Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa 29.11.2023

Kari Niemelä valittu LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtajaksi

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Kari Niemelän. Niemelä toimii tällä hetkellä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla liiketoimintajohtajana.

Niemelä on aloittanut perehtymään toimitusjohtajan tehtävään. Pitkä siirtymäaika mahdollistaa joustavan irtautumisen nykyisistä liiketoimintajohtajan tehtävistä ja riittävän perehtymisen tulevaan toimitusjohtajan tehtävään. Varsinaiset toimitusjohtajan tehtävät hänen suunnitellaan ottavan vastaan 1.7.2024 nykyisen toimitusjohtajan Juha Antikaisen jäädessä eläkkeelle. Niemelän valinta toimitusjohtajaksi vaatii vielä Finanssivalvonnan hyväksynnän.

-Yhtiömme toimitusjohtajan paikka kiinnosti laajasti ja saimme yli 50 laadukasta hakemusta, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallituksen puheenjohtaja Yrjö Ojaniemi . Valintaprosessin aikana hallituksen nimeämä työryhmä ja headhunter haastattelivat ja testasivat useita hakijoita. Viimeisessä vaiheessa koko hallitus haastatteli 3 ehdokasta, joista kokonaisharkinnan ja testien perusteella valinta kohdistui yksimielisesti Kariin, toteaa Ojaniemi.

-LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa on tehnyt hyvää ja tuloksellista liiketoimintaa. Lähes joka toinen eteläpohjalainen on yhtiömme omistaja-asiakas. Tämä ja maakunnan elinkeinorakenne huomioiden on hyvä, että yhtiön johtoon tulee henkilö, joka on sitoutunut maakuntaan, tuntee yhtiön historian, ja jakaa näkemyksen sen tulevaisuudesta.

-Olen kiitollinen hallitukselta saamastani luottamuksesta, ja myös innoissani, että pääsen johtamaan meidän reilun 120 rautaisen ammattilaisen joukkuetta, kertoo Niemelä. Etelä-Pohjanmaan maakunta on minulle tärkeä. Minulla ja perheelläni on juuret täällä ja haluan olla omalta osaltani edistämässä Etelä-Pohjanmaan elinvoimaisuutta. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla on koko maakunnassa merkittävä rooli ja on hienoa päästä viemään yhtiötä eteenpäin.

Lisätiedot : Yrjö Ojaniemi, LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 520 0258