LähiTapiolan asiakkaana olet mukana tekemässä hyvää kanssaihmisille

2.3.2018 - Elämänturva

LähiTapiola LokalTapiola

Asiakkaidemme omistamana keskinäisenä elämänturvayhtiönä haluamme kantaa kortemme kekoon yhteisen hyvän puolesta. Jokainen LähiTapiolan 20 alueyhtiöstä auttaa oman alueensa asukkaita voimaan paremmin ja olemaan turvassa. Vuonna 2017 LähiTapiolan asiakkaat olivat meidän kauttamme mukana tukemassa monia yhteiskunnallisesti merkittäviä hankkeita ja lahjoituksia ryhmän tasolla yli miljoonalla eurolla, ja alueyhtiöiden kautta moninkertaisesti.

Tuemme valtakunnallisesti kestävään kehitykseen, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, ympäristön monimuotoisuuteen, kulttuuriin ja lasten ja nuorten liikkumiseen sekä huippu-urheiluun liittyviä hankkeita ja monivuotisia yhteistyökumppaneita.

Lisäksi teemme vuosittain yleishyödyllisiä lahjoituksia tiedettä, taidetta tai suomalaisen kulttuuriperinteen säilyttämistä edistäviin tarkoituksiin vahinko- ja henkiyhtiöiden hallitusten käyttörahastoista.

TERVEYS

Sairauksien ennaltaehkäisy on kansanterveysteko
LähiTapiola ja Syöpäsäätiö tekevät yhteistyötä suomalaisten terveyden edistämiseksi. Rahoitimme esimerkiksi vuonna 2017 päättynyttä syövän hoidon kustannuksia kartoittanutta hanketta. Vuonna 2016 lahjoitimme Syöpäsäätiölle 200 000 euron suurapurahan, jolla edistetään suolistosyövän ennaltaehkäisyyn tähtäävää syöpätutkimusta. Tuemme myös Syöpäsäätiön Hyvä Päivä -hanketta, jolla pyritään vähentämään nuorten riskiä sairastua kansansairauksiin ja syöpään.

Kenenkään ei pitäisi joutua olemaan yksin
Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan pääyhteistyökumppanina LähiTapiola on vuodesta 2006 auttanut ehkäisemään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä kaikkialla Suomessa. Paikallisesti 9 000 vapaaehtoisen voimin toteutettavalla ystävätoiminnalla annetaan vuosittain apu yli 32 000 ihmiselle.

Edistämme lasten ja nuorten terveyttä
Olimme alueyhtiöidemme kanssa vuonna 2017 mukana liikuttamassa valtakunnallisesti lähes 200 000 lasta koulukiertueiden ja avointen, koko perheen liikuntatapahtumien kautta. Yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Lentopalloliitto, Tennisliitto, Käsipalloliitto sekä Luisteluliitto.

TALOUS

Ympäristöteoilla rahallista säästöä
LähiTapiolan pääkonttorina toimivalle Revontulenkuja 1:n kiinteistölle myönnettiin vuonna 2017 LEED-ympäristöluokitus. Sertifiointi on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen, sillä kyseessä on Euroopan kolmas ja Pohjoismaiden ensimmäinen aiempaa vaativammalla kultatason järjestelmällä sertifioinnin saavuttanut rakennus. LEED-sertifiointeja ovat myös saaneet muun muassa LähiTapiolan omistamat kauppakeskukset Ainoa (Espoo) ja Seppä (Jyväskylä), sekä Tampereen ja Vantaan uudet asuntokohteet. Vuonna 2017 tehostimme kiinteistöjemme energiankäyttöä yli 2 000 MWh, joka vastaa noin 100 omakotitalon energiankulutusta.

