Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pirkanmaa30.10.2023

LähiTapiola Pirkanmaan LähiLahjoituksilla tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan

LähiTapiola Pirkanmaa jakaa syksyisin LähiLahjoitus-rahastostaan 20 000 euroa yhdistyksille, jotka toimivat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan parissa. Lahjoituspotti jaetaan kahdellekymmenelle yhdistykselle, kullekin 1 000 euroa.

LähiLahjoitus lasten ja nuorten harrastustoimintaan on vastikkeeton lahjoitus. Lahjoitusmalli on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa yhdistykset voivat ilmoittautua LähiLahjoituksen hakijoiksi ja toisessa vaiheessa lahjoitusten saajien valinta tehdään sekä äänestämällä että LähiTapiola Pirkanmaan valintaraadin tekemien valintojen perusteella.

Äänestystuloksen perusteella lahjoitus jaetaan kymmenelle yhdistykselle, joista viiden tulee sijaita Tampereella ja viiden muualla Pirkanmaalla. Äänestämään pääsevät LähiTapiola Pirkanmaan omistaja-asiakkaat, äänestykseen mukaan päässeiden yhdistysten jäsenverkosto sekä pirkanmaalaiset laajemminkin. Kymmenen lahjoituksen saajaa valitsee LähiTapiola Pirkanmaan henkilöstöstä koottu raati.

- Yhdessä tekeminen vaikkapa kulttuurin tai liikunnan muodossa jättää parhaimmillaan lapsille pitkät ja hyvät muistijäljet ja auttaa pärjäämään myös elämässä. Tämän lahjoitusmallin tavoitteena on auttaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan parissa toimivia yleishyödyllisiä yhdistyksiä tärkeässä tehtävässään. Yhdessä asiakkaidemme ja pirkanmaalaisten kanssa laajemminkin saamme mahdollisuuden vaikuttaa nuorten harrastusmahdollisuuksiin ja hyvinvointiin, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Minna Metsälä.

Lahjoituksen turvin toteutetaan esimerkiksi edullisempia harrastamisen kustannuksia sekä mahdollistetaan välinehankintoja ja kilpailumatkoja


Tänä vuonna äänestykseen pääsi mukaan 139 LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella (*) toimivaa yhdistystä, joiden joukosta valikoitui äänimäärien perusteella kymmenen lahjoituksen saajaa: viisi Tampereelta ja viisi muista toimialueen kunnista.

Äänestystuloksen perusteella valitut yhdistykset hyödyntävät lahjoitusta esimerkiksi välinehankintoihin, kilpailu- ja turnausmatkojen kuluihin, harrastusmaksujen alentamiseen, vähävaraisten perheiden liikuntamahdollisuuksien turvaamiseen ja henkiseen valmennukseen.

Tampereen Voimistelijat ry on vuonna 1922 perustettu aktiivinen voimisteluseura, joka toimii harraste- ja huippuvoimistelun parissa lähes 2000 jäsenen, yli 100 työntekijän ja vapaaehtoisen sekä kuuden voimistelulajin voimin. Tampereen Voimistelijoilla on pitkä ja menestyksekäs historia naisten telinevoimistelussa.

- 2009-2011-syntyneiden Tuplavolttien tytöt pyrkivät kansalliselle ja kansainväliselle huipulle. Laji on varhaisen erikoistumisen laji ja tytöt treenaavat yli kaksikymmentä tuntia viikossa. Lahjoituksen tulemme käyttämään tyttöjen kansainvälisten leirien ja kisojen kustannuksiin sekä henkisen valmennuksen rahoittamiseen, kertoo seuran puheenjohtaja Kaisa Harjula.

