Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varsinais-SuomiElämänturva3.2.2023

Asiantuntija apuna maatilayrittäjän arjessa - Aarne Lehtonen arvostaa henkilökohtaista palvelua ja paikallistuntemusta

Muuttuvat elämäntilanteet ja maatalouden muutokset ovat tekijöitä, joiden vuoksi maatilojen säännöllinen vakuutusten ajantasaisuuden tarkistaminen on tarpeen. LähiTapiola Varsinais-Suomen maatila-asiantuntijat huolehtivat maatilayrittäjien elämänturvasta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asiakkaiden vakuutustarpeita tarkastellaan säännöllisesti. Asiantuntijat tekevät myös tilakäyntejä, jotta nähdään mahdolliset muutokset konkreettisesti.

Mynämäkeläinen maanviljelijä Aarne Lehtonen on pitkäaikainen LähiTapiolan asiakas. Asiakassuhde on kestänyt yli vuosikymmenen, joten kokemusta asiakkuudesta on kertynyt jo pitkältä ajalta.

- Olen kokenut vakuutusasioiden hoitamisen helpoksi ja vaivattomaksi. Saan puhelimitse kiinni tutun henkilön ja tiedän, että asiat hoituvat ja lähtevät etenemään puhelinsoiton jälkeen. Voin myös luottaa, että minulle soitetaan takaisin, jollei puheluuni heti päästä vastaamaan.

Kilpailuetuina asiakkaansa tunteva asiantuntija ja omistaja-asiakkuus

Lehtonen toteaa, että asiakkaalle tutut asiantuntijat ovat huomattava kilpailuetu ja sen merkitys korostuu etenkin silloin, kun oma asia on kiireellinen. Pitkän asiakassuhteen myötä asiantuntija tuntee asiakkaan liiketoiminnan ja tarpeet, ja asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa.
Lehtonen korostaa paikallistuntemuksen merkitystä. Myös maatalouden liiketoiminnan ymmärtäminen on erittäin olennaista asiantuntevan palvelun takaamiseksi ja ratkaiseva asia tulevaisuudessakin.

- Asiakaslähtöisyys on tärkeää. Omistaja-asiakkuus tarkoittaa sitä, että myös asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa yhtiön toimintaan, sanoo itsekin LähiTapiola Varsinais-Suomen hallitukseen kuuluva Lehtonen.

Vastuullisuusteoilla on merkitystä

Vastuullisuusteot näkyvät paikallisesti ihmisten elämässä. LähiTapiola Varsinais-Suomi tukee vuosittain tuhansien lasten ja nuorten harrastuksia, ja vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi järjestetyt vuosittaiset sammutintarkastukset ovat maanviljelijöille tärkeä ja odotettu etu.

- Elämänturvaa on se kokonaisvaltainen turvallisuuden tunne, kun asiat on kunnossa.