Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Omaisuusvahinko

Tutustu alla oleviin toimintaohjeisiin ja toimi sen mukaisesti. Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus vahingon tarkastamiseen suuremmissa vahingoissa. Älä siis hävitä vahingoittunutta omaisuutta itse. Hae korvausta vuoden kuluessa vahingoista.

Jos haluat hoitaa toisen henkilön korvausasioita, tarvitset valtakirjan.

  • Aloita rakennuksen suojaaminen ja kaatuneiden puiden raivaaminen mahdollisimman pian.
  • Poista rakennuksen päälle kaatuneet, nojaavat tai kaatumisvaarassa olevat puut. Pyydä tarvittaessa apua puunraivauksen ammattilaisilta tai pelastuslaitokselta.
  • Jos vesikatteeseen on tullut vaurioita, suojaa katto pressulla. Näin sade- tai sulamisvesi ei pääse sisään. Käytä turvavälineitä, esimerkiksi turvavaljaita, köysiä ja suojaavia jalkineita.
  • Valokuvaa rakennuksen ja piha-alueen vahingot ennen raivaustöitä. Kuvien tulisi sisältää yleiskuvia vakuutetusta omaisuudesta sekä lähikuvia vaurioituneesta omaisuudesta.
  • Sähkökatkon sattuessa pidä pakastin suljettuna. Elintarvikkeet säilyvät tällöin vahingoittumattomina useita tunteja.

Kun akuutti tilanne on ohi, estä lisävahinkoja: poista sammutusvesiä, nosta irtaimistoa lattialta ettei vesi imeydy niihin ja tuuleta savukaasuja.

LähiTapiolan hätäpalvelusta 0800 0 4531 saat lisäohjeita. Hätäpalvelu päivystää 24 h/vrk.


Ota valokuvia rikkoutuneesta omaisuudesta. Säilytä omaisuus, josta haet korvausta, siihen saakka kunnes vahinkoasia on käsitelty.


Jos on tapahtunut rikos, ilmoita asiasta poliisille. Siirry poliisin sivuille.

Vasta kun poliisi on antanut luvan, luetteloi vahingot, ota kuvia vaurioista ja siivoa.

Jos murtovaurioiden korjaus ei ole heti mahdollista, tee väliaikainen suojaus esimerkiksi naulaamalla tai levyttämällä ovi tai ikkuna kiinni.


  • Varaa LähiTapiolalle mahdollisuus tarkastaa vahinko, joten älä aloita purku- ja raivaustöitä ennen kuin olet saanut luvan.
  • Taloyhtiössä ilmoita vahingosta heti isännöitsijälle ja huoltoliikkeelle.

Jos sinulta on pyydetty vahinkoilmoituksesi liitteeksi asiakirjoja, voit toimittaa ne omaan alueyhtiöösi. Katso yhteystiedot täältä.