Maatalouden rahoitus

LähiTapiola LokalTapiola

Maataloustuotannon ylläpito ja kehittäminen edellyttävät toimivaa pääomahuoltoa. Pyrimme kumppaneidemme kanssa parantamaan rahoituspalveluiden tarjontaa ja siten maatalouden toimintaedellytyksiä. Euroopan rahoitusmarkkinoiden äärilaidalla toimittaessa suomaiset viljelijät kohtaavat haastavamman rahoitusmarkkinan kuin eurooppalaiset kilpailijansa. Tuemme maatalouden rahoitusmarkkinoita useilla eri tavoilla. Toiminnan tavoitteena on monipuolisen, tehokkaan ja tarpeisiin vastaavan rahoitusjärjestelmän kehittäminen maatalousyrittäjille.

Konerahoitusta investointeihin

LähiTapiola Rahoitus Oy tarjoaa turvallisen ja selkeän osamaksuratkaisun maatalouden konehankintojen
rahoitukseen.

Konerahoitus pähkinänkuoressa:

  • Luottoaika enintään 72 kk.
  • Käsiraha vähintään 20 %, riippuen asiakkaan luottokelpoisuudesta.
  • Kiinteä korko 3,5 %.
  • Perustamismaksu 200 €, käsittelykulu 7 €/kk.
  • Rahoitus edellyttää rahoituspäätöksen ja kaskovakuutuksen.

Kysy lisää: Petri Leivonen puh. 040 709 9039 petri.leivonen(a)lahitapiolarahoitus.fi

Maatilan rahoitus Säästöpankista

Olemme asiakkaidemme tukena eteen tulevissa muutoksissa. Saat käyttöösi ammattitaitoisten asiantuntijoidemme osaamisen ja oman yhteyshenkilön, jonka kanssa asiat hoituvat mutkattomasti.

Maatilan elinkaaren eri vaiheissa, sukupolvenvaihdos ja toiminnan laajentaminen, tulee eteen rahoituksen erilaisia tarpeita. Kun tarve ilmenee kysy lisää rahoituksesta lähimmästä Oma Säästöpankista.

Tuki- ja investointirahoitus maatilarahoitus.fi:ltä

Yhteistyökumppanimme tarjoaa täydentävää rahoitusta maatila-asiakkaille osoitteessa www.maatilarahoitus.fi.

LähiTapiolan asiakkaat saavat 25 %:in alennuksen lainan järjestelypalkkiosta.


Sukupolvenvaihdos suunnitteilla?

Melan luopumistuki

Luopumistuki turvaa maatalousyrittäjän toimeentuloa ennen vanhuuseläkeikää silloin, kun yrittäjä toteuttaa sukupolvenvaihdoksen. Luopumistukijärjestelmä on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Luopumistuen saaminen edellyttää, että luopuminen tapahtuu lain voimassaoloaikana.

Lue lisää luopumistuesta.

Nuoren viljelijän aloitustuki

Maaseutuviraston nuoren viljelijän aloitustuesta saat apua, kun aloitat viljelijänä ensimmäistä kertaa. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle.

Lue lisää nuoren viljelijän aloitustuesta.

Maatalouden markkinat ja tulevaisuus

MARISKI-navettainvestointilaskuri

Suunnitteletko navettainvestointia? Testaa suunnitelmasi Luonnonvarakeskuksen MARISKI-laskurilla, joka on työkalu lypsykarjatilan tuotantorakennusinvestoinnin kannattavuuslaskentaan.

Markkinamarginaalit

Luonnonvarakeskuksen markkinamarginaalien avulla voidaan tarkastella maataloustuotteiden ja tuotantopanosten hintojen vaihtelun vaikutusta tuottajalle jäävään marginaaliin. Marginaalit on rakennettu seuraamaan nopeasti markkinoiden muutosta ja siten palvelemaan sekä maatalouspolitiikan tekoa että yleistä keskustelua.