Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-Suomi Elämänturva 11.11.2022

LähiTapiola Keski-Suomi lahjoittaa jälleen 20 000 euroa Ukrainan sodasta kärsivien tueksi

Lahjoitussummalla toimitetaan lääkinnällisiä tarvikkeita Ukrainan sodasta kärsiville. Tavarat lähtivät Postin tarjoamilla rekkakuljetuksilla kohti kriisialuetta 8. marraskuuta.

LähiTapiola Keski-Suomen lahjoitus on osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden 130 000 euron lahjoituskokonaisuutta. Summalla Ukrainaan toimitetaan kaksi rekkalastillista kirurgisia suu-nenäsuojia, ensisiteitä ja ensiapupakkauksia sekä muita lääkinnällisiä tarvikkeita.

Lahjoitusta koordinoi Keskuskauppakamari, joka saa tiedon tarvittavasta materiaaliavusta Ukrainan suurlähetystöltä. Lahjoitettavat tarvikkeet ohjautuvat näin nopeasti ja suoraan Ukrainaan.

Ukrainan sodan päättymisestä ei toistaiseksi ole viitteitä, ja avuntarpeen voidaan olettaa jatkuvan vielä pitkään. LähiTapiola-ryhmässä kartoitetaan jatkuvasti uusia tapoja tukea sodasta kärsiviä Suomessa ja Ukrainassa.

– Asiakaskyselyissämme ja -palautteissa on toistunut toive lahjoitusvarojen suuntaamisesta Ukrainan sodasta kärsiville. Haluamme toimia omistaja-asiakkaidemme toiveita kunnioittaen ja auttaa sodan uhreja. Tämä lahjoitus on jatkumoa keväälle, jolloin lahjoitimme Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 20 000 euroa. Osoitamme tukeamme Ukrainaan useiden luotettavien ja tärkeää työtä tekevien toimijoiden välityksellä, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo.