Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola SavoTurvallisuus15.6.2023

Kuopiolaiset vaikuttivat liikenneturvallisuutta lisäävän nopeusnäyttötaulun paikkaan

Savossa halutiin panostaa yhdessä vauriokorjaamokumppani Hedin Automotiven kanssa paikalliseen liikenneturvallisuuden parantamiseen, asentamalla nopeusnäyttö kaupunkilaisten valitsemaan paikkaan.

Tänä keväänä kuopiolaiset saivat äänestää viidestä ennakkoon valituta nopeusnäytön sijoituspaikasta, joissa eniten tulee nopeusylityksiä. Ääniä annettiin yhteensä 980 kpl, joista eniten sai kannatusta Suurmäentien Länsi-Puijon risteysalue ja toiseksi eniten nopeusnäyttöä toivottiin Lehtoniementielle Keilakannan kohdalle.

- Vahinkojen ennaltaehkäisy on liiketoimintamme kivijalka. Vakuuttajana ja riskienhallinnan asiantuntijana haluamme osaltamme olla rakentamassa vakaata ja turvallista lähiympäristöä, kertoo LähiTapiola Savon korvausjohtaja Risto Rissanen.

- Meistä oli hienoa olla mukana kehittämässä Kuopion liikenneturvallisuutta ennaltaehkäisevästi. Vahingon sattuessa korjaamme kyllä vaurioituneet autot kuntoon, mutta emme toivo asiakkaillemme sattuvan vahinkoja.  Autojen korjaus ammattitaitoiselle henkilökunnaltamme on helppoa, mutta vahingot eivät aina kohdistu pelkästään ajoneuvoihin ja tällöin asiat mutkistuvat.  Nopeusnäyttö on tehokas tapa laskea nopeuksia, lisää Hedin Automotiven vauriokorjaamon korjaamopäällikkö Mika Suhonen.

- Autoilijoilla tuntuisi olevan kaikkein vaikeinta noudattaa 30 km/h nopeusrajoitusta. Äänestyksessä olleissa paikoissa tulee eniten nopeusylityksiä, joten nopeusnäyttötaulut ovat paikallan juuri 30 km/h nopeusrajoituksien paikoissa, varsinkin koulujen ja päiväkotien yhteydessä, ylikomissaario Petri Pahkin toteaa Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Näyttötaulun sijoituspaikkaehdotuksissa otettiin huomioon Kuopion kaupungin, Itä-Suomen Poliisilaitoksen, LähiTapiola Savon ja Hedin Automotive Kuopion tilastot ja havainnot.

Kaksi eniten ääniä saanutta paikkaa tulivat siis valituksi. Eniten ääniä saanut Suurmäentie on ensimmäinen sijoituspaikka ja vaihdamme sijoituspaikan noin puolessa välin. Nopeusnäytön sopimusaika on yksi vuosi ja näytön ylläpidosta vastaa Hedin Automotive. Sopimuskauden jälkeen nopeusnäyttö ja sen keräämä turvallisuusdata lahjoitetaan Kuopion Kaupungin käyttöön.

Syksyllä koulujen alkaessa olemme jälleen turvaamassa suojatieylityksiä yhdessä KalPan ja Liikenneturvan kanssa.

Lisätiedot
Risto Rissanen, korvausjohtaja LähiTapiola Savo
Puh. 050 492 0850
risto.rissanen@lahitapiola.fi

Mika Suhonen, korjaamopäällikkö, vauriokorjaamo, Hedin Automotive
Puh. 050 415 2544
mika.suhonen@hedinautomotive.fi

Petri Pahkin, ylikomissaario Itä-Suomen poliisilaitos
Puh. 0295 450 311
petri.pahkin@poliisi.fi