinnyt miesten 1500 metriä muutettiin tälle vuodelle 800 metrin matkaksi. Naisilla on edelleen ohjelmassa 1500 metrin juoksu.

Iltapäivällä ennen aikuisten kisaillan starttia Urheilupuistossa on Mikkeli Mini Games-lasten ilmaistapahtuma. Lasten kisoissa luvassa on pituushyppyä ja turbokeihäänheittoa, tuloksia ei Mini Gameseissa mitata ja kaikille Mikkeli Mini Gamesiin osallistuneille jaetaan mitalit! Tämän lisäksi koko tapahtuman ajan lasten iloksi on kaksi pomppulinnaa sekä LähiTapiola Savo-Karjalan pisteellä onnenpyörä ja kasvomaalausta. Mukana tsemppaamassa on myös tietenkin Kamu Kissa muiden yhteistyökumppaneiden maskottiystäviensä kanssa.

Vuonna 2023 ensimmäistä kertaa järjestetty Mikkeli Games sai paljon kiitosta niin katsojilta kuin urheilijoilta. Moni edellisen kerran osallistuneista urheilijoista on ilmoittanut kisajärjestäjälle olevansa mukana kilpailussa myös tänä vuonna. Miesten keihäänheittoon kilpailemaan ovat tulossa ainakin Oliver Helander ja Toni Kuusela, ja myös Mikkelin Urheilupuiston kenttäennätyksen 59,89 kiskaissut Anni-Linnea Alanen on tulossa puolustamaan viimevuotista mestaruuttaan. Naisten pituuden ja aitajuoksun tuplamestaruudesta tulee taistelemaan Mikkelin Kilpa-Veikkoja edustava Jessica Kähärä.

Tänä vuonna tapahtumaa ei striimata, vaan katsojien on tultava paikan päälle kokemaan huikean kisaillan tunnelma. Kisalippujen hinnat on haluttu pitää maltillisina, jottei ainakaan se olisi kenellekään este saapua kisakatsomoon. Erityisesti lapsiperheille suunnatussa tapahtumassa kaikki alle 15-vuotiaat pääsevät kisakatsomoon ilmaiseksi.

LähiTapiola Savo-Karjalan Mikkelin toimistoilta Prismalta ja keskustasta Raatihuoneenkadulta on myös saatavilla ilmaislippuja tapahtumaan 27.6. alkaen, ja niitä voidaan jakaa enintään 4kpl / asiakas.

Katso lisää tietoa tapahtumasta Mikkeli Gamesin kotisivuilta.

Tervetuloa nauttimaan yleisurheilujuhlien huumasta Mikkeliin!