Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Vellamo10.8.2023

LähiTapiola Vellamo ja Sinfonia Lahti jatkavat yhteistyötä

LähiTapiola Vellamo on ollut Sinfonia Lahden Sinfonisesti yhdessä -joukkueen jäsen viisi vuotta ja yhteistyö jatkuu tulevinakin kausina.

Vellamo

LähiTapiola Vellamon tuen avulla orkesteri on pystynyt toteuttamaan hankkeita, joihin omat resurssit eivät olisi riittäneet. Vastavuoroisesti LähiTapiola Vellamo on päässyt tarjoamaan Sinfonia Lahden korkealaatuisia nimikkokonsertteja omille sidosryhmilleen sekä henkilöstölleen.

Kulttuurin tukeminen on osa LähiTapiolan yritysvastuuta. Kulttuurikumppanuudet nähdään sitoutumisena laatuun ja jatkuvuuteen. Niiden lisäarvo rakentuu yhteisöllisyydelle ja sosiaalisuudelle, ja kulttuuri toimii sille erinomaisena alustana. ”Kulttuuri eri muodoissaan edistää ihmisten hyvinvointia ja tästä syystä jokaisella tulisi olla mahdollisuus nauttia kulttuuritarjonnasta mahdollisimman laajasti”, toteaa Johanna Siiropää LähiTapiolasta.

Santo Serafin -arvoviulu soi Sinfonia Lahden konserteissa

LähiTapiola on antanut omistamansa, Venetsiassa noin vuonna 1740 rakennetun Santo Serafin -arvoviulun Sinfonia Lahden käyttöön. Soitinta soittaa orkesterin konserttimestari Mikaela Palmu. Hankinta on osa LähiTapiolan työtä kulttuurin tukemiseksi. Viulun omistaa LähiTapiola keskinäinen vakuutusyhtiö Espoosta.

Konserttimestarin tehtävään kuuluu monesti myös sooloja ja näiden kantavuuteen soitin vaikuttaa erityisen paljon. ”Orkesteri ei pysty itsenäisesti tällaisia arvosoittimia hankkimaan, joten on upeaa, että paikallinen yritys on sen meille halunnut tarjota yhteistyön merkeissä”, Kylkilahti jatkaa.

Lue aiempi uutinen viulun hankinnasta tästä.