<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Lappi Elämänturva 14.10.2022

Hätätilanteessa auttaminen on jokamiehenvelvollisuus – LähiTapiola Lappi järjestää 500 viidesluokkalaiselle turvallisuustaitojen koulutuksen

Hädän hetkellä toimintakyky ratkaisee. LähiTapiola kouluttaa tänäkin vuonna 10 000 viidesluokkalaiselle elvytystaitoja yhdessä Punaisen Ristin kanssa. Lapissa 500 alakoululaista oppii elintärkeitä turvallisuustaitoja.

Hätätilanteissa ensimmäiset minuutit ovat niitä tärkeimpiä ja yksilön omat turvallisuustaidot ja auttamisvalmius korostuvat. LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselyn mukaan jopa yli puolet suomalaisista kokee kuitenkin epävarmuutta omista elvytystaidoistaan.*) Lapissa jatketaan tänä vuonna koululaisten sankarikoulutuksia edellisten vuosien tapaan. LähiTapiola Lappi on kouluttanut jo 4 000 lappilaiselle viidesluokkalaiselle elvytystaitoja viiden vuoden aikana.

- Monilla kouluilla tai kunnilla ei ole varaa itse järjestää ensiapukoulutusta lapsille ja tähän tarpeeseen haluamme vastata paikallisesti. Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti alueemme asukkaiden arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo liiketoimintajohtaja Heli Kallio LähiTapiola Lapista.

- Sankarikoulutuksessa harjoitellaan muun muassa elvytystä ja tutustutaan myös 112-sovellukseen. Viidesluokkalaiset ovat otollisessa iässä oppimaan näitä tärkeitä kansalaistaitoja ja opettamaan niitä myös perheenjäsenilleen. Tänä vuonna kiinnostus koulutuksia kohtaan on kasvanut entisestään, kertoo LähiTapiolan sankarikoulutuksista vastaava hankejohtaja Hanna-Leena Jauho .

LähiTapiola ja SPR ovat kouluttaneet vuodesta 2016 lähtien jo 140 000 ensiaputaitoja ja tänäkin vuonna koulutuksiin osallistuu lähes 10 000 viidesluokkalaista.

*) Tulokset selvisivät LähiTapiolan teettämästä Arjen katsaus -kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 043 suomalaista syys-lokakuussa 2018. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS.

Lisätietoja:

Heli Kallio, liiketoimintajohtaja, puh. 044 060 3046, heli.kallio@lahitapiola.fi