LähiLahjoitus lasten ja nuorten harrastustoimintaan - lahjoituksen saajat 2023


Tampere, 5 eniten ääniä saanutta yhdistystä:

 • Tampereen Pyrintö ry, Cheerleading-jaosto (Pyrintö Cheer Team): lasten ja nuorten harrastustoiminta, 365 ääntä, 1 000 euroa

 • Dream Team Cheerleaders DTC ry: Junior Coed joukkue, 354 ääntä, 1 000 euroa

 • Ilves ry, Jääkiekkojaosto: U12 jääkiekkojoukkue, 306 ääntä, 1 000 euroa

 • Ilves ry, Jalkapallojaosto: P2013 junioriedustusjoukkue, 255 ääntä, 1 000 euroa

 • Tampereen Voimistelijat ry, Telinevoimistelu: 2009-2011-syntyneet Tuplavoltit, 243 ääntä, 1 000 euroa

Muut toimialueen kunnat, 5 eniten ääniä saanutta yhdistystä:

 • Nokian KrP ry: Nokian KrP-12 salibandyjoukkue, 374 ääntä, 1 000 euroa

 • Kangasalan Urheilijat KU-68 ry: Lasten ja nuorten harrasteliikunta, 272 ääntä, 1 000 euroa

 • Kangasalan Pikkuteatteriyhdistys ry: Lasten ja nuorten teatterin toiminta, 250 ääntä, 1 000 euroa

 • Voimisteluseura Kyrön Kieppi ry, Voimistelukoulut: taaperot 6-vuotiaat, 198 ääntä, 1 000 euroa

 • Hockey Club Nokia ry: Jääkiekon U11-joukkue ja U16 Mestis-joukkueet, 184 ääntä, 1 000 euroa

LähiTapiola Pirkanmaan valintaraadin valitsemat 5 yhdistystä Tampereelta:

 • Tampereen Musiikkiluokkien Tuki ry: Musiikkiluokalla opiskelevien vähävaraisten perheiden lasten musiikkiharrastus, 1 000 euroa

 • Luontoliiton Hämeen piiri ry: Lasten ja nuorten ympäristö- ja luonnonharrastustoiminta, 1 000 euroa

 • Tanssiseura Swing team ry: Kaikki lasten ja nuorten ryhmät, 1 000 euroa

 • Pirkanpojat-kuoron kannatusyhdistys ry, Poikakuoro Pirkanpojat, 1 000 euroa

 • Tampereen Lastenliitto ry: Tiedeleiritoiminta alakouluikäisille, 1 000 euroa

LähiTapiola Pirkanmaan valintaraadin valitsemat 5 yhdistystä muista toimialueen kunnista:

 • Basketball Club Nokia ry: Bulls (koripallon Unified-joukkue), 1 000 euroa

 • Virtain Syke ry: Lasten ja nuorten harrastustoiminta, 1 000 euroa

 • Nokian Vapaaehtoinen Palokunta ry: Nuoriso-osasto, 1 000 euroa

 • Punkalaitumen 4H-yhdistys ry: Pohjoisseudun monitoimikerho, 1 000 euroa

 • Kangasalan Seudun 4H-yhdistys ry: Sahalahti-Kuhmalahti moottoripajatoiminta, 1 000 euroa

(*) LähiTapiola Pirkanmaa toimii 15 kunnan alueella Pirkanmaalla: Hämeenkyrö, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Virrat, Ylöjärvi. Mukaan vuosittaiseen LähiLahjoitus-kampanjaan ovat voineet hakea voittoa tavoittelemattomat rekisteröidyt yhdistykset, jotka toimivat tällä LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella.

Asiakkaiden omistamana ja paikallisena elämänturvayhtiönä LähiTapiola Pirkanmaan tavoitteena on toimia aktiivisesti omassa lähiyhteisössä edistäen vastuullisesti pirkanmaalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen lahjoitusvaroin on yksi esimerkki LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuustyöstä. Lahjoitamme vuosittain myös muille turvallisuutta, hyvinvointia ja elinvoimaisuutta lisääville paikallisille yleishyödyllisille toimijoille.

LähiLahjoitusten lisäksi toteutamme vastuullisuustyötä tukemalla laajasti pirkanmaalaista urheilua ja kulttuuria. Vahingontorjuntatyötä teemme monen turvallisuusalan toimijan kanssa tarjoten esimerkiksi sammutintarkastuksia ja hätäensiapukoulutuksia.

Lue lisää LähiTapiola Pirkanmaan lahjoituksistamme:
www.lahitapiola.fi/pirkanmaa/lahjoitukset

Kuvassa: Tampereen Voimistelijoiden telinevoimistelun 2009-2011-syntyneiden Tuplavolttien ryhmä.