Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Elämänturva30.1.2024

"Nyt äitinä miettii paljon tarkemmin, kuinka lapset pärjäisivät, jos minulle sattuisi jotain" – Näin Beata Leppilampi on varautunut

Lasten syntymä mullisti taitoluisteluvalmentaja Beata Leppilammen elämän. Enää hän ei elä vain hetkessä, vaan on tunnistanut itsessään varautujan, joka haluaa suunnitella tulevaa, erityisesti lastensa taloudellisen turvan osalta.Tutustu LähiTapiolan henkivakuutukseen

Taitoluisteluvalmentaja Beata Leppilampi pitää lastaan sylissään.

Beata Leppilampi tuli ensimmäisen kerran äidiksi vuonna 2021. Syksyllä syntyi myös toinen poika. Suositulla sosiaalisen median tilillään hän jakaa kuvia perhearjestaan, joista välittyy aito onni. Beata kertookin, että äitiys on hänelle luontaista. Hänestä vanhemmuus on maailman vaativin ja palkitsevin työ.

– Lasteni viattomuus ja heidän ehdoton, kokonaisvaltainen rakkautensa liikuttavat minua päivittäin. Äitiydessä onnelliseksi minut tekee se, kun näen lapseni onnellisena. Lasteni tunnetilat tarttuvat suoraan myös minulle – jos lapseni on onnellinen, niin silloin olen minäkin, Beata sanoo ja hymyilee.

Beatan elämänasenne on kokenut merkittävän muutoksen äitiyden myötä. Aiemmin hän eli enemmän hetkessä. Vanhemmuuden tuoma vastuu omista lapsista on kuitenkin muuttanut hänen ajatteluaan tulevaan varautumisesta. Tästä syystä hän on pohtinut, kuinka voisi turvata lastensa taloutta myös tilanteessa, jossa häntä ei enää olisi.

– Minulle on vanhempana tärkeää se, että luon lapsilleni turvallisen ja rakastetun olon. Äitinä haluan, että lapseni tietävät äidin suojelevan, puolustavan ja kannustavan kaikissa elämäntilanteissa, hän kertoo.

Beata kertookin ottaneensa itselleen henkivakuutuksen, koska se tuo hänelle mielenrauhaa. Pelkkä ajatus siitä, että pahimman tapahtuessa hänen lapsensa joutuisivat surun keskellä kärsimään myös taloudellisesti, on sietämätön.

– On lohduttavaa ajatella, että voin järjestää asiani heille mahdollisimman helpoksi. Kattavan vakuutuksen kannattelemana perheeni saisi keskittyä surutyöhön ja toistensa tukemiseen, Beata sanoo.

”Omalle lapselle haluaa varmistaa talouden turvan”

LähiTapiolan asiantuntija Liisa Karvonen kertoo, että vanhemmaksi tulo on tyypillinen hetki pohtia henkivakuutuksen ottamista. Uusi tilanne saa monet miettimään eri tavalla vastuunottoa ja huolenpitoa oman perheen tulevaisuudesta. Usein asia tulee puheeksi samalla, kun vauvalle hankitaan vakuutusta lääkärikäyntien varalta.

– Kerron tapaamisissa, että vanhemman henkivakuutus on ensisijaisesti tulevaisuuden turva lapselle. Henkivakuutuksella voi varmistaa, ettei omia lapsiaan jätä pulaan: kodista ei tarvitse ehkä luopua, harrastukset voivat jatkua, eikä lapsen elämän tarvitse muuttua tältäkään osin.

Henkivakuutus voi olla avuksi uuden arjen rakentamisessa. Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että puolisolle jää kaikki ennen yhdessä maksetut kulut hoidettavaksi. Usein perheen kotia varten otettu asuntolaina on mitoitettu kahden tuloilla maksettavaksi. Kuolemasta myös aiheutuu kasa kuluja: hautajaiset ja perintöverot. Karvonen sanoo nähneensä myös tilanteita, joissa leskeksi jääneen työkyky on ollut koetuksella, ja tilanne on vaatinut pitkälle sairauslomalle jäämistä.

– Henkivakuutus ei ole kallis korvaavuuteensa nähden. Tämä yllättää tapaamisissa monen. Esimerkiksi 28-vuotiaalle 70 000 euron henkivakuutus maksaisi kuukaudessa vain noin 7 euroa*, hän sanoo.

Liisa Karvosen mukaan keskustelut ovat tuoreiden vanhempien kanssa aiheen vakavuudesta huolimatta myönteisiä.

– Asiakkaasta on helpottava miettiä, että henkivakuutus on ensisijaisesti huolenpitoa itselle tärkeistä henkilöistä. Vaikka tilanne olisi tapahtuessaan äärettömän surullinen, on siihen edes taloudellisesti mahdollista varautua. Se ajatus tuo mielenrauhaa myös silloin, kun kaikki on hyvin.

Laske oma hintasi henkivakuutukselle.

*Esimerkkihinta 7,23 € on laskettu 28-vuotiaalle 70 000 euron korvaussummalla ja se sisältää 25 % asiakasedun vuonna 2024. Etu ja sen määrä vahvistetaan vuosittain.

Artikkeli on julkaistu aikaisemmin kaupallisena yhteistyönä.