LähiTapiola kasvattaa merkittävästi omistustaan Mehiläisestä

18.5.2018 - Terveys

Suomalaisista instituutioista koostuva ryhmittymä – mukaan lukien LähiTapiola, Varma ja Ilmarinen – ostaa Mehiläisen yhdessä Mehiläisen johdon ja päävastuullisen sijoittajan, pääomasijoittaja CVC Capital Partnersin hallinnoimien rahastojen kanssa.

Kaupan myötä suomalainen omistus yhtiössä kasvaa merkittävästi. LähiTapiola saa kaupan myötä kaksi hallituspaikkaa Mehiläisen hallituksesta. Yrityskauppa vaatii vielä viranomaisten hyväksynnän.

- Vahvistamme merkittävästi kotimaista omistajuutta suomalaisessa terveydenhuollossa kasvattaessamme omistustamme Mehiläisestä. Elämänturvayhtiönä panostamme yhä enemmän asiakkaidemme terveyden ylläpitämiseen kokonaisvaltaisesti ja sairauksien ennaltaehkäisyyn, kertoo LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander.

- Suomalainen terveydenhuolto ei tarvitse lisää seiniä, vaan uusia matalan kynnyksen tapoja terveyden ylläpitämiseen ja hoitoon. Terveydenhuollon uudistamiseen tähtäävästä toimintatavastamme konkreettisia esimerkkejä ovat kaikille suomalaisille, ikään ja terveyshistoriaan katsomatta, suunnattu matalan kynnyksen terveysvakuutus ja Mehiläisen kanssa kehittämämme virtuaalisairaala, Moisander jatkaa.

Janne-Olli Järvenpää, Mehiläisen toimitusjohtaja on iloinen uudesta omistajaryhmittymästä.

- Olen erittäin huojentunut ja onnellinen, että saimme Mehiläiseen uusiksi omistajiksi ja omistajajohdon kumppaneiksi vahvat kotimaiset instituutiot ja osaavan pääomasijoittajan. Vahvojen kumppaneidemme avulla voimme edelleen säilyä yksityisenä kotimaisena yrityksenä pörssin ulkopuolella – yhtiönä, jota kehitetään pitkäjänteisesti ja asiakkaiden tarpeista lähtien.

- Olen erittäin kiitollinen nyt irtautuvien pääomistajiemme KKR:n ja Tritonin ja hallituksemme tuesta johdolle sekä ylpeä tuloksista, joita olemme yhdessä Mehiläisen henkilöstön kanssa saavuttaneet vuodesta 2015 lähtien, jolloin aloitin toimitusjohtajana, sanoo Järvenpää.

Ennaltaehkäisyä ja uusia palveluita

LähiTapiolan tarjoama palvelu virtuaalisairaala, joka avattiin tammikuussa 2018, palvelee yhtiön kaikkia henkilövakuutusasiakkaita ja lukuisia yritysasiakkaita. Virtuaalisairaalan toimintamalli on osoittanut, että noin 60-80 prosenttia perusterveydenhuollon lääkärikäyntiä vaativista vastaanottokäynneistä voidaan hoitaa etänä.

LähiTapiola jatkaa terveyspalveluiden kehitystä tämän vuoden aikana uusiin ennaltaehkäiseviin palveluihin ja vahvistaa digitaalista asiointia.

- Virtuaalisairaalassa tuomme Mehiläisen kanssa tekoälyn osaksi asiointia ja lisäämme palveluihin erikoisalaosaamista muun muassa vakavien sairauksien tuessa. Yhdessä kumppaniemme kanssa pystymme tarjoamaan henkilö- ja yritysasiakkaillemme kattavan valtakunnallisen terveyspalveluverkoston, digitaaliset työkalut oman terveyden ylläpitämiseen ja uudenaikaisia matalan kynnyksen tapoja käyttää terveyspalveluita, LähiTapiolan kehitysjohtaja Harri Aho sanoo.

LähiTapiola solmi kesäkuussa 2017 Mehiläisen kanssa strategisen kumppanuuden ja osti 10 % omistusosuuden yhtiöstä. LähiTapiola jatkaa myös terveyspalveluyritys Pihlajalinnan suurimpana omistajana.

Myös Ilmarinen ja Varma suunnittelevat jatkavansa Mehiläisen osakkeenomistajana, tukemassa yhtiön seuraavaa kasvuvaihetta. CVC:n rahastoista tulee Mehiläisen enemmistöomistaja.