Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Henkivakuutus maatilayrittäjälle

Olet maatilasi tärkein voimavara. Vakuuttamalla itsesi turvaat oman ja läheistesi toimeentulon ja tilan toiminnan jatkumisen. Henkivakuutuksen turvin voit varautua kuoleman, työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalle.

Kysy lisää omalta LähiTapiolan yhteyshenkilöltäsi tai pyydä tarjous

Henkivakuutus tuo turvaa

Henkivakuutus turvaa maatilallisen oman ja läheisten talouden, vaikka pahin sattuisikin. Vakuutuksella voit myös varmistaa maatilan liiketoiminnan jatkumisen.

Kartoitamme yhdessä vakuutustarpeesi ja räätälöimme sinulle sopivan vakuutuksen. Henkivakuutuksella voidaan täydentää lakisääteistä sosiaaliturvaa ja saat laajan turvan vakavien riskien varalta.

Henkivakuutukseen voi sisältyä seuraavat vakuutusturvat:

  • kuolemanvaravakuutus
  • työkyvyttömyysvakuutus
  • pysyvän työkyvyttömyyden vakuutus
  • vakavan sairauden vakuutus

Osakeyhtiömuotoiselle maatilalle Ratkaisu voidaan rakentaa myös Yritysturva-henkivakuutuksena.

Vuosittain vahvistettavalla asiakasedulla alennusta uudesta vakuutuksesta

Asiakkaidemme omistamana yhtiönä meille on erityisen tärkeää, että omistaja-asiakkaamme hyötyvät menestyksestämme. Tästä syystä olemme kasvattaneet asiakasetujamme. Voit saada uuteen henkivakuutukseesi vuosittain vahvistettavan asiakasedun, joka alentaa vakuutusmaksua. Vuonna 2023 annettava alennus on 20 prosenttia. Lue lisää asiakasedusta.

Ota käyttöösi HyvinvointiHelppi

LähiTapiolan Älyhenkivakuutus yhdistää taloudellisen turvan ja HyvinvointiHelpin sisältämät hyvinvointipalvelut. HyvinvointiHelpin löydät LähiTapiolan suositusta TerveysHelppi -sovelluksesta ja saat sen käyttöösi, kun hankit henkivakuutuksen.

  • Aktivoidu: mittaa, aseta tavoitteita - nuku hyvin, syö oikein, liiku riittävästi, huolehdi henkisestä hyvinvoinnista
  • Inspiroidu mielenkiintoisista artikkeleista, tehtävistä tai omista mittaustuloksista, jotka tekevät elämäntavat ja niiden vaikutukset konkreettisiksi
  • Tee hyvää muille: osallistu haasteisiin eri teemojen ympärillä ja saavuttamasi tuloksesi kerryttää hyväntekeväisyyspottia

Saat tämän kaiken ilman lisäkustannuksia, vakuutuksen antaman taloudellisen turvan rinnalle.

​Lue lisää


Hyvä tietää


Henkivakuutus sisältää turvan kuoleman, työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden varalle.

Kuolemanvaravakuutus auttaa läheisiäsi selviämään taloudellisesti jos menehdyt. Korvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle.

Työkyvyttömyyspäivärahaa maksetaan, jos jäät sairauslomalle sairauden tai tapaturman vuoksi ja sen turvin voit säilyttää tulotasosi ennallaan sairasloman aikana. Korvausta maksetaan, kun yhtäjaksoinen työkyvyttömyys on kestänyt yli valitun omavastuuajan. Päivärahavakuutuksen omavastuuaika voi olla 21, 30, 60, tai 90 päivää.

Pysyvän työkyvyttömyyden kertakorvaus maksetaan sinulle, jos menetät lopullisesti työkykysi sairauden tai tapaturman vuoksi. Korvauksen avulla sinun on mahdollista sopeuttaa elämäsi uusiin olosuhteisiin. Olet oikeutettu korvaukseen, jos menetät lopullisesti työkykysi, etkä kykene enää tekemään omaa työtäsi tai muutakaan sellaista työtä, jota voitaisiin pitää sinulle sopivana ja joka takaisi sinulle kohtuullisen toimeentulon. Sinulla ei ole myöskään mahdollisuuksia kouluttautua uudelleen.
Korvattavuuden edellytyksenä on lisäksi se, että sairautesi tila on vakiintunut ja pysyvä, paranemista ei ole odotettavissa eikä sairauden tila ole nopeasti huononeva. Sovittu kertakorvaus maksetaan, kun työkyvyttömyys on kestänyt vähintään vuoden ja on osoitettu lopulliseksi.

Vakavan sairauden vakuutuksesta maksettava veroton kertakorvaus on tukenasi arjen uudelleenjärjestelyssä ja korvauksen voit käyttää itsellesi parhaiten sopivallava tavalla. Korvaus maksetaan, mikäli vakuutuksen sisältämä sairaus todetaan tai toimenpide suoritetaan vakuutuksen voimassaollessa, aikaisintaan 90 päivää vakuutuksen alkamisen jälkeen. Vakuutetun on itse haettava korvausta aikaisintaan 28 päivän kuluttua korvattavasta diagnoosista (ei koske syöpätapauksia)


Lähiomaisille maksettava kuolemanvaravakuutuksen korvaus on kokonaan perintöveron alaista. Jos korvaus maksetaan muille kuin lähiomaisille, maksettavat korvaukset ovat kokonaan veronalaista pääomatuloa.
Työkyvyttömyyspäivärahasta maksettu päiväkorvaus on veronalaista ansiotuloa.
Pysyvän työkyvyttömyyden ja vakavan sairauden korvaus on verovapaa.
Huomioithan, että verotus voi muuttua tulevaisuudessa. Verotus on esitetty 1.8.2018 voimassaolevien verosäännösten mukaisesti.

Henkivakuutusturvan myöntää LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö.

HyvinvointiHelppi on henkivakuutusasiakkaillemme tarjottava maksuton lisäpalvelu, eikä se tule osaksi vakuutussopimusta. LähiTapiolalla on oikeus muuttaa palveluiden tai etujen sisältöä. Sähköisen terveystarkastuksen ja itsevalmennukset tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Hyvinvointisisältöjä palveluun tuottavat yhteistyökumppanimme. Kumppaneidemme tuottamat hyvinvointipalvelut ovat saatavilla myös suoraan palveluntarjoajalta palvelun ehtojen mukaisesti.


Ajankohtaista