Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Kainuu-KoillismaaTurvallisuus7.8.2023

Elämänturvaajat suuntaavat katseet suojateille koulujen alkaessa

Turvallinen koulutie kuuluu jokaiselle koululaiselle. LähiTapiola kääntää katseet suojateille, kun koulujen alkuun sijoittuva Turvallinen suojatie –tempaus saa jatkumoa. Tempausta on järjestetty jo vuodesta 2019. LähiTapiola haluaa nostaa esille keinoja, joilla teemme liikenteessä liikkumisesta turvallisempaa ja vähennämme onnettomuuksien määrää.  Tempauksella halutaan muistuttaa autoilijoiden vastuuta tehdä suojateistä vaarattomia. Suojatie-tempauksen kohteiksi on valittu koulujen läheisyydessä olevia suojateitä ja tempaus järjestetään Kajaanissa, Suomussalmella ja Kuhmossa torstaina 10.8.2023. Suojatievahdeilla on turkoosit huomioliivit yllään. Suojatievahdit ovat suojateillä aamulla n. klo 8.40-9.00 ja iltapäivällä, kun koulut loppuvat klo 13 aikaan.

Elämänturvaajat auttamassa koululaisia turvallisessa suojatien ylityksessä


Tempauksessa LähiTapiola Kainuu-Koillismaan henkilökunta yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa jalkautuu koulujen lähistöllä oleville suojateille ja vaarallisille risteysalueille ohjaamaan pieniä koululaisia ylittämään tien turvallisesti. Yhteistyökumppaneita tänä vuonna ovat: Kainuun Pelastuslaitos, Kajaanin kaupunki, Kajaanin Hokki, SPR Kuhmon osasto sekä SPR Suomussalmen osasto.

- On hienoa, että olemme saaneet tempaukseemme mukaan yhteistyökumppaneita ympäri toimialuettamme ja pääsemme näin yhdessä turvaamaan useampia suojateitä koulujen alkaessa, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan markkinointiasiantuntija Rosa Moilanen kertoo.

- Turvallinen koulutie kuuluu kaikille koululaisille. Autoilijoiden ja muiden tiellä liikkujien on syytä kiinnittää erityistä huomiota koululaisiin, jotta koulumatka sujuisi hyvin. Elämänturvayhtiönä haluamme osaltamme olla varmistamassa, että koululaiset pääsevät kouluun turvallisesti, LähiTapiola Kainuu-Koillismaan toimitusjohtaja Olli Kokkonen kommentoi kampanjaa.

Kajaanissa suojatievahdit sijoittuvat torstaina Keskuskoulun ja Seminaarin koulun lähettyvillä oleville suojateille. Suojatievahteja voit pongata myös Kuhmossa Tuupalan koulun lähistöllä sekä Suomussalmella Ruukinkankaan koulun läheisyydessä. Lisäksi Kainuun Pelastuslaitoksen henkilöstöä on turvaamassa suojateitä myös Sotkamossa sekä Paltamossa.

Lisätietoja:
Rosa Moilanen, markkinointiasiantuntija, rosa.moilanen@lahitapiola.fi