Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-Suomi26.9.2023

Sisu Paraicehockey ja LähiTapiola Keski-Suomi solmivat yhteistyösopimuksen

Sisu Paraicehockey on keskisuomalainen parajääkiekkojoukkue, jossa on pelaajia ympäri maakuntaa. LähiTapiola Keski-Suomi haluaa tukea paikallista paraurheilua ja liittyy joukkueen yhteistyökumppaneiden joukkoon.

Sisu Paraicehockey on urheiluseura Tikkakosken Tikan alaisuudessa toimiva parajääkiekkojoukkue, joka on perustettu vuonna 2017. Sisun joukkueessa on pelaajia laajasti Keski-Suomen alueelta ja se koostuu nuorista ja aikuisista pelaajista. Joukkue on valtakunnallisesti kovassa lyönnissä, sillä keväällä 2023 se voitti Suomen Parajääkiekkoliigan eli Suomen mestaruuden.

– Parajääkiekko on pystyjääkiekosta kehitetty vammaisurheilulaji, jossa pelaajat liikkuvat jäällä luistimien terillä varustetuilla kelkoilla. Lyhyillä mailoilla otetaan vauhtia, ohjataan kelkkaa ja lyödään kiekkoa. Joukkueessamme on tällä hetkellä yhteensä 15 pelaajaa, joista nuorin on 13-vuotias. Lisäksi mukana on tietysti myös toimihenkilöitä, Sisun joukkueenjohtaja Marika Kurki kertoo toiminnasta.

Yhteistyössä yhteinen arvopohja

Sisun ja LähiTapiola Keski-Suomen yhteistyö on startannut syksyn aikana. Yhteistyöllä LähiTapiola Keski-Suomi haluaa olla mukana tukemassa paikallista paraurheilua ja lisätä urheilun monimuotoisuutta.

– Paraurheilun tukeminen on keskeistä yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden edistämisessä sekä linjassa myös yhtiömme arvojen kanssa. Sisu rakentaa ja laajentaa hienolla tavalla keskisuomalaista urheilukulttuuria sekä tekee tärkeää työtä sen eteen, että kaikilla on mahdollisuus osallistua ja kilpailla lajissa. Tällaisessa toiminnassa haluamme olla mukana, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo yhteistyön taustoista.

– Olemme Sisussa erittäin iloisia siitä, että LähiTapiola Keski-Suomi lähti mukaan tukemaan meitä. Parajääkiekko nostaa koko ajan enemmän profiiliaan niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Vaikka emme tällä hetkellä pysty kilpailemaan muiden urheilulajien katsojamäärien kanssa, paraurheilijoiden harrastustoiminnan mahdollistaminen on tärkeä teko myös yhteiskuntavastuullisesti, Marika Kurki kiittelee.

Kaikki ovat tervetulleita

Monilla parajääkiekon pelaajista on liikuntavamma tai muu rajoite, mutta Sisun joukkueessa on mukana myös vammattomia pelaajia, sillä Suomen säännöt sallivat vammattomien osallistumisen kilpailuihin.

– Kuka tahansa onkin tervetullut kokeilemaan parajääkiekkoa Sisun avoimiin keskiviikon harjoituksiin, joissa kokeneet pelaajat toimivat ohjaajina. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan lajiin ja kokeilemaan, voisiko tämä olla oma juttu, Marika Kurki kannustaa.

Kuvassa: LähiTapiola Keski-Suomen viestintäpäällikkö Katri Liukkonen, Sisun joukkueenjohtaja Marika Kurki sekä tähtipelaaja Leevi Kurki.

Lisätietoa Sisusta löydät täältä: sisuparaicehockey.fi