Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Työelämä 12.5.2023

Esa Tihilä nimitetty LähiTapiolan ICT-johtajaksi

LähiTapiola-ryhmän ICT-johtajaksi ja yhtiöryhmän johtoryhmän jäseneksi on nimitetty eMBA Esa Tihilä. Tihilä aloittaa tehtävässään 15. toukokuuta 2023 ja raportoi LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koposelle.

Esa Tihilä on toiminut viimeksi konsultointia ja asiantuntijapalveluita tarjoavan Accenturen pankki- ja vakuutustoimialan Euroopan johtotehtävissä ja Accenturen pankki- ja vakuutusliiketoiminnan Pohjoismaiden johtajana. Aikaisemmin urallaan Tihilä on työskennellyt mm. Basware Oyj:n toimitusjohtajana ja pankkien tietojärjestelmätoimittaja Meridea Financial Softwaren toimitusjohtajana.

Tihilä johtaa tulevassa tehtävässään LähiTapiola-ryhmän Kehitys ja uudistuminen -toimintoa, johon kuuluvat ryhmän kehittämisen palvelut ja ICT-palvelut, robotiikka, kyber- ja yritysturvallisuus sekä ICT-hankinnat.

– Olen hyvin motivoitunut vaikuttamaan yritysten muutoskyvykkyyteen ja ohjaamaan sitä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. LähiTapiola on Suomen eturivin toimija finanssialalla ja juuri näiden kysymysten ytimessä, kommentoi LähiTapiola-ryhmän tuleva ICT-johtaja Esa Tihilä.

Yksi Tihilän keskeisiä tavoitteita tulevassa roolissaan on LähiTapiola-ryhmän tietojärjestelmien kehitystyön menestyksekäs edistäminen.

– Digitalisaatio on koko finanssialaa määrittelevä murros. Tietojärjestelmä- ja digikehitys onkin LähiTapiolan tulevaisuudelle ratkaisevan tärkeää. Olen erittäin iloinen, että saamme vahvistukseksi Esan kaltaisen kokeneen osaajan. Yhdessä voimme varmistaa, että tarjoamme tulevaisuudessa omistaja-asiakkaillemme toimialamme parhaan monikanavaisen asiakaskokemuksen, kertoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen .