Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva22.12.2022

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle 15 000 euroa – Tuki kohdistetaan perheiden jouluapuun

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa toimialueensa Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksille tukea perheiden jouluapuun ja lomakauden ylitykseen.

Kiristyvä taloudellinen epävarmuus on monelle perheelle tänä jouluna arkipäivää. LähiTapiola Keski-Suomi haluaa tukea toimialueensa lapsiperheitä ja lahjoittaa joululahjoihin varatut rahat sekä käyttörahastovarojaan Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksille. Toive joululahjarahojen suuntaamisesta lahjoituksiin nousi esiin henkilöstön keskuudesta.

Lahjoitettava summa on yhteensä 15 000 euroa, josta 3 000 euroa kohdistetaan Jyväskylän paikallisyhdistykselle ja loput jaetaan muiden alueen paikallisyhdistysten kesken. MLL Järvi-Suomen piirin Keski-Suomen alueen perhekeskustoiminnan koordinaattori Tiina Kämäräinen kertoo, että lahjoitus on otettu yhdistyksissä ilolla vastaan.

– Paikallisyhdistyksemme ovat kohdistaneet lahjoituksen ruokapaketteihin ja ruokalahjakortteihin jaettavaksi vähävaraisille lapsiperheille joulu-tammikuun aikana joko suoraan tai yhteistyökumppanin kuten perhetyön kautta. Perheet ovat kokeneet avun tulevan todella tarpeeseen tänä jouluna, koska monet ovat taloudellisesti tiukilla ruuan- ja sähkönhinnan nousujen takia. Tämän lahjoituksen ansioista toteutettu ruoka-apu on konkreettinen tuen muoto, joka menee suoraan perheille, hän sanoo.

Jyväskylän paikallisyhdistyksessä joulun ruoka-apu toteutetaan nyt yhteistyökumppaneiden avustuksella seitsemättä kertaa. Jouluruuan jakaminen on muodostunut yhdistyksen vapaaehtoisille tärkeäksi perinteeksi sen konkreettisuuden vuoksi. Jyväskylän paikallisyhdistyksestä kerrotaan, että jouluisin lapsiperheiden asema on erityisen hankala, kun lapsilla on joulua kohtaan odotuksia ja toiveita, joihin vanhemmat eivät voi vastata.

– Tänä vuonna perheiden taloudellinen ahdinko näkyy selvästi. Ruuan hintojen nousu vaikeuttaa entisestään heikossa taloudellisessa asemassa elävien arkea erityisen paljon, sillä pakollisissa kuluissa ei ole mitään mistä säästää. LähiTapiola Keski-Suomen antaman lahjoituksen avulla MLL Jyväskylän yhdistys ry pystyy laajentamaan avun määrää ajoittumaan koko pitkän joululoman ajalle, kun lapset syövät kaikki ateriat kotona koulun ja varhaiskasvatuksen sijaan, MLL Jyväskylän yhdistys ry:n puheenjohtaja Nella Kärmeniemi sanoo.

LähiTapiola Keski-Suomi on tänä vuonna juhlinut 150-vuotisjuhlavuottaan. Paikalliseen hyvinvointiin ja turvallisuuteen kohdistetut lahjoitukset ovat olleet yksi juhlavuoden isoista teemoista. Loppusyksystä julkaistiin yhtiön tekemät Lähilahjoitukset, joita tehtiin alueelle yhteensä 150 000 eurolla. Lahjoitukset tehdään yhtiön käyttörahastosta, jonne varoja on kerrytetty tuloksellisten vuosien aikana sekä sijoitustoiminnan tuloksena.