Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola VellamoElämänturva12.10.2023

LähiTapiola Vellamo: Kattoisännöinti Oy:n asiakastarina rohkeudesta

Tapaturma-alttiilla alalla vakuutusturvasta ei kannata tinkiä. Rakennustyömaiden ja kaluston lisäksi Kattoisännöinnin yrittäjät ovat halunneet vakuuttaa laajasti myös pääomista tärkeimmän eli osaavat työntekijänsä. Katso Kattoisännöinti Oy:n koko tarina täältä

Vellamo

Kattoisännöinti Oy: ”Rohkeutta on kuunnella omaa bisnesvaistoa”

Usein kuulee sanottavan, ettei ystävyyttä ja yrittäjyyttä kannattaisi sotkea toisiinsa. Monen yritysneuvojan mielestä yhtiökumppaniksi kannattaakin valita joku aivan muu kuin paras ystävä. Tai ainakaan osakkuutta ei kannata jakaa tasan 50-50. Se vasta riskialtis ratkaisu onkin!

Mutta poikkeus vahvistaa säännön ja Hyvinkäältä löytyy yksi sellainen.

Mauri Carlsonin ja Esko Haverisen yhdessä perustama Kattoisännöinti Oy on kasvanut lyhyessä ajassa merkittäväksi alan toimijaksi. Siitäkin huolimatta – tai ehkä juuri siksi – että tasaveroiset osakkaat ovat myös parhaita ystäviä.

Ulko-ovelta kuuluu naurua ja hyväntuulista puheensorinaa, kun saavumme vierailulle aamukahviaikaan 600 neliön liiketilaan. Jo eteinen on sisustettu viihtyisäksi, mutta peremmälle astuttaessa paljastuu, että viihtyisyyttä on muuallakin kuin asiakkaille tarkoitetuissa tiloissa.

Vellamo

Työntekijät saavat myös vapaa-ajallaan tulla pelailemaan vaikka pingistä ja viettämään aikaa ystäviensä kanssa yhteisiin tiloihin.

Aika rohkea veto yrittäjiltä.

Mutta työntekijät ovat olleet luottamuksen arvoisia. Ja niin kauan, kun näin on, ei rajoituksia tarvitse asettaa. Myös työntekijöiden pysyvyys on ollut hyvä. Kumpi lienee syytä ja kumpi seurausta?

Rohkeaa rekrytointia kasvun tueksi

Yrityksen toimitusjohtajaa ei ole helppo erottaa porukasta muuta kuin nimeä kysymällä. Huomio ilahduttaa yrittäjäystävyksiä.

– Norsunluutornista johtaminen ei sovi kummankaan mentaliteettiin. Olemme kasvaneet nopeasti noin 30 hengen työnantajaksi, mutta johdamme edelleen mieluusti samalta viivalta – tai jopa alhaalta päin, vaikka kattobisnestä korkeuksissa teemmekin, Esko naurahtaa.

Yritys on perustettu vuonna 2019, joten kasvuvauhti on ollut todellakin huimaa. Rekrytointeja on tehty rohkeasti alusta asti, sillä kysyntää palveluille on riittänyt. Kattoisännöinti pitää nimensä mukaisesti katoista huolta kokonaisvaltaisesti. Kaikille kattotyypeille tehdään tarkastuksia, huoltotöitä, remontointeja sekä maalauksia ja pinnoituksia.

Vellamo

KUVATEKSTI: Tämän kohteen kaikki vesikatot kolmessa kerrostalossa uusitaan perinteisellä konesaumatulla peltikatteella. Uusitut vesikatot kestävät huollettuina seuraavat sata vuotta.

Kysyntää selittänee se, että Carlsonilla ja Haverisella on pitkät taustat alan arvostettuina ammattilaisina. Aiemmin he olivat työkavereita valtakunnallisessa kattoalan yrityksessä. Rohkeutta yrittäjyyteen piti kerätä jonkun aikaa.

Yhteistä yritystä oli visioitu vuosien varrella välillä enemmän, välillä vähemmän tosissaan. Kerran kun yhteinen lähtöpäätös oli jo tehty, sai työnantaja puhuttua palkankorotuksella hyvät miehet jäämään vielä.

