Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
29.5.2024

LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen jättää tehtävänsä kesäkuun lopussa

LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen on kertonut jättävänsä tehtävänsä LähiTapiola-ryhmän pääjohtajana 30.6.2024. Koponen tulee toimimaan neuvonantajaroolissa ryhmässä vuoden 2024 loppuun. LähiTapiola-ryhmän pääjohtajan operatiivisia tehtäviä hoitaa väliaikaisesti ryhmän liiketoimintajohtaja Pekka Antikainen ja Vahinko- sekä Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajuutta yhtiöryhmän johtaja Jari Eklund. Uuden pääjohtajan hakuprosessi käynnistetään kesäkuussa.

LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen.

"Juha Koponen aloitti LähiTapiola-ryhmän pääjohtajana vuonna 2020 ja on luotsannut menestyksekkäästi ryhmää poikkeuksellisen suurten toimintaympäristömuutosten aikana. Hänen pääjohtajakaudelleen ovat osuneet niin koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota kuin merkittävä kustannusinflaatiokin. LähiTapiola on Koposen johdolla kasvanut elämänturvayhtiönä ja ryhmänä onnistunut tarjoamaan jo lähes 1,8 miljoonalle asiakkaalleen turvaa terveyden, sijoittamisen ja omaisuuden saralla samalla, kun yhtiössä on viety eteenpäin laajoja järjestelmäuudistuksia. Yhtiöllä on vakaa asema markkinoilla. Juha Koposen päätös vetäytyä tehtävästään jättää tulevalle pääjohtajalle vahvan ja kehittyvän ryhmän. On hienoa, että Juha jää vielä loppuvuoden ajaksi neuvonantajarooliin", kertoo LähiTapiola Keskinäinen Vahinkoyhtiön hallintoneuvoston puheenjohtaja ja yhteistyövaliokunnan puheenjohtaja Anssi Keinänen.

"Työskentely LähiTapiolan pääjohtajana on ollut erittäin antoisa jakso työurallani. Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä muita sidosryhmiä. Sydämellisin kiitos kuuluu ryhmämme upeille osaaville elämänturvaajille erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta toimialan parhaaseen asiakaspalveluun. Olemme joukkueena onnistuneet vahvistamaan ja kehittämään LähiTapiolaa paikallisuuteen uskovana finanssiryhmänä, joka rakentaa ja edistää laajasti suomalaista hyvinvointia. LähiTapiola on johdonmukaisesti kasvanut, kehittynyt ja edistänyt erityisesti digitaalista kyvykkyyttään ja vastuullisuustyötään. Olen ylpeä näistä saavutuksista. Itselleni on nyt oikea hetki siirtää kapula eteenpäin ja antaa aikaa myös muille elämän osa-alueille”, sanoo Juha Koponen.

LähiTapiolan hallintoneuvostojen yhteistyövaliokunta käynnistää kesäkuun aikana uuden pääjohtajan hakuprosessin. LähiTapiola-ryhmän pääjohtajan operatiivisia tehtäviä hoitaa väliaikaisesti ryhmän liiketoimintajohtaja Pekka Antikainen ja Vahinko- sekä Henkiyhtiön hallitusten puheenjohtajuutta yhtiöryhmän johtaja Jari Eklund.