Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Länsi-Suomi23.5.2024

Jos auto ei kulje, ei keihäskään lennä

Keihäänheittäjä Julia Valtasen auton mittariin tulee pelkästään kisa- ja leirimatkoista lähes 20 000 kilometriä vuodessa. Ilman hyvää autoa ja erinomaista vakuutusta näyttävät keihäskaaret jäisivät pelkäksi haaveeksi.Tutustu autovakuutukseen

Julia Valtanen kotikentällään Rauman Otanlahdessa. Paikka on tullut varsin tutuksi entiselle pesäpalloilijalle ja nykyiselle keihäsammattilaiselle.

Kun puhutaan huipputason yleisurheilusta, eivät ajatukset välttämättä ensimmäisenä käänny autoiluun. Urheilijan arjessa totuus on kuitenkin toinen.

Auto on tullut erityisesti raumalaiselle Julia Valtaselle varsin tutuksi ammattiurheiluvuosien aikana. Suomea pariin otteeseen EM-kisoissakin edustanut keihäänheittäjä laskeskelee istuvansa menopelin kyydissä tai ratissa vuoden aikana ”vähintäänkin riittävästi”.

– Manageri-isä näistä pitää tarkkaa kirjaa, mutta suurin piirtein 18 000 kilometriä on kertynyt kiireisimpänä vuotena auton mittariin. Pisimmillään on ajeltu puolen tuhatta kilometriä Ouluun ja Joensuuhun. Ja tässä on muuten puhe vain kisa- ja harjoitusleirimatkoista, Valtanen muistuttaa.

Mutta eivätkö huippu-urheilijan muut matkat sitten taitu esimerkiksi polkupyörällä? Tässä tulevat Valtasen mukaan vastaan käytännön hankaluudet.

– Onhan se kaunis ajatus, mutta ajankäytöllisesti ja mukana kulkevien varusteiden takia aika hankalaa. Omat treenit ovat monipuolisia ja siksi harjoituspaikkojakin on kotikaupungissa useampia. Niiden välillä pitää myös kuljettaa varusteita, jotka voivat painaa keihäineen ja palloineen kymmeniä kiloja.

”Hyvin toimiva ja vakuutettu auto on itse asiassa tärkein urheiluväline”

Varusteista keskusteltaessa huomio kääntyy keihästaiturinkin yllätykseksi jälleen autoon.

– Eihän sitä ole edes tullut ajatelleeksi, miten tärkeä osa omaa urheilu-uraa auto oikeastaan onkaan. Ilman sitä ei tulisi harjoittelusta tai kisaamisesta mitään, eli auto taitaakin olla se tärkein urheiluväline. Raumalta lähtiessä vaihtoehdot nimittäin ovat vähissä, ja olisihan se aikamoinen näky jos yrittäisin kulkea varusteineni bussissa tai tavarajunassa, nauraa Valtanen.

Vaikka jokainen ajettu kilometri lisää vahingon todennäköisyyttä, on Valtanen säästynyt ikäviltä sattumuksilta tien päällä. Yllätyksiin on hänen mukaansa kuitenkin tärkeää varautua, sillä esimerkiksi kisapaikalle on syytä saapua ajallaan.

– Auton pitää tietysti olla hyvä ja turvallinen, kun sen kyydissä viettää lukemattomia päiviä vuodessa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin pystyä luottamaan siihen, että esimerkiksi matkan keskeytyessä oma vakuutusyhtiö hoitaa pikavauhtia sijaisauton paikan päälle. Omalta osalta tämä asia onkin jo onneksi järjestyksessä, toteaa Valtanen hymyssä suin.

LähiTapiola Länsi-Suomi on tukenut Julia Valtasen huippu-urheilu-uraa vuodesta 2019 alkaen.

Kolme hyvää syytä valita LähiTapiolan autovakuutus

  1. 1.

    Vahingon sattuessa hoidamme oman osuutemme nopeasti. Pääset parhaimmillaan varaamaan ajan korjaamolle jo samana päivänä.

  2. 2.

    Meillä saat valita korjaamoksi myös merkkiliikkeen, jos sellainen on kumppaninamme lähellä sinua.

  3. 3.

    Osallistut samalla mainion palkinnon sisältävään arvontaan - lue lisää alta.