Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pääkaupunkiseutu21.3.2023

5 kysymystä sijaisautosta – tämän vuoksi Loistokasko kannattaa

”Mitä kattavampi autovakuutus eli kasko sinulla on, sitä varmemmin matkasi voi jatkua vahingon sattuessa. Sijaisautopalvelu on yksi merkittävä syy, miksi kaskon laajuudesta ei kannata tinkiä”, LähiTapiola Pääkaupunkiseudun korvausasiantuntija Tiia Oksanen sanoo. Lue, mitä hyötyä on kattavasta kaskosta ja miten kumppanimme Aviksen mutkaton sijaisautopalvelu pelaa.

”Kun kilometrejä kertyy, myös riskit kasvavat. Jos tarvitset esimerkiksi päivittäin työmatkaasi omaa autoa, suosittelen kattavinta kaskoamme eli Loistokaskoa, johon kuuluu sijaisautopalvelu. Jos oma autosi jättää kaskosta korvattavan teknisen vian tai kolarin vuoksi tien poskeen, vakuutus kattaa sijaisauton käyttöösi”, korvausasiantuntijamme Tiia Oksanen kertoo.

LähiTapiola Pääkaupunkiseudun ja Aviksen yhteistyö varmistaa, että asiakas saa sijaisauton käyttöön nopeasti ja mutkattomasti.

”Ensisijaista on varmistaa, että sinulla on Loistokasko, sillä sijaisautopalvelumme ei kuulu muihin kaskovakuutuksiimme. Vahinkoilmoituksen saat tehtyä ripeästi verkossa, minkä jälkeen lähetämme sinulle tiedon sijaisautopalvelun hyväksymisestä ja ilmoitamme tietosi Avikselle, joka ottaa kopin auton toimittamisesta oikeaan aikaan oikeaan paikkaan.”

Laske autovakuutuksen hinta ja osta - LähiTapiolan autovakuutuksesta saat myös S-Bonusta!

Sijaisauto suoraan korjaamolle

Plim, sanoo tietokone, kun viesti LähiTapiola Pääkaupunkiseudun asiakkaan sijaisautotarpeesta tulee Aviksen palvelukeskukseen – asiakkaalle hoidetaan auto alle mahdollisimman helposti ja sujuvasti.

”Kaikki alkaa tietenkin asiakkaan tavoittamisesta. Jos siis odotat tietoa sijaisautosta, vastaa puhelimeen rohkeasti, kun Avis tavoittelee sinua 010 436 -alkuisesta numerosta. Mikäli sinua ei tavoiteta puhelimitse, lähetämme sähköpostia tai tekstiviestin”, Janita Aviksen palvelukeskuksesta vinkkaa.

”Kun soitamme sinulle, varaudu kertomaan, mihin korjaamoon ja mille ajalle autosi huolto on sovittu. Jos osaat vielä antaa arvion, kauanko tarvitset sijaisautoa, hyvä niin, mutta siitä ei tarvitse huolehtia. Sijaisauto on käytössäsi joustavasti oman autosi korjauksen ajan, kunhan muistat kertoa meille, jos vuokra-aikaa pitää jatkaa”, hän jatkaa.

Sijaisauto toimitetaan siis suoraan korjaamolle ja sinne sen voi myös palauttaa – kätevää vai mitä?

”Avaimet löytyvät korjaamon henkilökunnalta ja heille voit ne myös palauttaa. Ilmoita Avikselle, kun olet palauttanut sijaisautosi, jotta tiedämme noutaa sen pois ja päättää vuokrauksen”, Janita sanoo.

Mitä autovakuutus korvaa? Vertaile vaihtoehtoja

5 kysymystä sijaisautosta

Millainen se sijaisauto sitten oikein on? Entä jos asiakkaalla on erityistarpeita? LähiTapiolan Tiia ja Aviksen Janita kertovat, mitä sijaisautovuokrauksen yhteydessä useimmiten kysytään.

1. Kilometrirajoitukset: Aviksen sijaisautoissa ei ole kilometrirajoituksia. Voit siis ajaa autolla kuten omallasikin. Kaikki samassa taloudessa asuvat mummosta nuoreen saavat ajaa autoa – edellytyksenä on vain, että kuskilla on ollut ajokortti vähintään vuoden.

2. Omavastuu: Sijaisauton vuokraajana sinulla on omavastuu, joka vaihtelee autoluokittain. Omavastuu tarkoittaa summaa, jonka joudut itse maksimissaan korvaamaan, mikäli auto vaurioituu tai vaikkapa varastetaan. Omavastuun määrän voi laskea nollaan euroon maksamalla omakustanteisen lisämaksun. Vuokrakustannuksissa sinulla ei kuitenkaan ole omavastuuosuutta, sillä nämä katetaan sijaisautovakuutuksestasi.

3. Polttoaine: Polttoaine ei sisälly sijaisautoon. Saat auton käyttöösi tankki täynnä – se tulee myös palauttaa sellaisena.

4. Autoluokka: Keskimäärin asiakkaat ovat olleet hyvin tyytyväisiä saamiinsa autoihin – Aviksen valikoimista löytyy niin automaattivaihteisia, täyssähköisiä kuin hybridimallejakin. Mikäli haluat erilaisen auton kuin mihin olet vakuutuksen perusteella oikeutettu, voit korottaa autoluokkaa omakustanteisesti.

5. Auton lisäominaisuudet: Eniten kysytyt lisäominaisuudet sijaisautossa ovat automaattivaihteisto sekä lastenistuimen Isofix-kiinnitysmahdollisuus. Lastenistuin on mahdollista kiinnittää kaikkiin sijaisautoihin. Myös automaattivaihteisia löytyy valikoimasta varsinkin isommista autoista. Haastavin yhdistelmä taitaa olla pikkuruinen auto automaattivaihteilla. Muita kysyttyjä ominaisuuksia ovat muun muassa neliveto ja vetokoukku. Näihinkin Avikselta löytyy ratkaisu, joten kerro rohkeasti tarpeistasi!

Lue lisää autovakuutuksesta: