Maatalouden rahoitus

LähiTapiola LokalTapiola

Maataloustuotannon ylläpito ja kehittäminen edellyttävät toimivaa pääomahuoltoa. Pyrimme kumppaneidemme kanssa parantamaan rahoituspalveluiden tarjontaa ja siten maatalouden toimintaedellytyksiä. Euroopan rahoitusmarkkinoiden äärilaidalla toimittaessa suomaiset viljelijät kohtaavat haastavamman rahoitusmarkkinan kuin eurooppalaiset kilpailijansa. Tuemme maatalouden rahoitusmarkkinoita useilla eri tavoilla. Toiminnan tavoitteena on monipuolisen, tehokkaan ja tarpeisiin vastaavan rahoitusjärjestelmän kehittäminen maatalousyrittäjille.

Maatilan investointirahoitus Säästöpankista

Maatilan elinkaaren eri vaiheissa, muutostilanteissa ja investoinneissa, tulee eteen rahoituksen erilaisia tarpeita. Kun on kyseessä esim. sukupolvenvaihdos tai investointi, kysy lisää rahoituksesta lähimmästä Oma Säästöpankista.

Tuki- ja investointirahoitus maatilarahoitus.fi:ltä

Yhteistyökumppanimme tarjoaa täydentävää rahoitusta maatila-asiakkaille osoitteessa www.maatilarahoitus.fi.

LähiTapiolan asiakkaat saavat 25 %:in alennuksen lainan järjestelypalkkiosta.

Tukirahoitus


Tukirahoituksen avulla maatilat voivat muuttaa tulevaisuudessa saatavia maataloustukia rahaksi jo ennakkoon.

Investointirahoitus


Investointirahoitus on tarkoitettu maatiloille, jotka tarvitsevat rahoitusta toimintansa kehittämiseen, tavanomaisesti mm. koneiden hankkimiseen tai tuotantotilojen rakentamiseen.


Sukupolvenvaihdos suunnitteilla?

Melan luopumistuki

Luopumistuki turvaa maatalousyrittäjän toimeentuloa ennen vanhuuseläkeikää silloin, kun yrittäjä toteuttaa sukupolvenvaihdoksen. Luopumistukijärjestelmä on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Luopumistuen saaminen edellyttää, että luopuminen tapahtuu lain voimassaoloaikana.

Lue lisää luopumistuesta.

Nuoren viljelijän aloitustuki

Maaseutuviraston nuoren viljelijän aloitustuesta saat apua, kun aloitat viljelijänä ensimmäistä kertaa. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle.

Lue lisää nuoren viljelijän aloitustuesta.

Maatalouden markkinat ja tulevaisuus

MARISKI-navettainvestointilaskuri

Suunnitteletko navettainvestointia? Testaa suunnitelmasi Luonnonvarakeskuksen MARISKI-laskurilla, joka on työkalu lypsykarjatilan tuotantorakennusinvestoinnin kannattavuuslaskentaan.

Markkinamarginaalit

Luonnonvarakeskuksen markkinamarginaalien avulla voidaan tarkastella maataloustuotteiden ja tuotantopanosten hintojen vaihtelun vaikutusta tuottajalle jäävään marginaaliin. Marginaalit on rakennettu seuraamaan nopeasti markkinoiden muutosta ja siten palvelemaan sekä maatalouspolitiikan tekoa että yleistä keskustelua.