Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous20.9.2023

LähiTapiola Velkasijoitus III -rahaston koko kasvoi kolmannessa suljennassa 291,4 miljoonaan euroon

Eurooppalaisiin ja pohjoisamerikkalaisiin velkapääomarahastoihin sijoittavan LähiTapiola Velkasijoitus III Ky -rahaston kolmas suljenta pidettiin syyskuussa. Vaihtoehtoisen velkasijoittamisen toimintaympäristö tarjoaa erittäin houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia, mikä näkyy kiinnostuksena Velkasijoitus III -rahastoa kohtaan.Lue lisää sijoittamisesta

LähiTapiolan pääkonttorin aula Espoon Tapiolassa.

LähiTapiola Velkasijoitus III Ky -rahaston koko kasvoi 291,4 miljoonaan euroon syyskuun suljennassa. LähiTapiola avasi pääoma- ja velkapääomasijoitusrahastonsa myös ulkopuolisille sijoittajille keväällä 2020. Velkasijoitus III -rahasto on nyt toinen vuosikerta velkapääomarahastoja, joihin sijoittajat voivat sijoittaa yhdessä LähiTapiola-ryhmän kanssa. Rahaston varainkeruu jatkuu vuoden 2024 alkupuolelle saakka.

LähiTapiola Velkasijoitus III -rahasto tekee sijoituksia eurooppalaisiin ja pohjoisamerikkalaisiin velkapääomarahastoihin. Rahasto sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin ottaen huomioon markkinoilla tapahtuvat muutokset ja mahdolliset vaihtelut pääoman kysynnässä eri strategioiden välillä. Rahastovalintaa ohjaava punainen lanka on kohderahaston strategian ja sen kokoluokan sopiminen vallitsevaan sijoitusympäristöön. Pääasiallinen fokus tulee tämän seurauksena olemaan Mid market -painotteinen.

- Vaihtoehtoisen velkasijoittamisen toimintaympäristö elää jatkuvasti. Inflaation esiinmarssista seurannut ennätyksellisen nopea korkojen nousu on nostanut velkasijoittamisen kiinnostavuutta. Samalla pankkien rooli velkarahan lähteenä kutistuu entisestään niiden pyrkiessä vahvistamaan taseitaan sekä omaehtoisesti että regulaation pakottamana. Nämä kehityskulut ovat omiaan kasvattamaan vaihtoehtoisen velkasijoittamisen kysyntää. Laajasti eri strategioihin hajautettu ja aktiivisesti ”pääomatyhjiöitä” etsivä vaihtoehtoinen velkarahasto on omiaan hyötymään uudesta toimintaympäristöstä, toteaa LähiTapiola Varainhoidon pääomasijoituksista vastaava johtaja Tero Pesonen.

LähiTapiola Varainhoito hallinnoi yhteensä 2,0 mrd. euron pääoma- ja velkapääomasijoituksia.