– Eräänä päivänä nelisen vuotta sitten Esko ilmoitti, että hän kyllä sen yrityksen perustaa, lähdit Maukka mukaan tai et. Päätin lähteä ja nyt ovat jo vaimotkin mukana yrityksessä! Silti olemme edelleen myös hyviä perheystäviä. Koiratkin tuli hankittua samasta pentueesta, Mauri kertoo nyökäten kohti toimistokoirien vesikuppeja.

Nopeaa ja paikallista palvelua

Kattoisännöinnin toimintatapaan kuuluu ripeä palvelu, jota tarjotaan Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueilla eli fokus on vahvasti paikallisessa tekemisessä.

– Jos tänään tulee puhelu, että myrsky on tehnyt sopimusasiakkaamme kiinteistössä tuhojaan, niin tänään olemme paikalla. Samaa ripeyttä toivomme myös yhteistyökumppaneiltamme. LähiTapiola Vellamo on pysynyt hyvin meidän vauhdissamme, Carlson kertoo tyytyväisenä.

Tapaturma-alttiilla alalla ei voisikaan näin rohkeasti yrittää, jos vakuutusturva ei olisi kunnossa. Kaikki yrityksen vakuutukset keskitettiin pari vuotta sitten LähiTapiolaan, jossa paikallinen yrityspalvelutiimi hoitaa kaiken paikallisesti.

Yhteyttä voi koska vain ottaa sähköpostilla tai puhelimella, mutta myös verkkopalvelun toisessa päässä palvelee paikallinen asiantuntija.

Kattoisännöinnillä on iso kiinteistö ja paljon kalustoa, mutta kaikkein tärkein vakuutettava pääoma on ihmisissä, jotka katoille kiipeävät.

Viiltosuojahansikkaat ja tarvittavat suojavarusteet eivät estä kaikkea. Työturvallisuus on niin iso asia, että sitä käsitellään säännöllisesti yhteisissä kuukausipalavereissa, ja työntekijöiden joukosta on valittu työturvallisuusvastaava.

Vellamo

KUVATEKSTI: Perinteisen konesaumatun peltikaton tekeminen on haastavaa käsityötä. Kattoisännöinnin tiimissä hyvin viihtyvä peltiseppä Sass Sildam on erityisen tyytyväinen työnantajan tarjoamiin hierontapalveluihin ja sairaskuluvakuutukseen.

Takaisin työmaalle vasta terveenä

Lakisääteistä vakuutusturvaa täydentävä sairauskuluvakuutus on ollut yrittäjien mielestä ehdoton

— Tälläkin hetkellä meillä toipuillaan yhdestä rannekanavan korjauksesta. Fyysinen työ vaatii veronsa, vaikka panostammekin ennaltaehkäisyyn esimerkiksi säännöllistä hierontaa tarjoamalla, Haverinen kertoo.

Vakuutetut työntekijät pääsevät hoitoon kätevästi Mehiläisen ajanvarauksen tai Omamehiläisen sovelluksen kautta. Nopea ja asiantunteva hoito nopeuttaa myös töihin paluuta.

Työkyvyn ylläpitoon panostetaan myös työsuhdepolkupyörillä ja muutenkin liikuntaan kannustamalla.

Vaikka Kattoisännöinnin yrittäjät eivät omalla kohdallaan erityisemmin titteleistä piittaa, on nuorelle yritykselle tullut jo monenlaista tunnustusta. Luottoluokitus on hyvä, on Suomen Vahvimmat -sertifikaatti ja noteeraus Vuoden kasvajien joukkoon Kauppalehdeltä.

Vellamo

KUVATEKSTI: Mauri ja Esko kuuntelevat herkällä korvalla työntekijöidensä toiveita ja ajatuksia. Siksi säännöllisin väliajoin katoilta laskeudutaan maan tasalle ja kokoonnutaan toimistolle.

Laajaan asiakaskuntaan kuuluu muun muassa Hyvinkään kaupunki sekä useita isännöintitoimistoja.

Vastuuvakuutusten ja rakennustyövakuutusten on luonnollisesti oltava kunnossa, jotta voi saada vastuulleen merkittäviä urakoita ja sopimusasiakkuuksia.

Kun vakuutukset ovat kunnossa, on helppo myös elää todeksi Kattoisännöinnin omaa asiakaslupausta: Katolla kaikki kunnossa.

Teksti: Terhi Kangas, kuvat: Jouni Korhonen, video: Inspiroiva Creative

Tutustu tarkemmin Kattoisännöinti Oy:tä palveleviin vakuutusratkaisuihin täältä.