Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Terveys12.4.2019

Lapsivakuutusten suosio kasvaa – asiantuntija kertoo, miksi

Vanhempien halu vakuuttaa lapsensa terveys jo ennen syntymää näkyy vakuutusyhtiössä. LähiTapiolan asiantuntijan mukaan yksityisellä terveysvakuutuksella halutaan yleensä varmistaa nopea hoitoon pääsy ja kattaa tapaturmista tai sairauksista aiheutuvat hoitokulut. Vakuutuksen valintaan vaikuttavat myös mahdollisuus etälääkäripalveluiden käyttöön ja mielikuvat hoidon laadusta.Lue lisää

Lapsivakuutusten suosio on kasvussa: viime vuoden lopussa jo 497 000 suomalaisella oli lapsen sairauskuluvakuutus.

- Monet haluavat vakuuttaa jo syntymättömän lapsensa ja näin varmistaa lapselleen mahdollisimman kattavan vakuutusturvan, jossa ei ole sairauksista johtuvia rajoitusehtoja, kertoo LähiTapiolan kehityspäällikkö Susanna Kallio-Könnö.

LähiTapiola tarjoaa asiakkailleen vakuutusturvaa sairauden tai tapaturman hoidosta aiheutuvien kulujen varalle. Vakuutus voidaan ottaa jo syntymättömälle lapselle ja sen voi pitää voimassa pitkälle vanhuuteen saakka 80-vuotiaaksi asti. Lue lisää LähiTapiolan lapsivakuutuksista.

Syitä vakuutuksen valintaan on monia

Kallio-Könnö arvioi, että lapsivakuutusten suosioon vaikuttaa mahdollisuus hakeutua sairauden sattuessa joustavasti ja itselle sopivana aikana lääkärin vastaanotolle.

- Lasten kanssa ei haluta jonottaa. Vanhemmat arvostavat myös mahdollisuuksia hoitopaikan sijainnin valinnassa. Näistä syistä myös TerveysHelppi-etälääkäripalvelumme on otettu hyvin vastaan ja lapsiperheet ovat sen löytäneet hyvin.

Nopean hoitoon pääsyn lisäksi vakuutuksesta saa taloudellista turvaa sairauden tai tapaturman hoitokulujen varalle.

- Suurin osa lasten vakuutuksesta korvatuista kuluista ovat lasten sairastumisista johtuvia yksittäisiä lääkärikäyntejä ja niihin liittyviä lääkeostoja. Yleisimmin korvattuja sairauksia ovat esimerkiksi allergia, atooppinen ihottuma, astma, flunssat, korvatulehdukset, vastataudit ja muut vatsaoireet, Kallio-Könnö kertoo.

Yksityisellä sektorilla yleisin pikkulapsille tehty leikkaus on korvien putkitus.

- Korvatulehduskierteen seurauksena saatetaan päätyä korvien putkitukseen, jolloin putkitusta edeltäneistä lääkärikäynneistä tutkimuksineen ja lääkkeineen tulee usein noin 1500 euron kustannukset.

Pienillä lapsilla yleisiä leikkauksia ovat myös kita- ja nielurisaleikkaukset, joiden kustannukset vaihtelevat 1 000 ja 2 000 euron välissä yksityisellä sektorilla.

- Vanhemmille lapsille tehtävistä leikkauksista yleisimpiä ovat puolestaan erilaiset nivelten leikkaukset, kuten polvileikkaukset. Allergiatutkimukset ja siedätyshoidot sekä näihin liittyvät lääkekustannukset voivat myös yllättää kuluillaan, Kallio-Könnö kertoo.

Hyvä tietää lasten sairauskulu- ja tapaturmavakuutuksista

  • Voit ottaa vakuutuksen lapsellesi varauksena ennen syntymää, kuitenkin viimeistään kaksi kuukautta ennen laskettua syntymäaikaa. Tällöin vakuutus myönnetään äidin terveysselvityksen perusteella. Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen lapsen syntymää aina, kun se on mahdollista.

  • Voit valita lapsesi vakuutukseen sairauden ja tapaturman hoitokulujen lisäksi tapaturmaisen haitan ja kuoleman turvan.

  • Sairauden hoitokuluturva on voimassa 80-vuotiaaksi asti ja muut turvat 100-vuotiaaksi.

  • Lapsen sairastuessa tai tapaturman sattuessa vakuutuksen avulla saa nopean hoidon ja maksat vain mahdollisen omavastuuosuuden.

  • Ennen lapsen syntymää otettu vakuutus on voimassa heti syntymästä alkaen ilman terveydentilasta johtuvia rajoitusehtoja läpi elämän.

  • Urheilevien lasten vanhemmille tärkeä tieto on, että LähiTapiolan tapaturmavakuutus on voimassa urheilutoiminnassa alle 17-vuotiailla, eikä lapselle tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

  • Sairauden hoitokuluturvasta korvataan vain Suomessa annettu hoito. LähiTapiolassa perheensä kanssa matkustava lapsi kuuluu vanhempiensa matkavakuutukseen.

  • TerveysHelppi-etälääkäripalvelut kuuluvat LähiTapiolan lapsivakuutuksiin. Palvelun avulla saat nopeasti yhteyden terveydenhuollon ammattilaiseen viikon jokaisena päivänä klo 7-23. Lataa sovellus heti puhelimeesi ja kirjaudu palveluun. Lue lisää.