Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-Suomi29.11.2023

Jyväsjärven retkiluistelurata jäädytetään LähiTapiola Keski-Suomen tuella tänäkin vuonna

LähiTapiola Keski-Suomi on päättänyt sponsoroida varat Jyväsjärven retkiluisteluradan kunnossapitoon. Viime talvikauden asiakaspalautteet ja halu olla tukemassa paikallisten hyvinvointia johtivat yhteistyöpäätökseen myös tulevalle kaudelle.

LähiTapiola Keski-Suomi ja Jyväskylän kaupunki ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa Jyväsjärven retkiluisteluradan toteutumisen tänäkin talvena. Sponsoroinnin avulla LähiTapiola Keski-Suomi haluaa tukea kaupunkilaisten maksuttomia liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia sekä edistää paikallista elinvoimaa.

– Asiakkaidemme omistamana paikallisena yhtiönä meille on tärkeää lisätä yhteistä hyvää ja alueen elinvoimaa. Jyväsjärven ulkoilurata onkin monelle jyväskyläläiselle erittäin tärkeä ja jo perinteeksikin muodostunut hyvinvoinnin lähde, joten haluamme varmistaa, että se toteutuu myös tänä talvena, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen sanoo.

Jouluna voi ehkä jo laittaa luistimet jalkaan

Tällä hetkellä Jyväskylässä nautiskellaan rapeista pakkaskeleistä, ja mikäli hyvät talvikelit jatkuvat, luistelu- ja jääulkoilukaudesta on tulossa ennätyksellisen pitkä.

– Jos lämpötila pysyy reilusti miinuksen puolella ja iso lumimäärä ei estä teräsjään syntymistä, radan jäädyttäminen voidaan aloittaa jo parin viikon kuluttua. Turvallisuus on tietenkin tärkein asia, mutta tavoitteena voisi olla, että joululomalla radalla jo luistellaan, Jyväskylän kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Markus Virtanen kertoo.

Jyväsjärven rata on tärkeä asukkaille

Viime talvikaudella Jyväsjärven rata meinasi jäädä toteutumatta, jolloin LähiTapiola Keski-Suomessa tehtiin päätös lahjoittaa varat radan kunnossapitoon. Lahjoituksesta tullut positiivinen palaute toimi ohjurina myös tämän kauden yhteistyölle.

– Saimme asiakkailta todella paljon kiitosta radan mahdollistamisesta. Nämä asiakaspalautteet olivat mielessä, kun teimme päätöstä yhteistyön jatkumisesta. On tärkeää, että tekemämme yhteiskuntavastuulliset yhteistyöt tuottavat lisäarvoa paikallisille, Teemu Toivanen sanoo.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut on hyvillä mielin siitä, että jääratayhteistyö jatkuu myös tänä talvena.

– Viime talvi osoitti, että Jyväsjärven retkiluisteluradalle on ehdottomasti kysyntää. Siksi onkin erittäin hienoa, että LähiTapiola Keski-Suomi on jälleen mukana sponsoroimassa, Jyväskylän kaupungin liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal kiittelee.

(Kuva: Tero Takalo-Eskola)