Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola Pohjanmaa15.12.2024Joulun turvallisuusvinkit: vältä tulipalot ja vahingot Joulu on ihanaa aikaa, jolloin kodit täyttyvät valosta, lämmöstä ja ilosta. Kynttilät, sekä sisällä että ulkona, ja joulukuusi luovat tunnelmaa, mutta ne voivat myös aiheuttaa vaaratilanteita, jos niitä ei käsitellä huolellisesti.
Joulunpyhät ovat monille aikaa, joka vietetään kotona, joko omassa kodissa tai perhetuttavien luona. Koti on myös monelle arjen tärkein paikka, ja me pohjalaiset olemmekin hyviä turvaamaan kotimme kattavilla kotivakuutuksilla. Vaikka vakuutus olisikin kunnossa, on vahinko, joka ei koskaan tapahdu, paras vahinko. Joulukuusi voi aiheuttaa vahinkoja kodissa Joulukuusi on monen kodin keskipiste jouluna, mutta se voi myös aiheuttaa vahinkoja. Kuusi voi kaatua ja rikkoa arvokkaita esineitä, ja jos joulukuusen jalka vuotaa, syntyy nopeasti vesivahinkoja lattialle. Varmista, että kiinnität kuusen kunnolla jalkaan ja että jalka on varmasti vesitiivis. Jos sinulla on aito kuusi, muista kastella sitä säännöllisesti, jotta se ei kuivu ja muutu helposti syttyväksi.
- Monet eivät ajattele, kuinka suuri paloriski kuivunut kuusi todella on. Asettamalla vesitiiviin suojan joulukuusimaton alle, jotta et saa vesivahinkoa, mutta samalla voit kastella kuusta kunnolla, on paljon turvallisempi vaihtoehto, toteaa LähiTapiola Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Åsa Kronlund.
Sähköisten valojen käyttö kuusessa on yleistynyt, ja ne ovat paljon parempi vaihtoehto kuin ennen vanhaan käytetyt elävät kynttilät kuusessa. Ennen kuin asetat valot kuuseen, tarkista, että valot ovat ehjät ja toimivat. Joulukuusen valot tulee myös sammuttaa, kun et ole kotona ja yöllä. Elävät kynttilät luovat tunnelmaa sekä sisällä että ulkona Talvikaudella ja erityisesti joulun ja uudenvuoden aikaan kynttilät, lyhdyt ja soihdut ovat suosittuja valonlähteitä. Yleisimpiä vahinkoja samana ajanjaksona ovat kuitenkin tulipalot, jotka saavat alkunsa erilaisista valonlähteistä, ja joskus vahingot ovat laajoja. Älä koskaan jätä eläviä kynttilöitä valvomatta ja aseta ne aina paloturvalliselle alustalle. Kaikki elävät valonlähteet tulee myös sijoittaa turvallisen etäisyyden päähän verhoista, kukista ja muista helposti syttyvistä materiaaleista. Kun käytät eläviä kynttilöitä, lyhtyjä tai soihtuja ulkona, ole erityisen tarkka siitä, ettet sijoita valonlähdettä liian lähelle kasvillisuutta tai rakennuksia. Tarkista myös, että kynttilät ovat varmasti sammuneet käytön jälkeen. Myös ulkona tulee pitää sammutusvälineet, kuten vesiämpäri tai sammutuspeite, lähellä. Keittiössä voi tapahtua paljon Jouluna monissa kodeissa on enemmän ihmisiä kuin normaalisti, kun läheiset ja rakkaat tulevat käymään. Kun kodeissa liikkuu enemmän ihmisiä, myös tapaturmien riski kasvaa. Pidä normaalit kulkuväylät talossa avoimina äläkä sijoita joulukoristeita niin, että ne estävät ovien avaamisen.
- Kaikkien kodissa asuvien tulisi tietää, missä lähin uloskäynti sijaitsee, ja jos lunta on paljon, on hyvä tietää, mitkä ovet on aurattu auki. Jos perheessä on lapsia, heille voi jo suhteellisen nuorena opettaa, missä palopeitteet ja vaahtosammuttimet tai ensiapulaukku sijaitsevat, jotta he voivat tarvittaessa ohjata myös aikuisia niiden luo, vinkkaa Åsa Kronlund.
Avotakka on myös suosittu lämmönlähde monissa pohjalaisissa kodeissa, ja se luo hienoa joulutunnelmaa. Muista nuohota takka säännöllisesti ja aseta kipinäsuoja tulen eteen, jotta kipinät eivät lennä huoneeseen. Jouluruoka on monille suuri ilo, mutta myös ruoanlaittoon liittyy omat riskinsä. Älä koskaan jätä liedellä olevia ruokia valvomatta ja tarkista säännöllisesti, että palovaroittimet keittiössä ja kodissa toimivat. Yksinkertainen muistisääntö on tarkistaa palovaroittimet joka vuosi 112-päivänä, eli 1.12. Joulun tunnelma syntyy usein pienistä asioista, mutta turvallisuutta ei pidä koskaan unohtaa. Huolellisella valmistautumisella ja aktiivisella valvonnalla voimme kaikki varmistaa, että joulu etenee kohti uutta vuotta ilman ikäviä yllätyksiä. Nauti joulusta sekä turvallisesti että rauhallisesti!
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Savo-Karjala14.3.2025Varautumisen voima -seminaari kokosi asiantuntijat ja yrittäjät yhteenLähiTapiola Savo-Karjala mahdollisti 5 000 euron käyttörahastolahjoituksella Etelä-Savon yrittäjien järjestämää Varautumisen voima -seminaaria. Seminaari tarjosi yrittäjille arvokasta tietoa riskienhallinnasta, varautumisesta ja liiketoiminnan jatkuvuuden turvaamisesta. LähiTapiola Pohjoinen13.3.2025”Iskä, miksi valot räpsii ja poksuu?” - Lukiolainen pelasti oululaisen perheen kodin tulipaloltaTiesitkö, että sähköpalot ovat yksi yleisin syy kotien tulipaloihin? Sähköpalo voi aiheutua sähkölaitteen viasta, asennusvirheestä, väärästä tai huolimattomasta käytöstä tai puutteista kunnossapidossa. Näin vähennät tulipalon riskiä ja tunnistat alkavan sähköpalon. LähiTapiola Loimi-Häme13.3.2025Kevät on tuulilasivahinkojen sesonkiaikaa – pieniä säröjä on nopea korjataTuulilasivahinkoja tapahtuu eniten keväällä teiden sulaessa. Tuulilasiin osunut kivi tai talvirenkaasta irronnut nasta ovat yleisin syy tuulilasivahingoissa. Pieni iskemä tuulilasissa kannattaa korjauttaa nopeasti, ettei se ehdi levitä isoksi halkeamaksi.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetJoulun turvallisuusvinkit: vältä tulipalot ja vahingot Haluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn