Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola EteläElämänturva30.12.2022

Nykyisen korkean inflaation aikana LähiTapiola Etelä tekee yli 1,5 miljoonan euron vastuullisuusteon omistaja-asiakkaiden hyväksi

LähiTapiola Etelä teki päätöksen laskea liikennevakuutusten hintoja 20 prosentilla henkilö- ja pakettiautoissa 1.1.2023 alkaen. Näin yhtiö haluaa helpottaa omistaja-asiakkaidensa arkea tässä taloudellisesti haastavassa tilanteessa. Liikennevakuutusmaksuja lasketaan kokonaisuutena yli puolentoista miljoonan euron edestä.

90% LähiTapiolan Arjen katsaus –kyselyyn vastanneista suomalaisista on huolestunut ainakin joidenkin tuotteiden tai palveluiden hintojen kohoamisesta. Esimerkiksi sähkön (67 %) ja ruoan (56 %) hinnan nousu huolestuttaa erityisen paljon suomalaisten enemmistöä. Myös polttoaineiden (43 %) ja asumisen (39 %) hintatason kohoaminen on monelle huolenaihe. Kaikkiaan 64 prosenttia suomalaisista on joutunut tekemään joitakin toimenpiteitä hillitäkseen kuluttajahintojen nousun vaikutusta.

- Olemme asiakkaidemme omistama keskinäinen vakuutusyhtiö, ja haluamme palkita omistaja-asiakkaitamme antamalla näin merkittävän hinnanalennuksen vahvan vakavaraisuutemme ansiosta. Keskinäisissä vakuutusyhtiöissä kaikki vakuutuksenottajat ovat yhtiöiden omistajia. Yhtiömuotomme mukaan meillä ei ole osakeyhtiöille tyypillistä voitonjakotarvetta osakkeen omistajille. Tehdyllä päätöksellä ohjataan yhtiöön kertynyttä varallisuutta kaikkien vakuutuksenottajien eduksi alhaisempina vakuutusmaksuina. Nykyisinä haastavina aikoina hintojen laskeminen on myös vastuullisteko omistaja-asiakkaidemme hyväksi, kertoo LähiTapiola Etelän toimitusjohtaja Ari Lagerström.

LähiTapiola Etelä on toimialueillaan markkinajohtaja liikennevakuutuksissa. Tämä tarkoittaa, että hinnoitteluratkaisu tulee vaikuttamaan yli 54.000 omistaja-asiakkaan vakuutusmaksuihin Salon Seutukunnan ja Läntisen Uudenmaan alueella.

Liikennevakuutuksen hintatason lasku koskee kaikkia yksittäisvakuutettuja henkilö- ja pakettiautoja, muiden ajoneuvojen hintataso pysyy ennallaan. Nykyisille omistaja-asiakkaille hinnanlasku tulee voimaan automaattisesti vakuutuskauden vaihtuessa. Uusille henkilö-ja pakettiautojen liikennevakuutuksille hinnat ovat voimassa 1.1.2023 alkaen.

-Liikennevakuutusmaksuja lasketaan kokonaisuutena noin puolentoista miljoonan euron edestä. Yhtiön vahva tase mahdollistaa sen, että tässä omistaja-asiakkaillemme ja yhteiskunnalle haastavassa tilanteessa tulemme vastaan ja helpotamme tilannetta tällä tavoin. Vakavaraisena yhtiönä investointikykymme palveluiden kehittämiseen on erinomainen, panostamme riskienhallintaan sekä vahinkojen ennaltaehkäisyyn ja yhdessä toiminnan tehostumisen kanssa meillä on vahva pohja kilpailukykyiselle hinnoittelulle myös pitkäjänteisesti. Olemme myös paikallinen työnantaja ja veronmaksaja. Maksoimme yhteisöveroa viime vuonna 1,4 milj. euroa, työllistämme paikallisesti yli 80 ammattilaista ja samalla edistämme alueellista elinvoimaisuutta, toteaa Lagerström.

LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus –kyselyn toteutti Kantar Public. Kysely on tehty 7.-13.10.2022 ja siihen vastasi 1020 henkilöä. Kyselyn virhemarginaali on +/- 3,1 prosenttiyksikköä.