Koulutukseen panostaminen on panostus tulevaisuuteen
LähiTapiolan yhtiöt lahjoittivat suomalaisille korkeakouluille yhteensä 750 000 euroa valtion 2015-2017 vastinrahaohjelman puitteissa. Lahjoitusten taustalla on halu osallistua suomalaisen yhteiskunnan ja korkealaatuisen korkeakoulutuksen kehittämiseen. Lisäksi vuoden aikana tehtiin muita lahjoituksia suomalaisten hyvinvoinnin, kulttuurin ja kestävän kehityksen edistämiseksi.

Tuemme nuoria taiteilijoita ja kotimaista käsityöyrittäjyyttä
Olemme monitaiteellisen Taidekeskus Salmelan yhteistyökumppani ja sen yhteydessä järjestettävän nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailun pääyhteistyökumppani. Olemme myös PianoEspoo-festivaaliin kuuluvan Tapiola-pianokilpailun päätukija. Kilpailu on suunnattu pääkaupunkiseudun musiikkiopistoissa opiskeleville, alle 16‐vuotiaille lapsille ja nuorille. Kotimaista käsityöyrittäjyyttä tuemme lahjoittamalla Taitoliiton joka toinen vuosi myöntämän valtakunnallisen Taito-palkinnon. Lahjoittamme lisäksi enintään 25-vuotiaille, nuorille taitajille suunnatun Taito Junior -kädentaitojen palkinnon.

TURVALLISUUS

Konkreettisia turvallisuustekoja
Elämänturvayhtiö LähiTapiola haluaa toimia paikallisen turvallisuuden lisääjänä sijoittamalla defibrillaattoreita paikallisen yhteisön käytettäväksi ja hyödyksi. Tavoitteena on varmistaa, että mahdollisimman monella suomalaisella olisi hätätilanteessa helppo ja nopea pääsy elintärkeän laitteen luo. Siksi alueyhtiömme ovat kuluneen vuoden aikana lahjoittaneet yhteensä lähes 40 defibrillaattoria eri puolille Suomea.

Tietoturva on koko yhteiskunnan turva
LähiTapiola käynnisti tietoturvahaavoittuvuuksia etsivän Bug Bounty -ohjelmansa ensimmäisenä pohjoismaisena finanssialan yrityksenä 2015. Ohjelma on tuottanut kahden vuoden aikana yli 600 tietoturvaraporttia sekä suomalaisilta että kansainvälisiltä hakkereilta. Ohjelma on perustamisensa jälkeen herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja siihen on osallistunut hakkereita eri puolilta maailma.

Turvallisuus on kaikkien asia
Haluamme turvata suomalaisten elämää varmistamalla, että apua on nopeasti saatavilla tarvittaessa. Siksi LähiTapiola ja Suomen Punainen Risti haluavat yhdessä tehdä suomalaisista maailman ensiapukoulutetuimman kansan. Vuoden 2017 Sankarikoulutuksessa opetimme elvytystä ja ensiaputaitoja yhteensä noin 50 000 koululaiselle ja LähiTapiolan alueyhtiöiden asiakkaalle ympäri Suomen. Vuoden hienoimpia onnistumisia olivat todelliset tarinat. Esimerkiksi Oulussa sankarikoulutuksen saanut
asiakkaamme pelasti ravintolassa sydänkohtauksen saaneen hengen ja Porissa tytär elvytti isänsä ambulanssia odotellessa.

Jokainen ihmishenki on pelastamisen arvoinen
Viime vuoden kesällä LähiTapiola ja Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH halusivat lahjoittaa sata pelastusrengasta eri puolille Suomea lahjana 100-vuotiaalle Suomelle. Lahjoituskampanja oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lahjoitukset toteutettiin SUH:n Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjan kautta. Ehdotuksia pelastusrenkaiden paikoiksi kerättiin kansalaisilta ja yhteisöiltä kampanjan nettisivujen kautta. Kampanjan myötä LähiTapiola lahjoitti 100 pelastusrengasta, jotka tullaan sijoittamaan ympäri Suomea turvaamaan suomalaisten elämää myös vesistöjen lähistöllä.