Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTurvallisuus16.10.2023

Henkilöauto koetaan turvallisimmaksi liikkumisvälineeksi Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

Henkilöauto, traktori ja sähköpyörä ovat turvallisimpia liikkumisvälineitä LähiTapiolan Arjen katsaus –kyselyn perusteella. Tätä mieltä ovat vastaajat niin Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla kuin valtakunnallisesti.

Henkilöautoa pitää turvallisena liikkumisvälineenä 30 % pohjois- ja keskipohjalaisista vastaajista, mikä on valtakunnan tasoa vastaava määrä. Turvattomimpana liikkumisvälineenä niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti koetaan sähköpotkulauta – lähes 90 % vastaajista kokee sähköpotkulaudan turvattomaksi. Huomattavasti autoa, traktoria ja sähköpyörää turvattomammaksi koetaan myös mönkijät, moottoripyörät, mopot, moottorikelkat ja mopoautot.

LähiTapiola Pohjoisen ajoneuvovahingoista vastaava korvauspäällikkö Pekka Väisänen yhtyy näkemykseen henkilöautojen turvallisuudesta erityisesti henkilövahinkojen vähentyneen määrän näkökulmasta.

- Autojen turvallisuus on kasvanut, mikä näkyy myös LähiTapiola Pohjoisen korvaustilastoissa. Kasko- ja liikennevahinkoja sattuu edelleen, mutta niihin liittyvät henkilövahingot ovat vuosien kuluessa vähentyneet. Nykyajan autoissa on mm. ajonvakautusjärjestelmät, ABC-jarrut, turvatyynyt, kaistavahdit, peruutusavustimet, katvealueen varoitukset ja hätäjarrutusjärjestelmät, jotka ehkäisevät niin pelti- kuin henkilövahinkoja ja tukevat kuskin turvallista ajoa.

- Toisaalta, auton automatiikkaan ei koskaan voi luottaa täysin, vaan edelleen kuskin tarkkaavaisuus ja turvallinen, rauhallinen ja muut huomioiva ajotapa on edelleen tärkein tapa edistää autoilun turvallisuutta, tähdentää Väisänen.

Valitse autollesi Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan suosituin vakuutus

Osta verkosta ja osallistut samalla rengasarvontaan

  • Ainoa autovakuutus, josta saat S-ryhmän Bonusta.

  • Hinaus, jos autostasi loppuu bensa tai sähkö.

  • Maksimiliikennebonus 80%, jota kolari ei laske.