Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Länsi-Suomi4.11.2024Hirmumyräkästä hirmuvahingot – Korvauksen saamista nopeuttaa yksinkertainen muistilistaViikonlopun myrskyn jäljiltä myös vakuutusyhtiössä pitää kiirettä. Korvausjohtaja muistuttaa myrskyvahinkoihin liittyvistä toimintaohjeista, jotka nopeuttavat korvausprosessia.
Lyly-myrsky aiheutti mittavia vahinkoja Satakunnassa. Erityisen kovasti hirmumyrskylukemiin kohonneet tuulet koettelivat Rauman seutua.LähiTapiola Länsi-Suomen korvausjohtaja Ville Sampolahti pitää käsillä olevaa tilannetta poikkeuksellisena.– Erittäin nopeasti noussut myrsky vaikeutti siihen varautumista, mikä näkyy meillä jo nyt valtavan suurina vahinko- ja yhteydenottomäärinä. Tällä hetkellä jonossa on noin 200 vahinkoa, joista valtaosa on rakennuksen päälle kaatuneita puita ja vaurioituneita kattoja. Teemme parhaillaan töitä hartiavoimin, jotta korvausruuhkaa saadaan purettua mahdollisimman nopeasti.LähiTapiola Länsi-Suomelle hoidettavaksi tulee markkinaosuuden perusteella noin puolet kaikista Länsi-Suomessa sattuneista myrskyvahingoista. Sampolahden mukaan asian jouhevaa etenemistä voi itse edesauttaa.– Estä lisävahingot, kuvaa vauriot ja lähetä vahinkoilmoitus sekä luettelo vahingoittuneesta irtaimistosta verkkopalvelussa. Toimistoilla ja puhelinpalvelussa asiaa on tällä hetkellä ruuhkien vuoksi hidasta hoitaa.Vahinkoilmoituksen tekemisen jälkeen tärkeää on odottaa vakuutusyhtiön yhteydenottoa.– Tutustumme ensin ilmoitukseen, jonka jälkeen teemme päätöksen vahingon korvattavuudesta. Tarvittaessa pyydämme myös kuvia. Sen jälkeen annamme ohjeet siitä, miten korjaustöiden kanssa voidaan lähteä etenemään. Kun siis malttaa myös tässä hankalassa tilanteessa hetken odottaa, ei korvauksien kanssa tule myöhemmin ikäviä yllätyksiä, Sampolahti kertoo.Mittavia myrskytuhoja – ”Nähtäväksi jää, tuliko tästä uusi Tapani”Myrskyt ovat monina vuosina aiheuttaneet isoja vahinkoja Länsi-Suomessa. Viimeisin raju myrskyvuosi oli 2020, mutta ennätysvahingot syntyivät viime vuosikymmenen puolella.– Vuoden 2020 Aila- ja Tuuli-myrskyt tekivät meillä päin paljon tuhoja, joiden myötä maksoimme korvauksia lähes kolme miljoonaa euroa. Aivan omassa luokassaan oli kuitenkin vuoden 2011 Tapani-myrsky, jossa maksetut korvaukset nousivat yli 14 miljoonaan ja muutamassa viikossa kertyi kasaan lähes puolet vuoden kokonaisvahinkomäärästä, Sampolahti muistelee.Lylyn jäljiltä maksettavat korvaukset täsmentyvät lähiviikkojen aikana.– Nähtäväksi jää, tuliko tästä uusi Tapani, mutta melkoiselta tilanne jo tässä vaiheessa vaikuttaa. Ikävä tosiasia on, että ilmastonmuutoksen myötä vastaavat sääilmiöt tulevat jatkossa lisääntymään. Siksi ennakoimisen ja varautumisen merkitystä ei voi riittävästi korostaa, Sampolahti muistuttaa.Toimi näin myrskyvahinkojen sattuessa
  1. 1.
    Estä lisävahingot. Lisävahinkojen estämiseksi myrskyn vaurioittaman rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden tai kaatumisvaarassa olevien puiden raivaaminen on aloitettava mahdollisimman pian. Pyydä tarvittaessa apua ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  2. 2.
    Dokumentoi ja ota yhteyttä verkossa. Ota vaurioituneesta omaisuudesta yleis- ja lähikuvia ennen purkutöitä sekä tee luettelo vahingoittuneesta irtaimistosta. Toimita luettelo ensisijaisesti verkkopalvelussa. Toimita myös kuvat, jos niitä erikseen pyydetään.
  3. 3.
    Odota toimintaohjeita. Korjaustöiden suunnittelu ja itse korjaustyö voidaan aloittaa, kun olet saanut päätöksen vahingon korvattavuudesta. Odota yhteydenottoa ennen korjaustöiden aloittamista.
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Savo-Karjala14.3.2025Varautumisen voima -seminaari kokosi asiantuntijat ja yrittäjät yhteenLähiTapiola Savo-Karjala mahdollisti 5 000 euron käyttörahastolahjoituksella Etelä-Savon yrittäjien järjestämää Varautumisen voima -seminaaria. Seminaari tarjosi yrittäjille arvokasta tietoa riskienhallinnasta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. LähiTapiola Pohjoinen13.3.2025”Iskä, miksi valot räpsii ja poksuu?” - Lukiolainen pelasti oululaisen perheen kodin tulipaloltaTiesitkö, että sähköpalot ovat yksi yleisin syy kotien tulipaloihin? Sähköpalo voi aiheutua sähkölaitteen viasta, asennusvirheestä, väärästä tai huolimattomasta käytöstä tai puutteista kunnossapidossa. Näin vähennät tulipalon riskiä ja tunnistat alkavan sähköpalon. LähiTapiola Loimi-Häme13.3.2025Kevät on tuulilasivahinkojen sesonkiaikaa – pieniä säröjä on nopea korjataTuulilasivahinkoja tapahtuu eniten keväällä teiden sulaessa. Tuulilasiin osunut kivi tai talvirenkaasta irronnut nasta ovat yleisin syy tuulilasivahingoissa. Pieni iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa nopeasti, ettei se ehdi levitä isoksi halkeamaksi.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetHirmumyräkästä hirmuvahingot – Korvauksen saamista nopeuttaa yksinkertainen muistilistaHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn