Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTalous1.4.2020

LähiTapiola Pohjoinen tukee koronavastaista työtä – lahjoitussumma yhteensä yli miljoona euroa

LähiTapiola Pohjoinen osallistuu LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tukeen koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön eri puolilla Suomea. LähiTapiola Pohjoinen avustaa Suomen Punaista Ristiä 30 000 eurolla. Tukea ohjataan välittömästi Suomen Punaiselle Ristille valtakunnallisen auttavan puhelimen toiminnan aloittamiseen.

Suomen Punainen Risti avaa 1. huhtikuuta LähiTapiolan tuella valtakunnallisen auttavan puhelimen. Noin sata henkisen tuen koulutettua vapaaehtoista ympäri Suomea vastaavat auttavassa puhelimessa ihmisten koronaepidemian aiheuttamiin huoliin. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä huolien kasvamista liian suuriksi.

- Asiakkaidemme omistamana, paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme vaikean tilanteen helpottamiseksi. Punainen Risti on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä. Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä ja haluamme osaltamme olla rakentamassa turvallisuutta ja hyvinvointia lähiyhteisöjemme arjessa, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

LähiTapiola Pohjoisen tuen avulla vahvistetaan Suomen Punaisen Ristin auttamisvalmiuksia. Varoja käytetään auttavan puhelimen toiminnan aloittamisen lisäksi avustustyön koordinoimiseen, Punaisen Ristin vapaaehtoisten tukemiseen sekä sen varmistamiseen, että apua tarvitsevia voidaan auttaa koronakriisissä.

Poikkeuksellisessa tilanteessa Punaisen Ristin tavat auttaa muuttavat muotoaan. LähiTapiola Pohjoinen tukee vapaaehtoisten rekrytointia, koulutusta ja työtä poikkeuksellisessa tilanteessa, missä avun perille saaminen on haastavaa ihmisten eläessä eristyksissä ja vältellessä kasvokkain kohtaamisia. Tuen avulla huolehditaan myös vapaaehtoisten jaksamisesta ja siitä, että apua saavat ne, jotka sitä tarvitsevat.

- LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin vastaa ma-pe klo 9-21 numerossa 0800 100 200, palvelu on suomeksi ja puhelu on soittajalle maksuton.

LähiTapiola Pohjoinen on 100 % asiakkaidensa omistama ja paikallinen vakuutus- ja sijoituspalveluita tarjoava elämänturvayhtiö, jonka tulos käytetään oman alueen elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tuki koronaviruksen synnyttämään avustustarpeeseen kanavoidaan ensisijaisesti Suomen Punaiselle Ristille. Tukea antavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö sekä ryhmän alueyhtiöt. (Lue lisää: LähiTapiolalta miljoona euroa koronatyöhön )

Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.