Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä13.1.2023

LähiTapiola Idältä 150 000 euroa toiminta-alueensa elämänturvaan

LähiTapiola Itä lahjoittaa vuoden 2023 aikana yhteensä 150 000 euroa toiminta-alueensa elämänturvaan. Ensimmäinen lahjoitus menee SPR:n turvallisuutta edistäviin tekoihin. Lahjoitussumma SPR:lle on 30 000 euroa.

Arjen turvallisuudesta huolehtiminen koskettaa nyt laajasti jokaista suomalaista. Turvallisuudentunnettamme koettelevat kovasti niin ilmastonmuutos, korona kuin Ukrainassa riehuva sotakin energiahuoltoon liittyvine seurannaisvaikutuksineen.

LähiTapiola Itä on ottanut vuonna 2023 teemakseen turvallisuuden. Turvallisuus ja ennakoiva elämänturva tulevat näkymään vuoden aikana monenlaisina tempauksina, mutta myös merkittävänä rahallisena panostuksena yhtiön toiminta-alueelle Pohjois-Karjalaan sekä Ylä- ja Koillis-Savoon. LähiTapiola Itä lahjoittaa vuoden aikana yhteensä 150 000 euroa eri toimijoille tukemaan näiden työtä alueen ihmisten elämän turvaamiseksi.

Ensimmäisenä julkistettava suuri lahjoituskohde on SPR Savo-Karjala, jonka turvallisuutta edistäviin tekoihin alueyhtiö lahjoittaa 30 000 euroa. Elämänturvayhtiönä LähiTapiola Itä haluaa ehkäistä ennalta vahinkoja ja auttaa ihmisiä varautumaan erilaisiin tilanteisiin. SPR:lle nyt tehtävällä ja vuoden mittaan muille toimijoille tehtävillä lahjoituksilla toteutetaan konkreettisia tekoja turvallisuuden edistämiseksi. SPR käyttää lahjoituksesta saadut varat osastojen toiminnan näkyväksi tekemiseksi alueellaan ja turvallisuuden edistämiseen.

- Tarvitsemme paikallisosastoihin uusia toimijoita viranomaisten tueksi. On tärkeää toimia lähiyhteisöjemme turvallisuuden vahvistamiseksi yhdessä. Ilmastonmuutos ja siihen sopeutuminen, Punaisen Ristin katastrofiapu ja kotimaan varautuminen edistävät kokonaisturvallisuutta maailmassa. Ilmastonmuutokseen varautuminen ulkomailla ja kotimaassa korostuvat tulevaisuudessa. Järjestämmekin maaliskuussa Joensuussa yleisötapahtuman näiden aiheiden ympärille Earth Hour -viikolla, kertoo SPR Savo-Karjalan toiminnanjohtaja Kaisu Haataja.

- Kansalaisten, viranomaisten ja järjestöjen yhteisen varautumisen tukeminen on meille ensiarvoisen tärkeää, sanoo LähiTapiola Idän hallituksen varapuheenjohtaja Mari Pykäläinen.

Pykäläinen kertoo, että ihmisten omassa elämässä varautuminen ja arjen turvallisuus tulevat olemaan keskeisiä asioita myös ensi kesänä Joensuussa ja Iisalmessa järjestettävissä isoissa toritapahtumissa.

Lahjoitusten varat tulevat LähiTapiola Idän yhteiskuntavastuullisiin tekoihin vuonna 2018 perustetusta yhteiskuntavastuurahastosta. Rahaston varoja vakuutusyhtiö käyttää edistämään toimialueensa hyvinvointia, turvallisuutta ja elinvoimaisuutta.

Lisätietoja

Mari Pykäläinen
LähiTapiola Itä, hallituksen varapuheenjohtaja
050 445 9818
mariaana.pykalainen@gmail.com

Hanna Plosila
LähiTapiola Itä, viestintäpäällikkö
040 591 7746
hanna.plosila@lahitapiola.fi

Lue lisää: lahitapiola.fi/ita/intohimonaturvallisuus