Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-Suomi15.12.2021

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa lapsiperheiden jouluapuun 20 000 euroa

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa Jyväskylän Hope ry:lle ja MLL Jyväskylän yhdistys ry:lle kummallekin 10 000 euroa. Yhdistykset käyttävät varat Jyväskylän seudun lapsiperheiden tukemiseen joulunajan ruoka- ja lahja-apuna.

MLL Jyväskylän yhdistys ry:n Vallipuro ja Kärmeniemi

LähiTapiola Keski-Suomen yhtenä tavoitteena on edistää vastuullisesti paikallista hyvinvointia. Keskinäinen vakuutusyhtiö tekee aktiivisesti elämänturvatekoja kuten hyväntekeväisyyslahjoituksia yleishyödyllisille yhdistyksille. Tänä jouluna lahjoitusvaroilla tuetaan vähänvaraisten perheiden joulunviettoa. Vapaaehtoisvoimin toimivissa Hope ry:ssä ja Jyväskylän MLL:ssä lahjoitukset otettiin vastaan kiitollisin mielin.

‒ Joulukampanjamme tarjoaa joulun ajan ruuat noin viikoksi vähävaraisille suurperheille ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös perheille, joiden taloudellista tilannetta korona on horjuttanut. Lahjoitus on yhdistyksellemme erittäin merkittävä. Sen avulla pystymme kattamaan ison osan kohderyhmämme joulun ajan ruuista sekä ensimmäistä kertaa ikinä hankkimaan näille perheille myös pienet joululahjat, MLL Jyväskylän yhdistys ry:n puheenjohtaja Nella Kärmeniemi kertoo.

‒ Avun tarve on joulun aikaan aina suurimmillaan, jolloin saamme paljon yhteydenottoja jouluruokien ja lahjojen hankintaan liittyen. Yhdessä muiden lahjoitusten ja yhteistyökumppaneiden kanssa tämä lahjoitus mahdollistaa joulun ruoka- ja lahja-avun tarjoamisen yli sadalle perheelle. Monet perheet saavat nyt kinkun ja muita herkkuja joulupöytään, Hope Jyväskylän tiiminvetäjä Tiina Keisanen iloitsee.

Lahjoitukset katetaan sijoitustoiminnan tuotoista

LähiTapiola Keski-Suomen strategiaan kuuluu paikallisen hyvinvoinnin lisääminen. Tavoitteena on tehdä keskisuomalaisten elämästä turvallisempaa, terveempää ja hyvinvoivempaa. Koska keskinäinen yhtiö ei maksa omistajilleen osinkoja, voidaan pieni osa tuloksen ylijäämästä siirtää muun muassa lahjoitusvaroihin.

‒ Merkittävä osa yhtiön tilikauden tuloksesta muodostuu yhtiön varojen vastuullisesta ja järkevästä sijoittamisesta. Tätä sijoitustoiminnasta saatavaa tulosta voimme osittain siirtää lahjoitettavaksi yleishyödyllisille yhdistyksille. Lahjoituskohteet nousevat henkilöstömme ja hallintomme aloitteista, eli juuri paikallisten työntekijöiden toiveista, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen sanoo.

Jouluna avun tarve korostuu

Avun tarve on jouluisin monesti suurimmillaan, sillä jouluun liittyvien hankintojen lisäksi lapset ovat pitkällä lomalla koulusta ja mahdollisesti myös varhaiskasvatuksesta.

‒ Perheiden pitää tarjota muutaman viikon ajan yksi lämmin ruoka päivässä lisää tavalliseen arkeen verrattuna. Etenkin suurissa perheissä tämä on suuri kuluerä. Jouluun liittyy myös toiveita niin aikuisilla kuin lapsilla, vanhemmilla nämä toiveet voivat muuttua suureksikin huoleksi, kun mahdollisuutta ruokien tai lahjojen ostamiseen ei ole, MLL Jyväskylän yhdistyksen Kärmeniemi selventää.


Kuvassa: MLL Jyväskylän yhdistys ry:n hallituksen jäsenet Karoliina Vallipuro ja Nella Kärmeniemi sylissään Elo-poika.

Tiesitkö tätä? LähiTapiola Keski-Suomi lahjoitti syksyllä Kriisikeskus Mobilelle 100 000 euroa ja nuorten mielenterveystyöhön 20 000 euroa. Voit lukea jutun lahjoituksista tästä linkistä.