Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Koiran vakuutus

Parasta palvelua koirallesi, jo pennusta lähtien! LähiTapiolan uusi koiravakuutus turvaa, jos lemmikkisi sairastuu tai loukkaantuu tapaturmassa. LemmikkiHelppi-sovelluksella saat etäeläinlääkärin palvelut käyttöösi vuoden jokaisena päivänä.

Miksi LähiTapiolan koiravakuutus?

 • Voit valita juuri sinun koirallesi sopivan vakuutusturvan.
 • Saat käyttöösi LemmikkiHelppi-sovelluksen ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7 - 23 ilman omavastuuta. LemmikkiHelppi sisältyy eläinlääkärikuluvakuutukseen. Lue lisää LemmikkiHelpistä.
 • Eläinlääkärikuluvakuutukseen on nyt saatavilla aiempaa korkeammat enimmäiskorvausmäärät. Voit nyt valita 2 000, 3 000 tai 4 000 euron enimmäiskorvauksen. Eläinlääkärikuluvakuutus on voimassa koko koirasi eliniän.
 • Uusi Hoitoturva Plus –lisäturva kattaa eläinlääkärin kuluja laajemmin, myös fysikaalista hoitoa.
 • Saat käyttöösi suorakorvauspalvelun: jos asioit eläinklinikalla, maksat hoitokuluista vain omavastuun. Loput klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolalta.
 • Keskittämällä vakuutuksesi saat alennusta maksuistasi jopa 17 %. Lue lisää keskittämiseduista ja Omaedusta.
 • Voit saada S-ryhmän Bonusta vakuutusmaksuistasi jopa 5 %. Lue lisää S-ryhmän Bonuksesta ja vakuutusmaksuista.

Koiravakuutuksen hinta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Laske hinta ja osta

Mitä koiravakuutukseen kuuluu?

Voit ottaa koiravakuutuksen, kun lemmikkisi on täyttänyt 5 viikkoa mutta on alle 8-vuotias. Hoitoturva Plus –lisäturvan saat vain alle 5-vuotiaalle koiralle.

Voit valita koirallesi sopivat seuraavista vakuutuksista:

 • Henkivakuutus ja sen lisäturvaksi Käyttöominaisuusturva (metsästys-, paimen-, palvelus-, pelastus-, agility-, toko-, rata- ja maastojuoksu-, reki- ja valjakko- sekä jalostuskäytössä olevalle koiralle). Henkivakuutus päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 10 vuotta ja tietyillä roduilla 8 vuotta. Käyttöominaisuusturva päättyy sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 8 vuotta.
 • Eläinlääkärikuluvakuutus ja sen lisäturvaksi Hoitoturva Plus. Eläinlääkärikuluvakuutukseen sisältyy LemmikkiHelppi-palvelu. Voit pitää vakuutukset voimassa koirasi koko eliniän.
 • Vastuuvakuutus - myös koko eliniän.


Mitä koiravakuutus korvaa?

Henkivakuutus korvaa, kun:

 • lemmikkisi kuolee tai joudutaan lopettamaan sairauden tai tapaturman takia
 • koirasi katoaa Suomessa.

Käyttöominaisuusturva korvaa, kun koira menettää käyttöominaisuutensa pysyvästi, esim. kun:

 • metsästyskoirasi loukkaantuu eikä voi enää olla avuksi metsästyksessä
 • jalostuskoirasi joudutaan steriloimaan sairastumisen takia.

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia, esimerkiksi: murtumat ja haavat, ruoansulatuskanavan sairaudet, silmäsairaudet tai allergiat. Maksat eläinlääkärikäynneistä vain omavastuun 60 euroa + sen ylimenevistä kuluista 25 %. LemmikkiHelpissä ei ole omavastuuta.

Hoitoturva Plus korvaa esim:

 • koirasi tuki- ja liikuntaelinsairauksia laajemmin kuin pelkkä Eläinlääkärikuluvakuutus, esimerkiksi nivelrikon, selkäsairauksia tai polvivammoja
 • kasvuhäiriöt, kun vakuutat koirasi alle 4 kuukauden ikäisestä alkaen
 • fysioterapiaa.

Vastuuvakuutus korvaa, kun koirasi aiheuttaa ulkopuolisille vahinkoja, kuten naarmuttaa naapurin omaisuutta tai aiheuttaa kaatumisesta johtuvia vammoja. Enimmäiskorvaus on 100.000 euroa vahinkoa kohti. Omavastuu on 200 euroa.

Koira sairastui tai loukkaantui, mitä teen?

 1. Maksuttoman LemmikkiHelppi-sovelluksen kautta saat nopeasti apua etäeläinlääkäriltä. Tästä ei aiheudu sinulle mitään laskua, palvelun hinta vähennetään eläinlääkärikuluvakuutuksestasi.
 2. Jos sairaus tai vamma vaatii käyntiä eläinklinikalla, varaa aika LähiTapiolan yhteistyöklinikalle, jossa on käytössä suorakorvauspalvelu. Tällöin maksat itse vain omavastuuosuuden, lopusta klinikka laskuttaa suoraan LähiTapiolaa. Lue lisää suorakorvauspalvelusta.
 3. Jos olet käynyt eläinlääkärillä suorakorvauspalveluajan ulkopuolella ja maksanut laskun itse tai hakenut apteekista lääkkeitä, hae korvausta verkosta.

Mitä asiakirjoja koiravakuutukseen tarvitsee?

Vakuutuksen myöntäminen ratkaistaan eläimen terveystietojen perusteella. Vakuutusta varten sinun täytyy vastata lyhyeen terveysselvityskyselyyn.

Tarvitset eläinlääkärin lausunnon, kun haet koirallesi:

 • Eläinlääkärikuluvakuutusta ja koira on täyttänyt 5 vuotta.
 • Hoitoturva Plus –lisäturvaa ja koira on täyttänyt 3 vuotta.

Kauppakirjan kopio tarvitaan, silloin kun haet koirallesi henkivakuutusta ja sen ostohinta on 3 000 euroa tai enemmän.

Näistä asiakirjoista ilmenneiden terveystietojen perusteella vakuutukselle voidaan asettaa eläinkohtaisia rajoituksia.

Koiran kanssa ulkomaille

 • Vakuutuksenottajana sinun tulee ilmoittaa LähiTapiolaan, kun vakuutetun eläimen olosuhteet muuttuvat oleellisesti. Esimerkiksi koira lähtee ulkomaille pidemmäksi aikaa kuin lyhyen lomamatkan ajaksi.
 • Koiran vakuutukset ovat voimassa kaikissa Pohjoismaissa. Muussa EU-maassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä koirasi on vakuutettuna korkeintaan yhden vuoden. Vastuuvakuutus on voimassa vain Pohjoismaissa.
 • Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista ja hoidoista korvaus maksetaan enintään Suomen hintatason mukaan.
 • Lausunnoista ja tositteista tulee ilmetä eläimen tunnistetiedot, esitiedot, suoritetut tutkimukset ja hoidot sekä diagnoosi.
 • Tutkimus- ja hoitokustannuksista tulee olla selkeä erittely.
 • Eläinlääkärin tositteiden ja lausuntojen tulee olla joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Usein kysyttyä koiravakuutuksesta

Voit saada koiravakuutuksestasi S-ryhmän bonusta. Rekisteröi asiakasomistajuutesi oston yhteydessä, niin bonusta kertyy heti ensimmäisestä maksusta, parhaimmillaan jopa 5 % vakuutusmaksuista.

Keskittämällä kaikki vakuutuksesi LähiTapiolaan voit saada omaetualennusta jopa 17%.

Eläinlääkärikuluvakuutuksen ja vastuuvakuutuksen voit pitää voimassa koko koirasi eliniän. Henkivakuutus ja käyttöominaisuusturva päättyvät sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana koira täyttää 10 vuotta ja tietyillä roduilla 8 vuotta.

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttavat muun muassa vakuutuksen valittu laajuus, koirasi rotu ja ikä sekä asuinpaikkasi.

Eläinlääkärikuluvakuutus korvaa, kun koirasi tarvitsee eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä sairauden tai tapaturman takia, esimerkiksi: murtumat ja haavat, ruoansulatuskanavan sairaudet, silmäsairaudet tai allergiat. Maksat eläinlääkärikäynneistä vain omavastuun 60 euroa + sen ylimenevistä kuluista 25 %.

Saat käyttöösi LemmikkiHelppi-sovelluksen ja etäeläinlääkärin palvelut joka päivä klo 7-23 ilman omavastuuta. LemmikkiHelppi sisältyy eläinlääkärikuluvakuutukseen.

Voit valita koirallesi henkivakuutuksen, käyttöominaisuusturvan, eläinlääkärikuluvakuutuksen ja vastuuvakuutuksen.