Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Elämänturva 17.4.2024

Vakuutusten läpikäynti kuuluu yrittäjän muistilistalle

Yrittäjä Lippo Luukkonen sanoo vakuutusten olevan yksi tapa varautua muutoksiin yritystoiminnassa ja elämässä. Itse hän on nähnyt tarpeelliseksi varautua esimerkiksi henkivakuutuksella.

Kustannusala on tuntunut juristi Lippo Luukkosesta aina omalta. Niinpä hän on työskennellyt alalla yhtäjaksoisesti valmistumisensa jälkeen. Kulttuuria ja taloutta yhdistävä rajapinta onkin hänestä tavattoman kiinnostava lähtökohta omalle työlle.

– Se mitä kirjoja ihmiset haluavat lukea ja ostaa, määrittää, mitä kirjoja kannattaa kustantaa. Tuotteena kirjat ovat jotakin, mikä koskettaa ja vaikuttaa ihmisiin, Luukkonen summaa.

Hieman vajaa kymmenen vuotta sitten Luukkosen uralla kääntyi uusi lehti, kun hän ryhtyi yrittäjäksi. Sopimusjuristina hän hoitaa kirjailijoiden lisenssiasioita kotimarkkinoilla.

– Kaikki lähti siitä, kun Tuomas Kyrö pyysi minua Mielensäpahoittaja-brändin kehittämiseen avuksi. Sen jälkeen on ollut ilo työskennellä monien menestyneiden suomalaisten kirjailijoiden kanssa, kuten Satu Rämön , Christian Rönnbackan ja Paula Norosen kanssa, Luukkonen kertoo.

Työskentelyn yrittäjänä Luukkonen on kokenut juuri oikeaksi ratkaisuksi itselleen. Palkkatöihin hän ei halua palata, koska vapaus toteuttaa omia hankkeita, itse valittujen ihmisten kanssa, on niin arvokasta.

– Toki yrittäjyys on vaativaa ja vaatii monen alan haltuunottoa, hän lisää.

Yrittäjän vapaus mahdollistaa myös töissä rönsyilyn. Esimerkki tästä on Authors Distillery, laadukkaan rommin ja ginin tislaamo, jonka toiminnassa Luukkonen on mukana.

Lisävakuutukset osa yrittäjän talouden suunnittelua

Sen lisäksi, että yritystoiminnassa oma toimiala tulee ottaa hyvin haltuun, on pohdittava myös sitä, kuinka oma arki yrittäjänä rullaa. Varautuminen ja oman vakuutusturvan läpikäyminen kuuluvat Luukkosen mukaan tähän.

– Vakuutukset ovat yksi tapa varautua muutoksiin yritystoiminnassa. Sanoisin, että jokaisen aloittelevan yrittäjän kannattaa käydä mielessään läpi omien vakuutusten tarve ja pohtia tarvitseeko lakisääteisten vakuutusten lisäksi lisäturvaa, Luukkonen sanoo.

Hänestä kannattaa pohtia, minkälaisia vakuutuksia juuri omassa elämäntilanteessa kannattaisi olla. Yrittäjä on vastuussa kaikista osa-alueista. On hyvä suunnitella, kuinka varmistaa toimeentulo, jos elämässä on yllättäviä muutoksia tai yritystoiminnassa katko. Hän kertoo, että esimerkiksi työkyvyttömyysvakuutus tuntui hyödylliseltä. Näin esimerkiksi tapaturman sattuessa, toimeentuloon saisi lisäturvaa.

– Ajattelen sen vaihtoehtona ison työnantajan tarjoamaan työterveyshuoltoon. Yrittäjän täytyy hoitaa itse ne asiat, jotka työntekijän kohdalla työnantaja on hoitanut. Itse ajattelin myös, että henkivakuutus on minulle tarpeen. Perheellisenä koin tämän tärkeäksi.

Luukkonen kertoo, että hänellä on ollut yrittäjäuran alusta lähtien erinomainen yhteyshenkilö LähiTapiolasta. Yrittäjän ja yrityksen tilanteen tunteva yhteyshenkilö on tärkeä apu tarpeellisten vakuutusten valitsemisessa.

– Omaa vakuutustarvetta on ollut helppo sparrailla ja säätää matkan varrella, hän sanoo.

Lippo Luukkosen yhteyshenkilö edustaja Antti Simula LähiTapiolasta sanoo, että onnistunut asiakaskokemus lähtee siitä, että ymmärtää asiakkaan tarpeet. Hän kertoo olevansa asiakkaisiin yhteydessä säännöllisesti noin kerran vuodessa, jolloin paikallaan on vakuutusturvan läpikäynti. Tällöin kartoitetaan yrittäjän elämäntilanne kokonaisuudessaan ja huomioidaan yritystoiminnan lisäksi myös yksityispuoli.

– Kuuntelen asiakasta ja tarjoan asiakkaan tilanteeseen sopivat vakuutusturvat. Yrittäjälle tärkeää on, että hänellä on luotettava yhteyshenkilö tavoitettavissa muuttuvien tilanteiden hetkellä. Ennen kaikkea asiakkaat saavat minut kiinni nopealla aikataululla.

Lue lisää, miten yrittäjän pitäisi vakuuttaa itsensä.