Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Talous 30.11.2022

LähiTapiola Varainhoito palkittiin jälleen Suomen parhaimpana vastuullisena varainhoitajana Scandinavian Financial Researchin (SFR) Challenger -sarjassa

Institutionaalisille sijoittajille suunnattu SFR-kyselytutkimus palkitsi LähiTapiola Varainhoidon jo viidentenä perättäisenä vuonna. LähiTapiola sai Challenger-sarjan parhaan Responsible Investment Award -palkinnon ja Gold Award -laatupalkinnon.

LähiTapiola Varainhoito valittiin jälleen Suomen parhaaksi vastuullisen sijoittamisen varainhoitajaksi vuoden 2022 Scandinavian Financial Research (SFR) -tutkimuksen Challenger-sarjassa. Lisäksi kyselyyn vastanneet noin 100 Suomen suurinta instituutiosijoittajaa arvioivat LähiTapiolan Suomen toiseksi laadukkaimmaksi varainhoitajaksi samaisessa sarjassa.

Ympäristön, yhteiskuntavastuun sekä hyvän hallintotavan huomioiva vastuullinen sijoittaminen on LähiTapiolassa keskeinen osa sijoitusprosessia ja salkunhoitajien päivittäistä työtä ja siihen kuuluu olennaisesti myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden huomioiminen.

- Kiitos upeista tuloksista kuuluu koko LähiTapiolan sijoitusorganisaatiolle ja asiakkaillemme, joiden kanssa yhdessä kehitämme palvelua vuosi vuodelta paremmaksi. LähiTapiolan vastuullisen sijoittamisen keskiössä on oma kattava vastuullisuusanalyysi ja koko sijoitusorganisaation aktiivinen osallistuminen päätöksentekoon. Asiakkailtamme jo useana vuonna saamamme tunnustus myös velvoittaa meitä jatkamaan työtämme suunnannäyttäjänä ja asiakkaidemme sparrauskumppanina. Sen lisäksi että saavutimme ensimmäisen sijan vastuullisena varainhoitajana, voitimme myös Golden Award -palkinnon laadullisessa arviossa Challenger-sarjassa. Tämä antaa meille mahtavan pohjan jatkaa ja syventää yhteistyötämme suomalaisten instituutioiden parissa, sanoo LähiTapiolan instituutioasiakkuuksista vastaava Janne Mäkelä .

Kohti hiilineutraaliuutta

LähiTapiola Varainhoitokonsernin ensimmäinen välitavoite Net Zero Asset Managers -aloitteen osalta on hyväksytty ja julkistettu. Nettonollatavoitteen asettaminen sijoitusomaisuutemme päästöille kirittää meitä tulevina vuosina sijoittamaan tavoitteen mukaisesti, osallistumaan metodologioiden kehittämiseen, tukemaan innovatiivisia ratkaisuja sekä ennen kaikkea työskentelemään asiakkaidemme kanssa tavoitteiden asettamiseksi ja saavuttamiseksi. Jatkamme tuotevalikoimamme sekä kestävyysraportoinnin kehittämistä tukeaksemme asiakkaitamme entistäkin paremmin kestävyystavoitteiden saavuttamisessa.

Olemme myös uudistaneet salkunhoitajien omaa kestävyysanalyysiportaalia, jotta he pystyvät entistä laaja-alaisemmin huomioimaan yrityskohtaisten kestävyystekijöiden vaikutukset sijoituspäätöksissään. Tärkeäksi kokemiamme teemoja, kuten ilmastonmuutoksen hillitseminen, edistämme lisäksi aktiivisen omistajuuden keinoin äänestämällä yhtiökokouksissa ja osallistumalla sijoittajien yhteisvaikuttamishankkeisiin.

LähiTapiolassa vastuullinen sijoittaminen koskee eri omaisuusluokkia laajasti. Pörssiyhtiöiden arvioinnin lisäksi salkunhoitajat tekevät sijoituspäätösten tueksi omaa analyysiä myös esimerkiksi yrityslainoista ja kiinteistösijoituksista sekä käyttämistämme rahastokumppaneista arvopaperi- ja pääomasijoituksissa.

LähiTapiola Varainhoito palvelee institutionaalisten sijoittajien lisäksi myös henkilöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden käytössä ovat LähiTapiolan palkitut rahastot ja Private Banking -varainhoitopalvelut.