Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Loimi-Häme Turvallisuus 15.5.2023

Välkky suojatievaroittimia parantamaan turvallisuutta Kanta-Hämeessä – asukkaat pääsevät ehdottamaan sijoituspaikkoja

Vilkkailla valo-ohjaamattomilla suojateillä onnettomuusriskit kasvat, etenkin koulujen ja päiväkotien läheisyydessä. Autoilijoiden liian suuri tilannenopeus ja puhelimen käyttö ajon aikana kiinnittää usein huomion pois ajamisesta. Myös kevyenliikenteen käyttäjien huomio on liian usein puhelimessa.

Vuoden 2023 liikenneturvallisuustekona LähiTapiola Loimi-Häme lahjoittaa Välkky – suojatievaroittimia yhteensä noin kahdelletoista suojatielle Hämeenlinnaan, Hattulaan, Janakkalaan, Forssaan sekä Tammelaan.

  • Paikallisena toimijana LähiTapiola Loimi-Hämeelle on tärkeää liikenneturvallisuuden edistäminen ja vahinkojen ennaltaehkäisy toiminta-alueellaan Kanta-Hämeessä. Henkilöstömme on jo kahdeksan vuoden ajan ollut koulujen alkaessa partioimassa suojateitä koulujen läheisyydessä. Samalla olemme olleet todistamassa useita vaaratilanteita, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Ulla Teittinen LähiTapiola Loimi-Hämeestä.

Kaupunkilaiset ja kuntalaiset pääsevät vaikuttamaan Välkky-suojatievaroittimien sijoituspaikkoihin

Asukkaat ja LähiTapiola Loimi-Hämeen asiakkaat pääsevät ehdottamaan turvattomaksi kokemiaan valo-ohjaamattomia suojateitä Välkky – suojatievaroittimien sijoituspaikoiksi osoitteessa lahitapiola.fi/loimi-hame/suojatie 15.5.-4.6.2023 välisenä aikana.

Äänestystulokset toimitetaan kuntien ja kaupunkien liikenneturvallisuudesta vastaaville viranomaisille, jotka päättävät Välkky-suojatievaroittimien lopulliset sijoituspaikat.

Välkky-suojatievariottimet toteutetaan yhteistyössä InnoTrafik Oy:n kanssa

Välkky-kohteita asennetaan 1-3 paikkakuntaa kohden. Välkky-kohteiden asennus on suunniteltu tapahtuvaksi kesällä 2023, jotta ne olisivat valmiina toiminnassa koulujen alkaessa elokuussa.


Välkky suojatievaroittimen toiminnasta:

  • Välkky-suojatievaroitin tunnistaa suojatiealueelle tulevan kevyenliikenteen kulkijan ja käynnistää varoitusvilkutuksen autoilijalle.

  • Välkky on aktiivinen ympäri vuorokauden. Päiväsaikaan kulkijoitakin on yleensä enemmän ja laitteen vilkutus näkyy myös valoisalla.

  • Välkky on kotimainen innovaatio ja se palkittiin 2021 Auto- ja liikennegaalassa ”Vuoden Liikenneteko” –liikenneturvallisuuspalkinnolla.

  • Video Välkyn toiminnasta https://www.youtube.com/watch?v=ueBZfPjEaWI&t=11s

  • Lisätietoa Välkystä Innotrafikin nettisivuilta https://www.innotrafik.com/liikenne/yleiskuvaus/