Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Maatalouden rahoitus

Maataloustuotannon ylläpito ja kehittäminen edellyttävät toimivaa pääomahuoltoa. Pyrimme kumppaneidemme kanssa parantamaan rahoituspalveluiden tarjontaa ja siten maatalouden toimintaedellytyksiä. Euroopan rahoitusmarkkinoiden äärilaidalla toimittaessa suomaiset viljelijät kohtaavat haastavamman rahoitusmarkkinan kuin eurooppalaiset kilpailijansa. Tuemme maatalouden rahoitusmarkkinoita useilla eri tavoilla. Toiminnan tavoitteena on monipuolisen, tehokkaan ja tarpeisiin vastaavan rahoitusjärjestelmän kehittäminen maatalousyrittäjille.

Konerahoitusta investointeihin

LähiTapiola Rahoitus Oy tarjoaa turvallisen ja selkeän osamaksuratkaisun maatalouden konehankintojen
rahoitukseen.

Konerahoitus pähkinänkuoressa:

  • Luottoaika enintään 72 kk.
  • Käsiraha vähintään 20 %, riippuen asiakkaan luottokelpoisuudesta.
  • Kiinteä korko 3,5 %.
  • Perustamismaksu 200 €, käsittelykulu 7 €/kk.
  • Rahoitus edellyttää rahoituspäätöksen ja kaskovakuutuksen.

Kysy lisää: Tommi Niskanen puh. 041 7315168 tommi.niskanen(a)lahitapiolarahoitus.fi

Maatilan rahoitus Säästöpankista ja Oma Säästöpankista

Maatilan elinkaaren eri vaiheissa, kuten sukupolvenvaihdoksessa ja toiminnan laajentamisessa, tulee eteen rahoituksen erilaisia tarpeita. Kun rahoutuksen tarve ilmenee, kysy lisää rahoituksesta lähimmästä Säästöpankista tai Oma Säästöpankista


Sukupolvenvaihdos suunnitteilla?

Melan luopumistuki

Luopumistuki turvaa maatalousyrittäjän toimeentuloa ennen vanhuuseläkeikää silloin, kun yrittäjä toteuttaa sukupolvenvaihdoksen. Luopumistukijärjestelmä on voimassa vuoden 2018 loppuun asti. Luopumistuen saaminen edellyttää, että luopuminen tapahtuu lain voimassaoloaikana.

Lue lisää luopumistuesta.

Nuoren viljelijän aloitustuki

Maaseutuviraston nuoren viljelijän aloitustuesta saat apua, kun aloitat viljelijänä ensimmäistä kertaa. Tuella helpotetaan sukupolvenvaihdoksia ja kannustetaan uusia viljelijöitä ryhtymään alalle.

Lue lisää nuoren viljelijän aloitustuesta.

Maatalouden markkinat ja tulevaisuus

MARISKI-navettainvestointilaskuri

Suunnitteletko navettainvestointia? Testaa suunnitelmasi Luonnonvarakeskuksen MARISKI-laskurilla. Laskuri on työkalu lypsykarjatilan tuotantorakennusinvestoinnin kannattavuuslaskentaan.

Markkinamarginaalit

Luonnonvarakeskuksen markkinamarginaalien avulla voidaan tarkastella maataloustuotteiden ja tuotantopanosten hintojen vaihtelun vaikutusta tuottajalle jäävään marginaaliin. Marginaalit on rakennettu seuraamaan nopeasti markkinoiden muutosta ja siten palvelemaan sekä maatalouspolitiikan tekoa että yleistä keskustelua.

Tutustu eri tuotantoalojen markkinamarginaaleihin: