Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolalta miljoona euroa koronatyöhön

1.4.2020 - Terveys

LähiTapiola-ryhmä on päättänyt tukea miljoonalla eurolla koronakriisissä tehtävää avustus- ja tukityötä eri puolilla Suomea. Tukea ohjataan välittömästi Suomen Punaiselle Ristille valtakunnallisen auttavan puhelimen toiminnan aloittamiseen.

- Tuemme lahjoituksella Suomen Punaisen Ristin tärkeää työtä koronaepidemian aiheuttamaan avustustarpeeseen vastaamiseksi kaikkialla Suomessa. Epidemia merkitsee koko suomalaiselle yhteiskunnalle ahdinkoa, josta nousemiseksi vaaditaan nyt kaikilta venymistä ja tekoja. Elämänturvayhtiönä haluamme olla ratkomassa tätä poikkeuksellista yhteiskunnallista kriisiä yhdessä luotettavien ja osaavien kumppanien kanssa, kertoo LähiTapiola Vahinkoyhtiön ja Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtaja Juha Koponen.

Poikkeuksellisessa tilanteessa Punaisen Ristin tavat auttaa muuttavat muotoaan. LähiTapiolan tuella mahdollistetaan vapaaehtoisten rekrytointi, koulutus ja työ tilanteessa, missä avun perille saaminen on haastavaa ihmisten eläessä eristyksissä ja vältellessä kasvokkain kohtaamisia. Tuen avulla huolehditaan myös vapaaehtoisten jaksamisesta ja siitä, että apua saavat ne, jotka sitä tarvitsevat.

LähiTapiolan tukea suunnataan muun muassa valtakunnallisen auttavan puhelimen toimintaan, jonka Suomen Punainen Risti avaa tänään 1. huhtikuuta. Henkiseen tukeen koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea vastaavat auttavassa puhelimessa ihmisten koronaepidemiaan liittyviin kysymyksiin. Puhelimen aloittaessa toimintansa vapaaehtoisia on noin sata ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan tarvittaessa lisää. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä huolien kasvamista liian suuriksi.

- LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tuki koronaviruksen synnyttämään avustustarpeeseen kanavoidaan ensisijaisesti Suomen Punaiselle Ristille. Tukea antavat LähiTapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiö, LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, LähiTapiola Rahoitus, LähiTapiola Varainhoito, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito sekä ryhmän alueyhtiöt.

Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin vastaa ma-pe klo 9-21 numerossa 0800 100 200, palvelu on suomeksi ja puhelu on soittajalle maksuton.

LähiTapiola-ryhmä on asiakkaidensa omistama yhtiöryhmä, jonka tuloksesta käytetään varoja Suomen eri alueiden hyvinvoinnin edistämiseksi osana ryhmän vastuullisuustyötä. Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.