Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola VarainhoitoTalous6.3.2024

Kokeneelle korkosijoitustiimille tunnustusta – rahastoluokittaja Morningstar palkitsi LähiTapiolan korkorahaston

LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko ESG -rahasto voitti Eurooppa korot -kategorian Morningstar-rahastoluokittajan Awards for Investing Excellence -kilpailussa. Viime vuosi oli LähiTapiolalle ennätyksellinen korkosijoitustuotteiden myynnissä.Lue lisää sijoittamisesta

Aurinko paistaa lumisessa vaaramaisemassa.

Korkosijoittamisen suosio on ollut kasvussa pitkien nollakorkovuosien jälkeen. LähiTapiola Varainhoitokonsernissa korkorahastojen merkinnät kasvoivat vuonna 2023 jopa 64 prosenttia edellisvuodesta. Kaikkiaan kasvua kertyi 250 miljoonaa euroa, poissulkien LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden omat sijoitukset.

Korkosijoittamisen hyötyihin kuuluu muun muassa salkun riskitason hajauttaminen, ja siksi korkomarkkina onkin vakuutusyhtiöiden vankkaa osaamisaluetta. LähiTapiola Varainhoidon korko-osaaminen palkittiin Morningstarin vuotuisessa Awards for Investing Excellence -kilpailussa*, jossa rahastoluokittaja valitsi LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko ESG -rahaston voittajaksi Eurooppa korot -kategoriassa. Kilpailussa rahastoja arvioidaan käyttämällä sekä kvantitatiivisia että laadullisia työkaluja. LähiTapiola Eurooppa Ilmastoindeksi -rahasto ylsi sekin kolmen kärkeen Eurooppa osakkeet -kategoriassa.

– Olemme iloisia, että pitkäjänteinen tapamme sijoittaa pohjoismaalaisiin yrityslainoihin on noteerattu positiivisesti. Pohjoismaalaiset yrityslainat ovat olleet rahaston perustamisesta lähtien erinomainen lisätuoton lähde korkosijoittajalle maltillisella tuottovaihtelulla. Erityiskiitos kuuluu lisäksi rahaston pitkäaikaisille osuuden omistajille ja kanssasijoittajille, kommentoi rahaston salkunhoitaja Teemu Kokko LähiTapiola Varainhoidosta.

LähiTapiola Pohjoinen Yrityskorko ESG -rahasto on pitkän koron rahasto eli sen tuotto- ja riskitaso on korkeampi kuin lyhyen koron rahastoissa. Rahasto noudattaa LähiTapiola Varainhoidon kestävän sijoitustoiminnan periaatteita ja kaikista rahaston sijoituskohteista tehdään omat kestävyysanalyysit ja -luokitukset, joilla on joko positiivinen tai negatiivinen vaikutus yrityksen liiketoimintariskiin ja sitä kautta rahoituksen hintaan.

Korot kääntyivät laskuun – vieläkö korkosijoittaminen kannattaa?

Korkosijoittamisen otollisimman ajan puhutaan olevan juuri ennen kuin korot kääntyvät laskuun. Kääntymispiste nähtiin viime vuonna, joten onko korkosijoittajan aika ohi?

– Nollakorkoajat eivät ennusteiden mukaan ole palaamassa ainakaan vielä pitkään aikaan. Uuden normaalin arvioidaan laskevan nykyisiltä tasoilta noin 2 prosenttiin, joka tarjoaa tasapainoa korkosijoittajille. Korkosijoittaminen ei siis ollut hetken huumaa, vaan etenkin salkun riskitason hajauttaminen jää pitkäaikaisen sijoittajan työkaluksi, sanoo LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Samu Anttila.

– Kiitos myös isoille sijoittajillemme - LähiTapiolan vakuutusyhtiöille - joille korkosijoittaminen on aina ollut merkittävä osa strategista allokaatiota. Pystymme ylpeänä tarjoamaan tätä laadukasta korkosijoittamisen osaamista palkittujen tuotteiden kautta myös muille asiakkaillemme, kertoo Samu Anttila ja jatkaa, että vuosi 2023 olikin LähiTapiolalle ennätyksellinen erityisesti korkosijoitusten myynnin näkökulmasta. Erityiset kiitokset kaikille asiakkaillemme luottamuksesta.

LähiTapiolan kautta voi sijoittaa osake- ja korkorahastoihin, pääomasijoituksiin, sijoitusvakuutukseen ja kiinteistörahastoon. Verkko- ja henkilökohtaisen asioinnin lisäksi palveluihin kuuluvat Private Banking ja instituutioiden omaisuudenhoito.

*Morningstar Awards 2024 for Investing Excellence -kilpailu, paras EUR korkorahasto, kilpailussa Suomen markkinat.

Tämä kirjoitus on LähiTapiola Varainhoito Oy:n laatima ja perustuu sen näkemyksiin taloudesta ja sijoitusmarkkinasta. Kirjoituksen sisältämät arviot, tiedot ja mielipiteet perustuvat LähiTapiola Varainhoidon omiin laskelmiin tai lähteisiin, joita LähiTapiola Varainhoito pitää oikeina ja luotettavina. Tätä kirjoitusta ei tule yksinään käyttää sijoituspäätöksen perustana eikä siinä esitettyä tietoa ole tarkoitettu kehotukseksi käydä kauppaa sijoitustuotteilla tai palveluilla.