Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva28.10.2021

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa Kriisikeskus Mobilelle 100 000 euroa ‒ Myös nuorten mielenterveystyötä tuetaan 20 000 eurolla

LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitukset syksy 2021

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa keskisuomalaisille mielenterveyttä edistäville toimijoille yhteensä 120 000 euroa. Suurin osa lahjoitusvaroista (100 000 €) suunnataan Jyväskylän seudun mielenterveysseurayhdistyksen Kriisikeskus Mobileen, joka tarjoaa järjestölähtöistä kriisityötä koko Keski-Suomen alueella.

‒ Lahjoitus on todella merkittävä panostus toimintaamme. Sen avulla saamme palkattua vuoden alusta supistuviin henkilöstöresursseihimme yhden lisähenkilön kahden vuoden ajaksi. Se tarkoittaa sitä, että asiakkaat pääsevät avun piiriin tehokkaammin ja nopeammin. Lisäksi lahjoituksen avulla kaikki työntekijämme pääsevät koulutukseen, jonka avulla voimme tarjota entistä parempaa tukea itsemurhien ehkäisemiseksi, Kriisikeskus Mobilen johtaja Tuija Hauvala kertoo.

Kriisikeskuksen kuntarahoituksen leikkauspäätös tehtiin kesällä

Kriisikeskus Mobile on kuluneen vuoden aikana kokenut vastoinkäymisiä, sillä kesällä kunnissa tehtiin päätös, että kriisikeskuksen kuntarahoitusta leikataan merkittävästi. Leikkausuutiset kiirivät myös LähiTapiola Keski-Suomeen, joka lahjoituksen avulla haluaa turvata Kriisikeskus Mobilen tärkeää toimintaa myös jatkossa.

‒ Asiakkaiden omistamana ja paikallisena elämänturvayhtiönä LähiTapiola Keski-Suomen tavoitteena on edistää vastuullisesti koko Keski-Suomen hyvinvointia. Kriisikeskus Mobile on auttanut asiakkaitamme vaikeissa elämäntilanteissa, ja haluamme, että kaikilla keskisuomalaisilla on käytössä edelleen matalan kynnyksen kriisiapua, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo lahjoituksen taustoista.

LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitus kriisikeskus Mobilelle.

Kuvateksti: Kriisikeskus Mobilen johtaja Tuija Hauvala (oik.) ja varapuheenjohtaja Marja Heikkilä ottivat lahjoituksen vastaan iloisina. Lahjoitusta luovuttamassa LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen.

Kriisikeskus Mobilella lahjoitusuutinen otettiin vastaan liikuttuneena.

‒ Asiakkaamme ovat olleet huolestuneita rahoituksen leikkaamisesta, ja he ovat tehneet myös kuntalaisaloitteen ja adressin toiminnan säilyttämisen puolesta. Olemme erittäin ilahtuneita, että LähiTapiola Keski-Suomi tekee näin ison yhteiskuntavastuullisen panostuksen ja näkee työmme tärkeänä, Hauvala sanoo.

‒ Toiminnassamme kriisityössä on monta yhtymäkohtaa vakuutusyhtiön kanssa. Me kriisikeskuksessa turvaamme asiakkaiden henkistä jaksamista, ja LähiTapiola Keski-Suomi on mukana talouden asioissa, kun jotain yllättävää tapahtuu, Hauvala lisää.

Kriisikeskus Mobile uudet palveluajat ovat marras-joulukuussa klo 8‒22. Vuoden alusta toiminta keskittyy arkipäiviin.

Nuorten mielenterveystyöhön tukea

Kriisikeskus Mobilen lisäksi LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa keskisuomalaisille nuorten mielenterveyttä tukeville yleishyödyllisille yhdistyksille 20 000 euroa. Yhdistykset suuntaavat lahjoitusvarat nuorten mielenterveyttä edistävään toimintaan, kuten vapaa-ajan aktiviteetteihin, joilla ehkäistään nuorten syrjäytymistä ja edistetään sosiaalisten verkostojen syntymistä.

20 000 euroa jaettiin toimijoiden kesken seuraavasti: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kannatusyhdistys ry:n Meijän mieli -hanke 8 000 euroa, Visio-säätiö 5 000 euroa, Ääneseudun Ilona ry 5 000 euroa ja Sovatek-säätiö 2 000 euroa.